به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ حمید پورحسین در نشست مجازی دانشجویی با بیان اینکه حدود ۱۵۰ سال پیش کشورهای غربی فرض فضایی که بتواند صدا را منتقل کند دور اذهن بوده است، اطهار کرد: امروز کسی نمیتواند اصل و رسانه و قدرت آن را منکر شود.
وی با بیان اینکه امروزه رسانهها نه تنها واقعیتها را به تصویر میکشند و جلوی چشم ما میاورند بلکه واقعیتسازی میکنند، ادامه داد: اگر بخواهیم ملموس صحبت کنیم به طور مثال در فضای سیاسی این سوال مطرح است که وضعیت امروز فلسطین و غزه وضعیت خطیرتری است و قلب انسان را بیشتر به درد میآورد یا وضعیت یک سال پیش آن که در پاسخ میگوییم شرایط الان خیلی شرایط بغرنجی است اما چرا حساسیتهایی که سال قبل بوده و یک در شروع عملیات طوفانالاقصی چنین وضعیتی را چنین حسی را در فضای عمومی و در فضای مردم خیلی احساس نمیکنیم و این به دلیل عملکرد رسانه است اینکه چقدر رسانه به این فضا داره میپردارد.
مسئول بسیج رسانه همدان با اشاره به اتفاقات وقایع یک ماه اخیر در سوریه با بیان اینکه معارضین بشاراسد قبل از اینکه بخواهند به شهرها برسند رسانهها شهرها را یکییکی فتح کرده بودند، افزود: به تعبیر شهید سلیمانی ما یک سوریهای در فضای مجازی داریم و یک سوریه در فضای واقعی داریم.
وی با بیان اینکه در فتنه ۱۴۰۱ در فضای مجازی به مردم القا کرده بودند که حکومتی به اسم جمهوری اسلامی وجود خارجی نخواهد داشت و بخشی از اینفلوئنسرها، بلاگرها، هنرمندان و حتی سیاستمداران کشورهای خارجی همراهی کردند، مطرح کرد: داعش نیز برای فتح شهرها با ایجاد رعب و وحشت با نمایش وحشیگریها، سر بریدنها، کشتارها در فضای مجازی و رسانه اتفاقاتی رو رقم میزدند که وقتی به اون شهر رسیدند به راحتی شهر را تصاحب کنند.
پورحسین با اشاره به اتفاقات اخیر در سوریه با بیان اینکه معارضین با دیکتاتوری خواندن حکومت بشار اسد در رسانهها توانستند حکومت وی را ساقط کنند، عنوان کرد: اینجا سوالی مطرح است که کدام کشور عربی حکومت مردم سالار و دموکراتیک دارد چرا به آن کشورها پرداخته نمیشود مشخص است با هدف این اقدام صورت گرفته است.
وی با تأکید بر قدرت رسانه با بیان اینکه رسانههای معاند با مطرح کردن حقوق بشر و زیر سوال بردن کمکهای ایران به دنبال رسیدن به اهداف خود هستند، گفت: در طرف دیگر به همین رسانهها به اتفاقات و جنایات غزه و لبنان نمیپردازند.
مسئول بسیج رسانه همدان با بیان اینکه رسانهها در حوزه سبک زندگی هم ورود کردهاند و در این فضا افرادی بدون زحمت و یا بدون داشتن شاخصه خاص مطرح میشوند، گفت: امروزه این افراد در حوزه سرگرمی مطرح میشوند و متاسفانه الگوهای شاخص در فضای مجازی بزرگنمایی نمیشود.
وی با تأکید بر اینکه رسانهها با ورود به اقتصاد و بزرگنمایی مشکلات اقتصادی و نپرداختن به پیشرفتها به دنبال اهداف خود هستند، بیان کرد: وسیلههای ارتباطی جمعی مطالبی را ارائه میدهند مخاطب بپسندد.
پورحسینی با بیان اینکه فضای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ما متاثر از فضای رسانه است، مطرح کرد: دشمن برای انقلاب اسلامی یک مفهوم واقعی است و پدیده تخیلی نیست.
وی با بیان اینکه در تمدنسازی اگر بتوانیم بر عرصه فرهنگ پیروز شویم گام بزرگی در تمدنسازی برداشتهایم، گفت: بهترین موقعیت برای ایجاد مانع در تمدنسازی عرصه فرهنگی است.
مسئول بسیج رسانه همدان با بیان اینکه در طول تاریخ هم این جریان سازیها، عملیات روانیها و دروغ پراکنیها را دیدهایم، ابراز کرد: پیروزی و شکست تمدنها تابع ذهنیتهای اقوام است و پیروزی و شکست پیش از آنکه در مبدان رخ دهد در قلبها و ذهنها اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه ما باید ترفندهای دشمن را در فضای رسانهای بشناسیم و باید سواد رسانهای داشته باشیم، عنوان کرد: به فرمایش مقام معظم رهبری ما نباید پازل دشمن را تکمیل کنیم.
پورحسینی با بیان اینکه تخریب شخصیتهای تاثیرگذار از دیگر ترفندهای فضای رسانهای است که با دروغپراکنی فضای آرامش جامعه را سلب میکند، عنوان کرد: تشکلهای دانشجویی باید جریان ساز باشد و با در دست داشتن یک شبکه گستردهای میتواند رسانه را در اختیار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه تشکلهای دانشجویی با اخبار امیدآفرین میتوانند روایتگر اتفاقات مختلف باشند، یادآور شد: روایت اردوهای جهادی و اردوهای راهیان پیشرفت بدون حمایت دولتی دیگر اقدامات تشکلهای دانشجویی موجب تقویت حس خودباوری میشود.
مسئول بسیج رسانه همدان با بیان اینکه امروز باید این سوال را مطرح کنیم که اولویتهای جامعه ما مشکلات اقتصادی و معیشت است یا فیلترینک و ارتباط با کشور دیگر؟ گفت: با تقویت سواد رسانه ابتدا از خود مراقبت کنیم که در دام دشمن نیافتیم و خود ما معطوف به اتفاقات داخلی خودمان جریانساز باشیم و روایتگری کنیم.
انتهای خبر/حا