به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ پدیده بلاگرها و به اصطلاح شاخهای مجازی در سطح شهرستان بهار مدتی است که مطرح بوده و چندین نفر در این زمینه در فضای شبکههای اجتماعی خارجی اقدام به فعالیت میکنند.
شبکه اجتماعی خارجی اینستاگرام در داخل کشور ما علیرغم فیلترینگ فعال است و فرصتها و تهدیدهای خود را نیز بههمراه دارد.
اما این شبکه اجتماعی قبل از تهدیدهایش در شهرستان بهار بیشتر از فرصتهای آن در زمینه فعالیتهای مشاغل قالب اهالی شهرستان بهار مانند: کشاورزی و صنایع دستی استفاده شده است.
البته اینستاگرام از همان ابتدا آسیبهای خاص خود را در زمینه فرهنگی و اجتماعی بههمراه داشته است، اما پدیده بلاگری و مطرح شدن در فضای مجازی بیشتر در زمینههای اشتغال، بازاریابی و فعالیتهای خبری بود تا اینکه اخیراً پدیده بلاگرهای مجازی با فعالیت های به اصطلاح زرد در فضای مجازی سطح شهرستان نمایان شده است.
برخی از این بلاگرها بانوان نوجوانی هستند که فعالیتهای آنها در این فضا در بهار سابقه نداشته است و برای اولینبار است که این افراد در فضای مجازی اقدام به تبلیغات و یا ساخت فیلم و محتوا میکنند.
پسران و آقایان بلاگر نیز از این قافله عقب نمانده و با تولید محتواهای به اصطلاح طنز و یا زرد بهدنبال جذب دنبال کننده و دیده شدن هستند.
مطالب عنوان شده از سوی این افراد بعضاً در تعارض با فرهنگ اجتماعی جامعه بهار است.
بلاگرهای همهچیز دان
حجتالاسلام والمسلمین مهدی کرمی فعال فرهنگی و اجتماعی شهرستان بهار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان گفت: با افزایش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی در سطح جامعه و شهرستان بهار، فضای مجازی در افزایش این مقدار از آسیبهای موجود تأثیر خاص خود را داشته است.
وی گفت: پدیده بلاگرها در فضای مجازی باعث میشود تا مردم این افراد را که غالباً از محتواهای غیر آموزشی و فرهنگی فقط بهمنظور جذب دنبال کننده تولید و پخش میکنند، حرف شنوی داشته باشند، و در زمانی که مردم نیاز به آگاهی و دریافت اطلاعات صحیح هستند، خطر این پدیده در فضای مجازی وجود دارد که در انحرافات فرهنگی و اجتماعی نقش بیشتری ایفا کنند.
کرمی افزود: بعضاً در مواردی در فضای مجازی، برخیها در حوزه مسائل دینی اظهار نظر غیر فنی و غیر کارشناسی میکنند که این پدیده یک آسیب جدی بهشمار میرود.
مهدی شهبازی سپهر مسئول فضای مجازی سپاه ناحیه شهرستان بهار گفت: فضای مجازی در بازه زمانی کنونی بسیار حساس بوده و باید در استفاده از آن نهایت دقت و برنامهریزی را داشت.
وی گفت: بلاگرهای فضای مجازی بعضاً با رد شدن از خطوط قرمز فرهنگی و اجتماعی در سطح جامعه اقدام به تولید محتوا میکنند و این کار با هدف جلب محبوبیت و دیده شدن در فضای مجازی طراحی و انجام میشود.
شهبازی افزود: یکی از ایرادات جامعه ما این است که وقتی فردی محبوبیت اجتماعی را کسب میکند، مردم او را در همه زمینهها صاحب نظر دانسته و اظهار نظر او را در بیشتر موارد قبول میکنند که در سطح کشور نیز شاهدیم که وقتی اتفاقی رخ میدهد، بلاگرهای فضای مجازی در روایت سازی و تصویرسازی ذهنی جامعه در مورد آن اتفاق بسیار موثر هستند.
مسئول فضای مجازی شهرستان بهار تصریح کرد: شهرستان بهار نیز همینگونه است و با رشد بلاگرهای مجازی این خطر وجود دارد که در مواقعی که شایعاتی در فضای مجازی پخش میشود، واکنش این بلاگرها و اهالی به اخبار و رویدادها چگونه باشد.
بلاگرها ابزار جریانات مختلف
پدیده بلاگرها در فضای مجازی در کشور ما برخلاف اکثر کشورها از قوانین خاصی پیروی نمیکند و فرد بلاگر در همه زمینه ها خود را صاحب نظر دانسته و ابراز موجودیت میکند.
از اینرو برخی از جریانات اجتماعی و سیاسی نیز از این پدیده برای پیشبرد اهداف خود استفاده میکنند.
یکی از شهروندان گفت: چندی پیش حرکت ساماندهی آرامستان بهار با مطالبات مردمی در حال انجام بود که چند تن از بلاگرهای مجازی با بهانههای واهی مانع از اجرای آن شدند.
موضوع حکمرانی فضای مجازی مدتها است که در شورای عالی فضای مجازی کشور و در بین نخبگان و فعالان اجتماعی مطرح شده است تا کشور ما هم بتواند در این زمینه در فضای مجازی قوانین خود را داشته باشد.
چندی پیش طراحی در مجلس شورای اسلامی بهنام طرح صیانت از فضای مجازی مطرح شد که با حواشی زیادی مواجه شد و طرح مذکور مصوب نشد.
هرچند که این طرح ایراداتی داشت اما در راستای حفظ صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی مطرح بود و با عدم تصویب آن، همچنان فضای مجازی در کشور ما بدون حکمرانی و قوانین و مقررات حدأقلی در زمینه بلاگرها و حقوق کاربران در حال فعالیت است.
فضایی که قربانیان زیادی را در حوزه جرائم رایانهای بدلیل سهولت ارتکاب جرم میگیرد، همچنان که بلاگری در فضای مجازی آزاد است و از قوانین خاصی پیروی نمیکند.
انتهای خبر/ع