مهدی قاسمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ با تاکید بر توانمندسازی خانوادهها برای مقابله با خودکشی نوجوانان، اظهار کرد: مثل زمانیکه کل کشور برای مهار بیماری فلج اطفال، بسیج شدند و با قطره خوراکی بچهها را از فلج حتمی نجات دادند، ما هم باید خانوادهها را برای ریشهکن کردن خودکشی توانمند کنیم.
وی با اشاره به طرح غربالگری خانوادهها برای کاهش این مسئله اجتماعی عنوان کرد: در طرح فراگیر غربالگری باید خانوادههایی که دارای استرس، وسواس و چالشهای درگیری روحی و عاطفی دارند شناسایی شوند، این خانوادهها در طرح غربالگری خود را نشان داده و پس از غربالگری مورد حمایت مشاورهای قرار بگیرند.
این روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه اگر جامعه ما جامعه برخورداری باشد خیلی خوب است، اما آمار رشد و توسعهیافتهگی کشور ما نسبت به کشورهای اروپایی خیلی پائینتر است، اما وقتی نرم جهانی را مشاهده میکنیم درصد خودکشی در کشورهای پیشرفته بیشتر است.
قاسمی خاطرنشان کرد: در مسائل اجتماعی نمیشود فقط یک عامل را مقصر دانست، عوامل مختلفی در پدید آمدن مسائل اجتماعی نقش دارند.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی برخی از خانوادهها برای برآورد هزینه مشاوره، گفت: الان ۹۰درصد مدارس ما مشاور دارند، کار مشاورهای مدارس براساس موضوعیابی بوده که ما بدانیم خانوداهها مشکل دارند یا نه و اگر مشکل دارند در چه حدی هستند.
این روانشناس و مشاور خانواده با تاکید بر شناسایی و معرفی خانوادهها و دانشآموزانی که رفتارهای غیرمتعارفی دارند به مشاورههای متخصص، عنوان کرد: بخش اعظمی از خانوادهها میتوانند در این مشاورهها مورد ارزیابی قرار گیرند.
قاسمی با بیان اینکه ما در این زمان در حال گذر از مرحله بسیار سختی هستیم، همه ما از بزرگسال گرفته تا بچه چهار ساله در مرحله گذار اجتماعی دیجیتال به سایبر هستیم.
وی همچنین افزود: این مرحله گذار در هر عصری با هر اتفاقی تلفات داشته، با رخ دادن انقلاب صنعتی در اروپا افراد زیادی در بین فضای سنتی و بهوجود آمدن فضای مدرنیته از بین رفتند.
این روانشناس و مشاور خانواده ادامه داد: با توجه به اینکه ما در حال پشتسر گذاشتن مرحله گذار بسیار بسیار چالشی هستیم، با نسلی که بهعنوان نسل زد و آلفا مواجه هستیم که بهگفته تمام روانشناسان، این نسل باهوشترین نسلی است که تا به امروز روی کره زمین آمدهاند.
انتهای خبر/سا