آزاده آذرپیرا در گفتگو با خبرنگار سلامت پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه در فصل پاییز که سرد و خشک است توصیه میشود از مواد غذایی گرم استفاده کنیم و رطوبت را به بدن برسانیم، گفت: مصرف مواد غذایی مثل گردو در وعده صبحانه به همراه پنیر یا در سالاد سبزیجات خوب است چون سرشار از انواع آنتی اکسیدان، امگاسه ،ویتامین E، پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن است در نتیجه به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه ویتامین دی دیگر ویتامینی است که مصرف آن خصوصاً در فصل پاییز و زمستان توصیه میشود، افزود: از آنجایی که در فصل پاییز نور خورشید کمتر است برخی افراد با کمبود ویتامین دی مواجه میشوند در نتیجه باید این کمبود با مصرف ماهی و مکملهای ویتامین دی جبران شود.
کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: معمولا مصرف ماهی دوبار در هفته توصیه میشود و باید توجه کرد هرچه جثه ماهی کوچکتر باشه میزان احتمال آلودگی آن به فلزات سنگین کمتر است.
آذرپیرا با بیان اینکه در کنار مصرف ماهی، مصرف غذاهای دریایی مثل میگو نیز بسیار مفید است، تصریح کرد: هرچند در مجموع غذاهای دریایی در سفره ایرانیها جای پررنگی ندارد اما مصرف آن بسیار توصیه میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف انواع سبزی و میوههای ترش به دلیل دارا بودن ویتامین سی اهمیت دارد، گفت: ویتامین سی در انواع فلفل، مرکباتی همچون پرتقال و لیمو ترش وجود دارد که مصرف آنها در بهبود خلق و خو و تقویت سیستم ایمنی نیز مؤثر است.
کارشناس تغذیه ادامه داد: در مجموع خانواده فلفل از جمله فلفل دلمهای و فلفل سبز بهترین منبع ویتامین سی در جهان هستند اما همهجا به اشتباه مرکبات را بهترین منبع میشناسند.
آذرپیرا با بیان اینکه مصرف غذاهای سرد در پاییز میتواند زمینهساز ابتلا به سرما خوردگی و آنفولانزا شود، عنوان کرد: مواد غذایی گرم و ادویه های با طبع گرم در کنار انواع آش و سوپ باعث گرمی بدن میشوند.
وی با اشاره به اینکه مصرف آبگوشت نیز بستگی به این دارد که از چه نوع گوشتی در آن استفاده شود که طبع آن گرم باشد یا سرد، تصریح کرد: گوشت گاو و گوساله سرد است ولی گوسفند گرم پس توصیه میکنیم که گوشت گوسفند مصرف شود.
کارشناس تغذیه ادامه داد: خرما و کشمش در کنار گردو و انواع میوه خشک، خشکبار گرم هستند که مصرف آنها توصیه میشود
آذرپیرا با بیان اینکه استفاده از قهوه در فصل سرد سال کمتر توصیه میشود، گفت: قهوه سرد است و حتی چایی هم توصیه میشود به صورت کمرنگ مصرف شود اما در مجموع بهتر است از چای سبز بیشتر استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه دمنوش زنجبیل در ایام سرد سال توصیه میشود، افزود: حتی میتوان از زنجبیل، دارچین، ها و زعفران در چایی استفاده کرد.
کارشناس تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: دمنوش پونه، نعنا، آویشن و آذربه بسیار مفید است و دمنوش مریمگلی نیز یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان سرماخوردگی محسوب میشود که از خانواده نعناییان و معطر است و برای درمان عفونت ویروسی هم استفاده میشود.
انتهای خبر/ سع