به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ هزاران سال است که در تمدن غنی و دیرینه ایرانی بهار مبدا تمامی تغییرات و تحولات درونی و بیرونی ایرانیان بوده و هر ایرانی حتی اگر خارج از خاک وطن هم که باشد، طبق این رسم زیبا و عقلانی برای رسیدن به تحولات خود را آماده می کند.
برای مثال اسفند ماه همه شروع به خانهتکانی کرده و یا خریدن لباس نو و همچنین خرید آجیل، میوه و شیرینی از جمله این رسومات شیرین و دوست داشتنی بوده، زیباترین قسمت این رسومات دید و بازدید عید نوروز است که اسباب رفع کینه و کدورت است، که دین مبین اسلام تحت عنوان صله رحم به این رسم مبارک صحه گذاشت است.
البته روی سخن من بررسی این رسومات زیبا نیست اما اجرای همین رسومات زیبا که روزگاری باعث خوشحالی بود، در حال حاضر برای بسیار از خانوادهها دور از دسترس و اسباب ناراحتی و بحث و جدل شده است، چرا که همه چیز برای اجرای این رسومات در بازار با تنوعی بالا به راحتی در دسترس همگان بوده ولی با قیمتهای بالا که در این بین بسیاری از سرپرستان خانوادهها به اصطلاح از قیمتها جا ماندهاند و متاسفانه با این گرانیها بیشتر تبدیل به تماشاچی شدهاند. در همین ایام رسانههای سمعی و بصری و بدتر از آن فضای مجازی و صدا و سیمای ملی نمک بر روی زخم این قشر از جامعه پاشیده و با یک نمایش تخیلی و با فاصله، با بیرحمی تمام، این زندگی دور از دسترس را به رخ مردم میکشند.
البته در اسلام هم فقر و هم فخر فروشی مذموم و نامطلوب بوده و در واقع اسلام، کسی را به فقر دعوت نکرده و همچنین به کسی هم اجازه فخر فروشی نمیدهد، بلکه در این دین کامل، زهد از سویی و از سوی دیگر نوع دوستی و خیر رسانی بسیار مدح شده و مطلوب است.
حالا سوال اینجاست چه کسی یا چه کسانی مردم را فقیرتر کرده و این غول گرانی و تورم از کجا هدایت میشود؟ همچنین چرا باید مانور و نمایش نامطلوب، تخیلی و کاریکاتوری در رسانههایی که از بودجه بیتالمال ارتزاق میشوند، شکل بگیرد؟
نمیتوان گفت که این مسائل فشارها و تحریمهائی از سمت و سوی دشمنان بوده و به نوعی تهاجم فرهنگی دشمنان است. به نوعی دیگر برای اکثر مردم مشخص شده است که کانونهای قدرتطلب داخلی نقش پررنگتری در این رخدادها داشته و دارند.
چرا که علیرغم تمامی تلاشهای دلسوزان نظام و مردم کشور، بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب و هدایتهای داهیانه حضرت امام خامنهای (مُد ظله)، که همگان از دوست و دشمن داخلی و خارجی بر این امر اذعان دارند، اما تقریبا هیچ یک از دولتها نتوانستهاند نمره قبولی در زمینه اقتصادی گرفته، همچنان که مقام معظم رهبری نیز به فراخور در سخنرانیها و جلسات مختلف نارضایتی خویش را اعلام کردهاند.
البته بسیاری از دلسوزان فرهیختهگان و نخبهگانی که دارای کرسیهای تدریس دانشگاهی و حوزوی هستند، این مطلب را شرح دادهاند که باید انقلابی در این انقلاب صورت گرفته و در همه شئون نظام انقلاب اسلامی، انقلاب اسلامی واقعی شکل بگیرد.
بنابراین، در حال حاضر اصلیترین و اساسیترین وجه آن انقلاب اقتصادی و جاری شدن شعار پرمحتوای نه غربی، نه شرقی جمهوری اسلامی که مترادف آن در اسلام جاری شدن کلمه شریف « لا اله الا الله » در اقتصاد است که، در چهار دهه از انقلاب پرشکوه اسلامی، فقط اسمی از اقتصاد ایران اسلامی بوده، اما رسم آن به غربیترین و لیبرالیترین وجه ممکن اجراء شده است.
در این خصوص شهروندی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ عنوان کرد: دلیل مهم گرانیهای اخیر ناتوانی دولت در برنامه ریزیها، کاربلد نبودن تیم اقتصادی، شعارزدگی بیش از حد افراد قبل از مسئولیت و نداشتن درک دقیق از فضای کار اجرایی در کشور است.
وی افزود: وقتی دولت کوچکترین نظارت و کنترلی روی بازار ندارد، فرصتطلبان گرانفروشی اینگونه جولان داده و استخوانهای مردم را زیر بار گرانی میشکنند.
شهروند دیگری در ای رابطه اظهار کرد: گرانفروشی و تورم زندگی مردم را تلخ کرده و فشار اقتصادی چنان است که قدرت خانوادهها را برای تهیه سبد معیشتی کم کرده و توانایی خرید از آنان گرفته است.
شهروند دیگری با تاکید بر کنترل تورم و گرانی، گفت: باید مسئولان بهگونهای اقتصاد کشور را مدیریت کنند که زندگی مردم دچار بحران و چالش اقتصادی نشود.
وی ادامه داد: هر دولتی که پای کار میآید، گزارش، آمار و ارقامی از وضعیت کارهای خوب خود ارائه میدهد، اما این کافی نبوده، چرا که مردم در کف جامعه با گرانیهای سرسامآوری دست و پنجه نرم کرده و دیگر گوش شنوایی برای شنیدن آمار مکتوب ندارند.
این شهروند تاکید کرد: این وضعیت معیشت، حق مردم جان بر کف، انقلابی و همیشه در صحنه نبوده، پس مسئولان موظفند بر پای عهد خود ایستاده و فکری به حال ما بکنند.
انتهای خبر/ سا