به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، حمید ملانوریشمسی در جلسه شورای تأمین مسکن استان که شامگاه چهارشنبه در سالن جلسات شهید گمنام استانداری برگزار شد با بیان اینکه مشکل مسکن بعد از مشکل آب و بیکاری سومین مشکل استان است، اظهار کرد: آن چیزی که ما را گرد این میز جمع میکند و مسئولیت ما را سنگین میکند تأمین مسکن برای افراد فاقد مسکن است.
وی با تأکید بر اینکه ما به دنبال این هستیم بتوانیم مسأله مسکن رو برای افرادی که فاقد مسکن هستند و در حال حاضر بخش عمده از درآمد آنها صرف هزینه مسکن میشود، گفت: در حال حاضر بخش عمده از هزینههای سبد خانوارها، هزینههای زندگی و هزینههای جاری ما تأمین مسکن است.
استاندار همدان با بیان اینکه عموماً افرادی فاقد مسکن هستند که جز دهکهای پایین جامعه هستند و درآمد پایینتری دارند، ادامه داد: دهکهای پایین به لحاظ اشتغال و معیشت درآمد سطح بسیار پایینتری دارنو و بخشی هم افراد تحت حمایت نهادهای حمایتی هستند.
وی با اشاره به اینکه شورای عالی مسکن هم به دنبال حل مشکل مسکن است، بیان کرد: در طی سالهای گذشته بسیاری از مردم این توانایی را پیدا کردهاند به هر دلیلی صاحب مسکنهای مختلفی شوند که آنها مازاد نیازشان است و هزینههای جاری را بر ما تحمیل میکنند.
ملانوریشمسی با بیان اینکه متقاضیانی که ثبت نام کردهاند و راستیآزمایی شدهاند به عددی رسیدیم که این عدد کاملا مشخص است، ابراز کرد: ما باید تمام تلاش خود را به کار ببندیم تا راه رفع مشکل را پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه این جلسات برای ارائه مستندات واقعی، اطلاعات و آمر دقیق است که بتوانیم برنامهریزی کنیم، ادامه داد: در مواقعی که ما اطلاعات و آمار دقیق نداشته باشیم و جدی پای کار نباشیم و ملاحظهکاری هم انجام دهیم دچار عقبماندگی میشویم.
استاندار همدان با بیان اینکه در کمیسیون ماده ۵ و تغییر کاربریها ۲۰۰ پرونده را تعیین تکلیف کردهایم، مطرح کرد: برخی از پروندهها ۳۰ سال روی زمین مانده بود، گفت: این که مسئولین ۳۰ سال از کنار یک مشکل عبور میکنند و این مشکل به گره تبدیل میشود با روی کار آمدن مسئولین جدید این گره کورتر میشود و دیگر باز نمیشود.
پروژهها به درستی جانمایی نشدهاند
وی با بیان اینکه ما اگر متوجه مسئلهای میشویم باید همان روز شناسایی کنیم و با برنامهریزی حل کنیم و تا حل نشده سراغ مسائل بعدی نرویم، عنوان کرد: شروع ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در شهرک پرواز به درستی جانمایی نشده که در حال حاضر ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ناچاریم پروژه را به ۱۰۰ برسانیم در حالی که میدانیم چه معضلی در پیش است.
ملانوریشمسی با بیان اینکه یک هزار واحد در شهرک پرواز هنوز شروع به کار نشده که ما گفتیم همین هزار واحد را جابهجا کنیم، عنوان کرد: یکی از بزرگترین کارهایی که در حال پیگیری آن هستیم فرودگاه است و باید پروازهای داخلی و خارجی را فعال کنیم و استان را توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه با احداث شهرک پرواز، احداث نمایشگاه بینالمللی در کنار فرودگاه تمام مسیرهای توسعه فرودگاه بسته شده که دیگر امکان اضافه کردن یک باند دیگر نیست، افزود: امکان توسعه پارکینگ فرودگاه وجود ندارد.
استاندار همدان با بیان اینکه برای این ۲ هزار و ۵۰۰ واحد آپارتمان ۵ مدرسه ۱۲ کلاسه نیاز است، ابراز کرد: با احداث این نوع شهرکها مدارس سطح شهر را تخلیه میکنیم و در یک نقطه تجمیع میکنیم.
عدم مدیریت صحیح، پروژههای مسکونی همدان را زمینگیر کرده است
وی با اشاره به اینکه این ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار اگر چهار نفره با شند معادل یک شهرستان است که نیازمند همه خدمات شهرنشینی است، گفت: عدم مدیریت صحیح و مسئولیتپذیری باعث شده در برزول ۲۷۶ واحد مسکن را کلنگ زنی و اسکلت را بنا کنیم در حالی که فقط یک متقاضی مسکن دارد.
ملانوریشمسی با بیان اینکه عدم مسئولیتپذیری باعث شده پروژه مدرسه تویسرکان ۷ سال در مرحله فنداسیون مانده، مجتمع خدمات رفاهی آموزش و پرورش تویسرکان بیش از ۱۵ سال معطل مانده است، عنوان کرد: معطل ماندن پروژهها نشان از عدم برنامهریزی درست است چرا که اطلاعات درست نداشتیم و آمار غلط برنامههای غلط رو درست میکند و برنامههای غلط ما را به کجراه و بیراهه میبرد.
وی با تأکید بر اینکه ما باید جایی هزینه کنیم که سود داشته باشد، بیان کرد: اکروز مجتمع فرهنگی تویسرکان امگان اصلاح ندارد و باید جمع کنیم چرا که اصلاح آن هزینه گزافی دارد.
الحاق زمین باید با اصول، منطق و با برنامه باشد
استاندار همدان با بیان اینکه مدیران باید در جلسات اطلاعات دقیق و درست همراه با پیشنهاد ارائه دهند و مشخص کنند دقیقا کجا به زمین نیاز داریم، تاکید کرد:
من با الحاق زمین مخالف نیستم اما باید بر اساس برنامه به این نتیجه برسیم که به زمین نیاز داریم.
وی با بیان اینکه تا جایی که امکان دارد در بحث ساخت و سازها ما نباید به سمت اضافه کردن زمین برویم، تصریح کرد: الحاق زمین باید با اصول، منطق و با برنامه باشد.
ملانوریشمسی با بیان اینکه محیط زیست بسیار مهم است مردم در شهر یا روستا زندگی میکنند باید هوای خوب و زندگی خوب داشته باشند، ابراز کرد: دسترسی مردم به خدمات باید راحت باشد.
وی با اشاره به اینکه بازآفرینی شهری و بافتهای فرسوده و تاریخی را باید مصوب کنید و دستگاههای متولی به این کار سرعت بدهند و تعیین تکلیف کنند، گفت: تا جلسه بعد ما باید دقیق بدانیم چه مقدار از نیاز استان در حوزه مسکن در این مناطق تأمین میشود.
ملانوریشمسی با بیان اینکه نباید از احداث ۲ هزار واحد مسکونی در ماده ۱۰ قانون نهضت ملی و زمینهای مازاد بگذریم، ادامه داد: بانکها باید به تعهدات خود عمل کنند و علت انجام نشدن تعهدات را اعلام کنند.
وی با بیان اینکه چراغ بانکها زمانی پر فروغ است که مردم بتوانند از آنها خدمات بگیرند و اگر مردم نباشند بانکها تعطیل هستند، تأکید کرد: اگر اراده ما بر این باشد که بانک رونق داشته باشد میتوانیم و انجام میدهیم و اگر نخواهیم هم میتوانیم چرا که پول ما در بانکها است و اگر نخواهند همکاری کنند ما هم همکاری نمیکنیم و زمینه را برای توسعه و رونق آنها فراهم نمیکنیم.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه با بانکی هم کاری میکنیم که مسائل استان را حل کنند، بیان کرد: قرار نیست منابع در استان تأمین شود و در جاهای دیگه هزینه و مصرف شود، قرار نیست پولی که مردم از بهش کشاورزی، صنعت، معدن و خدمات دریافت میکنند و در بانک سرمایهگذاری میکنند در شهر دیگر هزینه شود.
وی با بیان اینکه ما عقد اخوتی با کسی نبستیم، اگر یک بانکی با ما در بخشهای مختلف که تعهد و مسئولیت دارهد همکاری نکند ما قطعاً زمینه ادامه معالیت آن را فراهم نمیکنیم، گفت: فقط چند بانک در پرداخت تسهیلات خوب عمل کردهاند و دیگر بانکها به خصوص بانکهای خصوصی متعهدانه کار نمیکنند که اگر نمیخواهند همکاری کنند ما حرفی نداریم بروند از جای دیگر منابع خود را جذب کنند و فعالیت کنند.
بانکها در حل بحران مسکن همکاری کنند
ملانوری شمسی با تأکید بر اینکه بانکها پرداخت تسهیلات را جدی بگیرند، مطرح کرد: برای سهم آورده هم باید همفکری کنیم چرا برخی از مردم به مخصوص بخشهای حمایتی که له لحاظ قانون نمیتوانیم آنها را از لیست خارج کنیم و توانایی پرداخت ندارند و باید راهکاری پیدا کنیم در قالب تسهیلات ارزانقیمت و بخشهای حمایتی منابع جذب کنیم تا بتوانیم حمایت کنیم تا سهم و آورده خودشان را پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه دستگاههای نظارتی نهایت همکاری را دارند، خاطرنشان کرد: دستگاههای نظارتی برای حل مسائل استان پای کار هستند اما همه بدانند اگر قرار باشد کاری به سمت رانت، فساد، ویژهخواری برود ما توقع داریم دستگاههای نظارتی برخورد کنند.
انتهای خبر/ حا