به گزارش عصر همدان، برنامه اجرایی همکاری گردشگری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان به امضا رسید.
این برنامه اجرایی قرار است از سال ۲۰۱۸ تا سال ۲۰۲۰ به اجرا برسد.
دولت جمهوری اسلامی افغانستان و دولت جمهوری اسلامی ایران که از این پس «طرفها» نامیده میشود، بر اساس روابط دوستانه، با علاقه متقابل نسبت به توسعه و گسترش روابط دوجانبه در زمینه همکاریهای گردشگری و به منظور اجرای مفاد یادداشت تفاهم همکاریهای گردشگری مابین دو کشور که در تاریخ ۱۴ بهمن ماه مطابق با ۴ ژانویه ۲۰۱۶ در همدان به امضای طرفین رسیده است.
این برنامه اجرایی در ۱۳ بند مدون شده که بین سه کشور ایران و افعانستان و عراق است.
در بندهای این تفاهمنامه زمینه همکاری در راستای ارتقای عرصه محصولات گردشگری سلامت، تفریحی، زیارتی و حلال قید شده است.
در حوزه محصول گردشگری سلامت مواردی از قبیل اسامی بیمارستانهای دارای دپارتمان بیماران بینالمللی(IPD) سه کشور به تفکیک تخصصی در هر رشته پزشکی انجام میشود.
همچنین برگزاری تورهای آشناسازی با پزشکان و رایزنی با وزارت امور خارجه به منظور تغییر تعرفه و تسهیل روادید گردشگری سلامت به انجام می رسد.
در حوزه گردشگری تفریحی و زیارتی مواردی مورد توافق قرار گرفته است از قبیل حوزههای هزینهدار حمل و نقل بینالمللی، اقامت و غذا و گفتگو به منظور رفع مشکل سفرهای زیارتی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری عراق.
در بند دیگر برنامه های اجرایی گردشگری بین سه کشور زمینههای شرکت در جشنوارهها و نمایشگاههای گردشگری و تبادل تقویمهای سالانه این رویدادها مطرح شده است.
طرفها همکاریهای خود در زمینه گردشگری در سطح سازمانهای تخصصی بینالمللی نظیر سازمان جهانی گردشگری(UNWTO)، سازمان همکاریهای اقتصادی (ECO)، سازمان همکاریهای اسلامی (OIC) و سازمان گفتگوی همکاری های آسیایی (ACD) را بهبود خواهند بخشید.
در بند دیگر انعقاد توافقنامه در خصوص برقراری تعرفههای ترجیحی در حوزه صنایع دستی و برنامهریزی برای تعامل با تشکلهای غیردولتی ویژه بانوان با کارآفرینان صنایع دستی در کشور ایران مطرح شده است.
این برنامه اجرایی برای یک دوره سه ساله اعتبار خواهد داشت و از تاریخ امضا لازمالاجرا شد.
این برنامه اجرایی در ۱۳ بند و در تاریخ ۵ شهریور ۱۳۹۷ مطابق با ۲۷ آگوست ۲۰۱۸ میلادی در شهر همدان در حاشیه کنفرانس پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی در دو نسخه به زبان فارسی به امضا رسید که هر یک از انها از اعتبار یکسان برخوردار است.