• امروز : دوشنبه, ۱۶ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 7 October - 2024
4

تابلوهای «تابلو»!

  • کد خبر : 6471
  • 01 تیر 1398 - 8:55
تابلوهای «تابلو»!

تابلوهای واحدهای صنفی پیاده‌راه امام(ره) و بوعلی در همدان نه تنها نظم مشخصی ندارند که وضعیت آنها آنقدر «تابلو» شده که جلوی نمود اثرات کف‌سازی انجام شده در این معابر را هم گرفته است. بافت تاریخی مرکز شهر پایخت تاریخ و تمدن ایران فرصت بی‌نظیری است تا گردشگران بسیاری را از اقصی نقاط ایران و […]

تابلوهای واحدهای صنفی پیاده‌راه امام(ره) و بوعلی در همدان نه تنها نظم مشخصی ندارند که وضعیت آنها آنقدر «تابلو» شده که جلوی نمود اثرات کف‌سازی انجام شده در این معابر را هم گرفته است.

بافت تاریخی مرکز شهر پایخت تاریخ و تمدن ایران فرصت بی‌نظیری است تا گردشگران بسیاری را از اقصی نقاط ایران و جهان به همدان بکشاند اما تحقق این مهم به تدابیری نیاز دارد که باید اجرایی شود.

خوشبختانه اقداماتی چون پیاده‌راه‌سازی و کف‌سازی بخشی از بافت تاریخی مرکز شهر انجام شده است ولی نکته مغفول مانده جداره‌های این بافت تاریخی است که هنوز به خوبی ساماندهی نشده و اجازه نمی‌دهد ارزش کار پیاده‌راه سازی نیز خود را به خوبی نشان دهد.

نماهایی که نیاز به مرمت دارند و شیشه‌های شکسته منظره نامناسبی را ایجاد کرده است، ناهمگونی تابلوهای واحدهای صنفی هم باعث شده این منطقه جایگاه واقعی خود را پیدا نکند.

شهرداری همدان مدت‌هاست طرحی برای ساماندهی تابلوها ارائه داده است اما به دلیل عدم همکاری اصناف هنوز موفق به اجرای آن نشده است، میراث فرهنگی هم برای مرمت جداره‌ها هنوز اقدام اساسی انجام نداده است؛ اتفاقی که به نظر می‌رسد بالاخره انجام خواهد شد اما زمان آن می‌تواند در پیشرفته و توسعه صنعت گردشگری در همدان موثر واقع شود.

 

ساماندهی بخشی از تابلوهای پیاده‌راه بوعلی تا پایان تابستان

معاون خدمات شهری شهرداری همدان در گفتگو با فارس با بیان اینکه وقتی شهرداری در اجرای پروژه‌ها به تنهایی مسؤولیت دارد با تمام توان امور را به پیش برده و به نتیجه می‌رساند اظهار کرد: زمانی که در اجرای برنامه‌ای عوامل دیگری نیز حضور دارند هماهنگی و زمان بیشتری نیاز است.

وحید علی‌ضمیر با اشاره به اینکه پیاده‌راه‌سازی خیابان بوعلی و میدان امام(ره) توسط شهرداری انجام و مورد توجه و قبول کارشناسان و مردم قرار گرفت افزود: این در حالی است که در حوزه جداره‌سازی همراه کردن کسبه کار دشورای است.

وی با بیان اینکه برای حل این مشکلات تصمیم گرفته شده که بخشی از ساماندهی جداره‌ها به طور کامل توسط شهرداری انجام شود تصریح کرد: از همین رو مقرر شد از کنار بازار سینا در اطراف آرامگاه بوعلی تا ورودی کولانج در پیاده‌راه بوعلی پس زمینه تابلوها با مصوبه کمیته سیما و منظر توسط شهرداری اجرا شود.

 

معاون خدمات شهری شهرداری همدان ادامه داد: پس از نصب پس‌زمینه هر واحد صنفی می‌تواند به فراخور شرایط عنوان مورد نظرش را به صورت حروف برجسته بر روی پس‌زمینه تابلوها اجرا کند.

وی با اشاره به اینکه با اجرای این اقدام سایر واحدهای صنفی نیز ترغیب می‌شوند خاطرنشان کرد: کسبه پیاده‌راه بوعلی و اکباتان به دلیل اینکه ذهنیتی درباره این طرح ندارند شاید نسبت به آن جبهه‌گیری کنند اما با اجرای این قسمت این مانع ذهنی برطرف می‌شود.

علی‌ضمیر با اشاره به اینکه واحدها در این اماکن دارای مالک خصوصی هستند گفت: بارها به دلیل وجود شیشه‌های شکسته شده اخطار دادیم اما صاحبان واحدها هنوز همکاری لازم را به عمل نیاوردند.

 

بازسازی جداره سایر اضلاع میدان امام(ره)

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بازسازی دو ضلع میدان امام(ره) توسط شهرداری و میراث فرهنگی انجام شد اظهار کرد: جداره سایر اضلاع میدان امام(ره) نیاز به بازسازی دارد چراکه مشکلاتی در برخی از نقاط وجود دارد.

معاون خدمات شهری شهرداری همدان با اشاره به اینکه کف‌سازی به شکل مطلوبی انجام شده اما جداره‌سازی با آن همخوانی ندارد و باید وضعیت آن نیز ساماندهی شود افزود: امروز مدیریت شهری به صورت جدی جداره‌سازی را در دستور کار قرار داده است اما باید هماهنگی‌های لازم با کسبه و نهادهای مربوطه نیز انجام شود.

وی تصریح کرد: اجرای زمینه‌سازی پایلوت در نظر گرفته شده است و تا پایان تابستان امسال انجام می‌شود.

علی‌ضمیر با بیان اینکه با صاحبان واحدهای صنفی برگزاری جلسه‌ای در نظر گرفته شده است ادامه داد: هماهنگی لازم در مجموعه شهرداری انجام شده و همه با تمام توان اجرای این کار بزرگ را دنبال می‌کنند.

 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: بنا بود سال گذشته شهرداری با توافق میراث فرهنگی طرحی برای ساماندهی جداره بافت تاریخی مرکز شهر تهیه کند که با مشاور به توافق نرسیدند.

احمد ترابی با اشاره به اینکه البته شهرداری مجدداً این مسئله را در دستور کار قرار داده است ادامه داد: پیش از ساماندهی ابتدا باید طرحی آماده شود و پس از آن با هماهنگی شهرداری اجرا شود.

وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی در این زمینه به شهرداری مشاوری معرفی کرد تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی نیز امسال طرحی را در نظر گرفته تا ضوابط لازم در بافت تاریخی تدوین شود.

 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به اینکه هرگونه ساماندهی باید بر اساس طرح صورت گیرد ادامه داد: هر نوع طرح و اقدامی در داخل بافت تاریخی در شورای فنی استان مطرح می‌شود و پس از نتیجه‌گیری به سازمان مرکزی اعلام و با تصویب تهران، اجازه فعالیت داده می‌شود.

وی با بیان اینکه هر ۶ خیابان اصلی منشعب از میدان امام(ره) در بافت تاریخی واقع شده است خاطرنشان کرد: البته بخش‌هایی نیز از رینگ‌ دوم نیز در بافت تاریخی می‌گنجد.

لزوم ساماندهی بافت تاریخی

 

ترابی به لزوم ساماندهی بافت تاریخی اشاره کرد و گفت: باید با همکاری شهرداری جداره‌ها ساماندهی شود چرا که در جذب گردشگر نیز بسیار موثر است.

بدون تردید تحقق همگون‌سازی تابلوهای واحدهای صنفی نیاز به همکاری اصناف به ویژه اتاق اصناف به عنوان مهمترین تشکل بازار دارد.

مسؤولان اتاق اصناف در این حوزه اعلام کردند که هیچ دستورالعملی در قانون نظام صنفی برای یکسان‌سازی تابلوهای واحدهای صنفی وجود ندارد و قانون الزام‌آوری نیز تا کنون به دست این تشکل نرسیده است.
منبع:فارس

انتهای پیام /

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=6471
  • دیدگاه‌ها برای تابلوهای «تابلو»! بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.