به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ یکی از چالشهای جدی امروز کشور بحث مصرف انرژِی و ناترازیهای تولید و مصرف در سطح کشور است.
مسئله ناترازی انرژی مستقیم با اقتصاد کشور ارتباط دارد و امروز صنایع بزرگ و نیروگاهها ضربه اصلی را از این مسئله میخورند و حل این امر به یک عزم واحد ملی نیاز دارد.
باتوجهبه گازکشی تقریباً ۱۰۰درصدی منازل ایرانیان و همچنین برقرسانی در سراسر ایران مسئله ناترازی در بخشهای برق و گاز در ارتباط مستقیم با مردم است .
بخش زیادی از انرژی بخصوص بخش گاز، در منازل و صنایع کوچک مصرف میشود و ازاینرو نقش مصارف خانگی و تجاری برای صرفهجویی بسیار حیاتی است.
* ایران گستردهترین شبکه توزیع گاز در دنیا را دارا است
عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وضعیت تولید گاز در ایران بیان کرد: بر اساس آمارها تولید روزانه گاز ایران حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب است.
هادی بیگینژاد افزود: از میزان گاز تولیدی پس از انجام فرایندهای پتروشیمی و گرفتن ترکیبات مختلف از جمله گوگرد، پروپان و بوتان حدود ۷۵۰ میلیون مترمکعب آن در شبکه سراسری کشور توزیع میشود.
وی با اشاره به مصارف گاز تولیدی در کشور عنوان کرد: این میزان تولید برای تمامی مصارف گاز در کشور از جمله صنایع، خانگی و نیروگاهها استفاده میشود.
نماینده سابق مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید به این نکته توجه ویژه داشت که ایران گستردهترین شبکه توزیع گاز در دنیا را دارا است.
وی با بیان اینکه به برکت انقلاب جمهوری اسلامی ایران امروز در تمامی خانههای ایرانیان گاز لولهکشی وجود دارد، تصریح کرد: ۵۰۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع گاز در سراسر کشور وجود دارد.
بیگینژاد گفت: براساس اعلام مسئولان در روزهای گذشته بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب از میزان گاز تولیدی فقط برای مصارف خانگی، تجاری و صنایع کوچک و خرد استفاده شده است.
* گاز تولیدی ایران بیشتر برای رفاه حال مردم
وی افزود: باتوجهبه کل میزان مصرفی گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک تقریباً ۱۵۰ میلیون مترمکعب گاز تولیدی برای صنایع بزرگ و نیروگاهها باقی میماندی و این در حالی است که صنایع بزرگ نیروگاهها به بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز نیاز دارند.
عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این تفاوت در میزان موردنیاز صنایع بزرگ و سهم آنها باعث وجود کمبودهایی در گاز در کشور شده است.
وی با بیان اینکه گاز تولیدی ایران بیشتر برای رفاه حال مردم در بخش خانگی و تجاری توزیع میشود، عنوان کرد: توجه به این امر باعث شده تا به نیروگاهها و صنایع بزرگ کشور با چالشهایی مواجه شوند.
* بهینهسازی مصرف اصلیترین مسئله برای رفع کمبودها
بیگینژاد با بیان اینکه حجم تولید گاز در کشور بسیار زیاد است و کمبود گاز نداریم عنوان کرد: اصلیترین مسئله برای رفع کمبودهای موجود بحث بهینهسازی و کممصرف کردن است و راه دیگر وجود ندارد.
وی گفت: برای جلوگیری از کمبودهای گاز نیاز بهصرفه جویی داریم و در این امر مردم ایران نقشی و وظیفهای مهم و اساسی دارند.
* ناترازی و قطعی گاز باعث آسیبهای جدی به کشور میشود
عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ادامه این ناترازی و قطعی گاز باعث آسیبهای جدی به کشور میشود.
وی افزود: در صورت عدم مشارکت مردم و صرفهجویینکردن باید شاهد تعطیلی کارخانهها و صنایع مختلف در کشور خواهیم بود که خود این امر عواقب فراوانی دارد.
بیگینژاد افزود: کاهش تولید و درآمد و بیکاری نخستین چالش در صورت قطعی گاز در کشور هستند که خود این مسائل آسیبهای بیشتری را برای جامعه به همراه دارد.
این سخنان نماینده سابق مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی و عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای بر این امر اکید داشته که بهینهسازی مصرف و صرفهجویی یکی از اصلیترین راهها برای کنترل ناترازی موجود در مسئله انرژی بخصوص در گاز است.
* صرفهجویی چاره اصلی رفع مشکلات روز کشور
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وضعیت ناترازیهای انرژی در کشور گفت: یکی از مشکلات و چالشهای روز کشور قطعاً مسئله افزایش مصرف انرژی است.
احمد آریایینژاد افزود: مشکلاتی که افزایش مصرف انرژی و بخصوص در برق و گاز به همراه دارد برای کشور بسیار آسیبزا است که راه چاره اصل این امر صرفهجویی است.
وی با اشاره به لزوم صرفهجویی در مصرف آب و برق و گاز عنوان کرد: مسئله اسراف یکی از چالشهای مهم در کشور است و بسیاری از افراد به بهانه اینکه کشور ما دارای منابع زیادی است هرگونه که میخواهند مصرف میکنند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: مسئله افزایش انرژی بخصوص در بخش خانگی در دو صورت است بعضی زیاد مصرف میکنند و بعضی نیز بدون احتیاج مصرف میکنند که هر دو آفتی در شرایط کنونی است.
وی عنوان کرد: درگذشته که هنوز در خانهها و منازل ایرانیان گاز وجود نداشت، عمدتاً فضای خانهها سرد بود و مردم لباسهای مناسبی میپوشیدند که هم اکنون نیز میتوان با پوشیدن لباسهای گرم و کاهش درجه گرمای محیط میزان زیادی در مصرف گاز صرفهجویی کرد.
آریایینژاد گفت: صرفهجویی فقط نباید مربوط به مصرف گاز شود و باید در مصرف برق و آب نیز باید به امر بهینهسازی توجه کنیم.
* عدم صرفهجویی چالشهای جدی را برای کشور همراه دارد
وی با اشاره به چالشهای جدی عدم صرفهجویی عنوان کرد: امروز بهخاطر مصرف بالا انرژی در بخش انرژی گاز دچار افت شده است و تمامی مردم باید به این امر توجه داشته باشند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهافتادن پویشهای مختلف برای کاهش مصرف انرژی تصریح کرد: هر ایرانی با کاهش دو درجه محیط زندگی میتواند نقشی مهم در کاهش مصرف گاز در کشور داشته باشد.
وی با بیان اینکه این تفکر که چون هزینهاش را میدهیم و هرچقدر بخواهیم مصرف میکنیم یک تفکر غلط است، تأکید کرد: باید از مصرف غیرضروری پرهیز کنیم.
آریایینژاد با اشاره نقش رسانهها در تشویق مردم برای صرفهجویی عنوان کرد: رسانهها باید به جد در این امر برای بالابردن سطح آگاهی عمومی و لزوم صرفهجویی تأکید داشته باشند.
وی گفت: در صورت قطعی گاز عواقب و خسارتهای جبرانناپذیری به کشور وارد میشود که نخستین ضربه را صنایع بزرگ و نیروگاهها میخورند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ ناترازی تولید و مصرف انرژی و تعطیلی واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی را میتوان چالش جدی در تولید کشور عنوان کرد.
قطعی برق و گاز از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان در کشور است و در صورت ادامهدار بودن این امر میتواند آسیبی جدی به تولید کشور وارد شد.
بی شک نقش مردم برای جلوگیری از آسیبهای جدی ناترازی انرژی فقط صرفه جویی و بهینه سازی مصرف است و همه باید به این امر توجه داشته باشند.
انتهای خبر/محمد گلمحمدی