به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ حوزه انتخابیه شهرستانهای بهار و کبودراهنگ در استان همدان یکی از حوزههایی است که از چندین سال قبل موضوع تفکیک این دو حوزه انتخابیه و اختصاص یک نماینده به هر شهرستان که موجب افزایش یک نماینده در استان همدان هم میشود در مجلس مطرح بوده است.
سال گذشته که پس از چندین سال موضوع افزایش صندلیهای مجلس مطرح شد برای اولین بار افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه مذکور، در مجلس از دستور کار خارج شده بود و بهار و کبودراهنگ شامل قانون تفکیک حوزه انتخابیه نمیشدند.
در آن زمان مطالبهگران دو شهرستان از فتحالله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی درخواست رسیدگی به این موضوع را کردند و در نهایت مجلس افزایش تعداد نمایندگان را مسکوت و به سال آینده موکول کرد.
اما حالا دوباره بررسی طرح افزایش صندلیهای مجلس و تفکیک حوزههای انتخابیه در سطح کشور مطرح شده است.
مطالبهگران و دغدغهمندان دو شهرستان بهار و کبودراهنگ به موضوع تفکیک حوزه انتخابی واکنش نشان داده و درخواست پیگیری مسئولان مربوطه برای تفکیک این دو حوزه را دارند.
یکی از مطالبهگران اجتماعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان گفت: حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ دارای وسعت جغرافیایی زیاد و روستاهای متعددی است که با توجه به وسعت و جمعیت این دو شهرستان تفکیک این حوزه انتخابیه برای دو شهرستان و استان همدان ضروری است.
وی افزود: در حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ، ۱۰۵ هزار نفر در انتخابات شرکت کردند که نماینده مجلس با ۳۸ هزار رأی مردم راهی مجلس شده است و نفر دوم بیش از ۳۴ رأی را از مردم کسب کرده است، در صورتی که در برخی از شهرستانهای استان، نمایندگان منتخب با کسب ۱۰ هزار رأی یا مقداری بیشتر به مجلس راه یافتند.
این شهروند گفت: جمعیت این دو شهرستان ۲۹۵ هزار نفر بوده و مشارکت بالا در انتخابات و انتخاب نماینده با تعداد آرای بالا نسبت به دیگر شهرستانها نشان از اهمیت تفکیک حوزه انتخابیه دارد.
وی افزود: دو شهرستان بهار و کبودراهنگ حدود ۲۰۰ شهر و روستا را در خود جای دادند و برای یک نماینده رسیدگی به مشکلات همه اهالی در طول مسئولیتش بسیار مشکل و سخت است.
در ایام دهه فجر امسال توسلی نماینده بهار و کبوداهنگ در مجلس شورای اسلامی در گفتگوی مردمی در مسجد علیابن ابیطالب شهرستان بهار به این موضوع اشاره کرد و گفت: تفکیک حوزه انتخابیه برای بهار و کبودرآهنگ ضروری است چراکه برای یک نماینده رسیدگی به مشکلات همه مردم با توجه به وسعت جغرافیایی این دو شهرستان و پراکندگی و تعداد زیاد روستاها و وضعیت محرومیت و نیازهای فراوان بسیاری از روستاهای حوزه انتخابیه سخت است.
وی در ادامه به موضوع جمعیت دو شهرستان اشاره کرد و افزود: تعداد نمایندگان استان همدان ۹ نفر است که همدان نسبت به جمعیت یک نماینده هم بیشتر دارد و در مذاکرات کمیسیون در مجلس روی این موضوع نمیتوان زیاد تمرکز کرد.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در کشور، حوزههای انتخابی متعددی هستند که مانند حوزه انتخابیه ما درخواست تفکیک حوزه و افزایش نماینده را دارند و چانهزنی در این زمینه کار سختی در مجلس است، چراکه مجلس شرایط خودش را دارد.
توسلی تصریح کرد: اگر فقط نماینده یک شهرستان بودم طبیعتاً بیشتر به امورات مردم میتوانستم رسیدگی کنم و سال گذشته نیز با توجه به خارج شدن نام حوزه انتخابی بهار و کبودراهنگ از طرح تفکیک حوزه انتخابیه، تمام تلاش خود را کردم تا این طرح مسکوت شده و به آینده موکول شود.
مجلس در بررسی طرح افزایش نمایندگان و تفکیک حوزههای انتخابیه موضوعات مختلفی را مورد بررسی قرار میدهد که تلاش دیگر مسئولان استان همچون استاندار و نهادهای دیگر در متقاعد کردن مجلس برای تفکیک حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ تأثیرگذار خواهد بود.
همچنین موضوع افزایش ۷ نماینده به تعداد نمایندگان استان تهران نیز در دور قبل مطرح بود که انتقادات فراوانی را از سوی نمایندگان دیگر شهرستانها در برداشت.
هم اکنون استان تهران با ۳۰ نماینده بیشترین صندلی را در مجلس دارد و منتقدان معتقدند که افزایش ۷ صندلی دیگر به نمایندگان تهران تأثیر بهسزایی ندارد و بهتر است که این تعداد صندلی به شهرستانهایی که نیاز به تفکیک حوزه انتخابی دارند تعلق گیرد.
انتهای خبر/ع