• امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
2
سرپرست فرمانداری تویسرکان خبر داد:

تولید سالانه ۲۰‌ هزار تن گردو در شهرستان تویسرکان

  • کد خبر : 223212
  • 19 شهریور 1403 - 7:48
تولید سالانه ۲۰‌ هزار تن گردو در شهرستان تویسرکان
سرپرست فرمانداری تویسرکان گفت: شهرستان تویسرکان در بخش کشاورزی سرآمد است و حدود 8 هزار هکتار باغات گردو دارد که در سال ۲۰‌هزار تن گردو تولید می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»؛ یحیی خورشیدخانی در جمع نشست خبری در خصوص یازدهمین جشنواره گردو، مبل و منبت و فرش دستباف شهرستان تویسرکان اظهار کرد: جشنواره به همت فرمانداری شهرستان تویسرکان، اداره میراث‌فرهنگی، شرکت شهرک‌های صنعتی، اداره صمت، اداره جهاد کشاورزی، اداره‌فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتاق بازرگانی از ۱۵ شهریور تا ۱۳ مهر در حال برگزاری است.

وی با بیان اینکه معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری دبیر جشنواره، مدیر اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سخنگوی جشنواره و کارشناس اقتصادی فرماندار مدیر اجرایی جشنواره می‌باشند، افزود: جشنواره داری ۱۱ کمیته است.

سرپرست فرمانداری تویسرکان با بیان اصحاب رسانه تفکر مردم را هدایت و راهنمایی می‌کنند، گفت: اگر این تفکرات به خطا برود مسئولیت سنگینی دارد چرا که اهالی رسانه بیرق دار تفکر اجتماع از لحاظ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند.

وی با بیان اینکه با بیان اینکه اهالی رسانه تویسرکان را با پتانسیل بسیار خوب را به مردم ایران معرفی کنند، عنوان کرد: شهرستان تویسرکان دارای ۲۶۰ جاذبه فرهنگی است که ۱۱۰ اثر ثبت ملی و کاروانسرای فرسفج و گردوی تویسرکان ثبت جهانی شده است.

خورشیدخانی با اشاره به اینکه ۹۰‌درصد معیشت مردم شهرستان تویسرکان وابسته گردو است و به با بیان اینکه شهرستان تویسرکان پایتخت گردوی جهان است، ابراز کرد: گردوی تویسرکان بهترین کیفیت در بین دیگر گردوها دارد که در شهرستان ۱۲‌هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی داریم.

وی با اشاره به اینکه در بین ایران سیر همدان زبان زد است و با بیان اینکه در تویسرکان گردو ثبت جهانی است چرا که بهترین آب و خاک و بهترین شرایط برای رشد گردو دارد، تاکید کرد: هر نقطه‌ای از این سرزمین آباد شود ایران آباد است.

سرپرست فرمانداری تویسرکان با بیان اینکه هزینه این جشنواره توسط بخش خصوصی خیرین و سرمایه‌گذاران تأمین شده‌است، ادامه داد: در جشنواره میهمان‌های کشوری و ۳۵ نفر میهمان خارجی حضور خواهند داشت.

وی با بیان اینکه ۲۵۰ فروشگاه خشک‌بار داریم، گفت: هتل‌ها خانه‌های بوم‌گردی و مهمان‌سراها هماهنگ شده‌اند که از میهمانان پذیرایی کنند.

خورشیدخانی با بیان اینکه خواهر خوانده شهر تویسرکان شهر نیک‌سار ترکیه است، افزود: پویش مردمی ارسال عکس و متن زیبا در وصف شهر تویسرکان با هدف شناخت تویسرکان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حاشیه جشنواره از پسشکسوتان حوزه فرش، مبل و منبت و گردو تجلیل خواهد شد، ابراز کرد: جشنواره سماق در ۲۶‌شهریور برگزار می‌شود.

سرپرست فرمانداری تویسرکان با بیان اینکه سه روستای سیدشهاب، جیجان‌کوه و اشترمل روستاهای تخصصی مبل و منبت هستند، گفت: در تاریخ ۲۴‌شهریور در روستای سیدشهاب و ۲۷‌شهریوردر روستای اشترمل نمایشگاه مبلمان افتتاح خواهد شد و ۲۹‌شهریور اختتامیه برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مبل و منبت شهرستان تویسرکان با هفت هزار ۵۰۰‌کارگاه منبت گلریز ثبت ملی شده‌است، تصریح کرد: شهرستان ملایر شهر مبل منبت و شهرستان تویسرکان شهر مبل و منبت گلریز است.

خورشیدخانی با بیان اینکه در حاشیه جشنواره کارگاه آموزشی با هدف آشنا کردن سرمایه‌دار با تولیدکننده و معرفی پتانسیل شهرستان برگزار می‌شود، عنوان کرد: در این کارگاه‌ها از مدرسین کشوری و تخصصی استفاده می‌شود و مباحث تجارت، بازاریابی و اصول مذاکره تجاری را آموزش دهند.

وی با بیان اینکه نمایشگاه فرش ۲۷‌شهریور افتتاح می‌شود و تا ۳۱‌شهریور ادامه خواهد داشت، ابراز کرد: هیئت‌های تجاری از کشورهای افغانستان، روسیه، ترکیه، عربستان، چین، تاجیکستان، هند، قزاقستان و پاکستان در تاریخ ۳۰‌شهریور وارد شهرستان می‌شوند.

سرپرست فرمانداری تویسرکان با بیان اینکه در ۳۰‌شهریور جشنواره کودک و خانواده با محوریت تویسرکان در شهرستان سرکان برگزار خواهد شد، ادامه داد: در تاریخ ۳۱‌شهریور جشن بزرگ گردو در خیابان شهدا برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در تویسرکان دو شهرک صنعتی و سه ناحیه شهرکی وجود دارد، گفت: در تلاش هستیم یک ناحیه شهرکی هم ایجاد کنیم که نیازمند است سرمایه‌گذار وارد شهرستان شود.

خورشیدخانی با بیان اینکه در شهرستان تویسرکان چند کارخانه داروسازی بی‌نظیر در کشور داریم که این شهر را به عنوان قطب دارویی در غرب کشور مطرح کند، تأکید کرد: شهرستان تویسرکان در بخش کشاورزی هم سرآمد است و حدود هشت هزار هکتار باغات گردو داریم که در سال ۲۰‌هزار تن گردو تولید می‌شود.
وی با بیان اینکه شهرستان تویسرکان در ۲۵‌هکتار سطح زیر کشت گلخانه‌ای داریم، گفت: به دلیل صرفه جویی در مصرف آب کشاورزان به سمت کشت گلخانه‌ای تشویق می‌کنیم که به ۴۷‌هکتار برسانیم.

سرپرست فرمانداری تویسرکان با بیان اینکه ۶‌واحد سورتینگ در شهرستان داریم که سه هزار تن به کشورهای حوزه خلیج‌فارس، روسیه و عراق صادرات داشته‌ایم، ادامه داد: ۸‌هزارتن تولید محصولات کارخانه‌ای داریم.

وی با بیان اینکه تویسرکان باغ شهر و بهشت غرب ایران است، گفت: احداث دریاچه مادر جنب آرامگاه میررضی آرتیمانی با ظرفیت ۱۰‌هکتار و بزرگ‌ترین آبشار غرب کشور با ارتفاع ۳۷‌متر در شهرستان تویسرکان در راستای نشاط اجتماعی مردم است.

خورشیدخانی با بیان اینکه در سال ۳۵‌تن سماق برداشت می‌شود، ابراز کرد: سماق تویسرکان از لحاظ کیفیت بی نظیر است.

*ثبت ملی ۱۵‌آثار ناملموس آئینی و فرهنگی شهرستان تویسرکان

سرپرست فرمانداری تویسرکان با بیان اینکه با تأکید بر اینکه ۱۵‌آثار ناملموس آئینی و فرهنگی شهرستان ثبت ملی شده است، عنوان کرد: در تاریخ یکم مهر همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کاروانسرای فرسفج شهرستان تویسرکان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه جاده‌های مواصلاتی دو بانده هستند و جاده ۱۳ کیلومتر از جاده کنگاور تا پایان سال زیر بار ترافیک می‌رود، عنوان کرد: در سال جاری جاده گنجنامه در بودجه تعریف شده است که امیدواریم با عریض کردن آن در سال‌های بعد جاده توریستی احداث شود.

خورشیدخانی با بیان اینکه جشنواره خوراک ایرانی به مناسبت روز جهانی گردشگری در کاروانسرای فرسفج برگزار خواهد شد، مطرح کرد: در بحث گردو و سماق صنایع تبدیلی وجود ندارد که امیدواریم در این جشنواره‌ها سرمایه‌گذار آن اعلام آمادگی کند.

* تخصیص ۴۵‌ میلیارد تومان اعتبار انتقال آب برای اصلاح الگوی کشت به تویسرکان 

در ادامه محمد اصغری نیز در این نشست با بیان اینکه سه کارخانه تولیدی مرتبط با گردو داریم که در پالایش نفت کمک کننده هستند، خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری جشنواره‌ها جذب سرمایه‌گذار است.

وی با بیان اینکه شرکت صنعتگران در بحث فرآوری دستگاه پوست‌گیری گردو را اختراع و ثبت کرده است، افزود: شرکت پارت‌شیمی کربن فعال از پوست چوبی و شرکت صنعتی درین پودر گیاهی در صنایع پتروشیمی و نفت تولید می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تویسرکان با بیان اینکه وجود باغ مادری تویسرکان در روستای مرادآباد سالانه ۱۰۰‌هزار نهال گردو و در حدود ۸۰۰‌هزار چشمه پیوندک تولید می‌کند، ادامه داد: در سراسر استان سرشاخه گردو در حال انجام است و ۲۳۹ هزار پیوندک در شهرستان انجام شده و به سراسر کشور توزیع می‌شود.

اصغری با بیان اینکه در راستای بهره‌وری و اصلاح الگوی کشت ۴۵‌میلیارد تومان اعتبار انتقال آب از مسئولیت اجتماعی وزارت نفت به شهرستان تویسرکان تخصیص داده شده است، تصریح کرد: کانال آبرسانی ۴۲‌روستا که بیشترین باغات گردو را دارند در حال اجرا است.

اسحاق ترکاشوند نیز در خصوص ظرفیت‌های اسکان و حضور گردشگر گفت: در شهرستان تویسرکان سه اقامتگاه سنتی و یک هتل یک ستاره با ظرفیت ۵۰ تخت و چهار خانه مسافر داریم، خاطرنشان کرد: تا پایان سال دو اقامتگاه سنتی در این شهرستان به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با بیان اینکه در سال جاری استراتژی‌ها جشنواره‌ها تغییراتی داشته است، گفت: سال‌های گذشته جشنواره‌ها به صورت متمرکز برگزار می‌شد اما امسال این جشنواره‌ها در سطح شهر و باغات گردو اجرا می‌شود.

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تویسرکان با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های اصلی خریداران گردو خرید گردو مطمعن است، عنوان کرد: اگر گردشگر با این نیت وارد شهر تویسرکان شود و یک رویداد گردشگری و جشن گردو‌تکانی برگزار شود و با فضای مفرح وارد باغ شود و خریداری کند دیگر دغدغه‌ای نخواهد داشت.

*هزینه‌کرد ۲۵۰۰ میلیون تومان در پروژه گذر فرهنگی تویسرکان

رضا محمدظاهری در جمع خبرنگارن با بیان اینکه با توجه به اینکه تویسرکان گذر فرهنگی نداشت شورا تصمیم گرفت در این دوره گذر‌ فرهنگی ایجاد کند و پتانسیل و ظرفیت‌های تویسرکان را به شهر معرفی کنیم، اظهار کرد: مساحت گذر فرهنگی به طول ۸۰۰ متر مربع است.

وی با اشاره به اینکه تأسیس شهرداری تویسرکان از سال ۱۳۱۰ است، در دوران فتحعلی‌شاه در سال ۱۲۴۱ هجری قمری سکه هفت گرمی در شهر تویسرکان ضرب شده‌‌است که نماد آن در ابتدای گذر فرهنگی جانمایی شده‌است، اظهار کرد: مبل منبت گلریز در سال ۱۴۰۱ ثبت ملی شده است که زیبایی منحصر به فرد دارد.

عضو شورای شهر تویسرکان افزود: در شهرستان تویسرکان ۴ هزار و ۷۰۰ کارگاه مبل منبت گلریز را تولید می‌کند.

وی با بیان اینکه فرش آصادوقی تویسرکان یکی از برندهایی است که در گذشته ثبت ملی شده و اولین فرش ثبت شده تویسرکان است، عنوان کرد: نماد گلیم ثبت شده تویسرکان نیز در گذر فرهنگی نصب شده است.

محمدظاهری خاطرنشان کرد: در پروژه گذر فرهنگی دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

انتهای خبر/حا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=223212

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

5 × سه =