• امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
0
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان تأکید کرد:

اهمیت اصلاح سبک‌ زندگی در پیشگیری از دیابت

  • کد خبر : 229127
  • 06 آذر 1403 - 11:08
اهمیت اصلاح سبک‌ زندگی در پیشگیری از دیابت
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه کنترل قند خون شاه‌کلید پیشگیری از دیابت است، گفت: در مجموع اصلاح سبک زندگی نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از دیابت دارد.

علی گلشائیان در گفتگو با خبرنگار سلامت پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه مصرف قند باید متعادل باشد، گفت: قند یکی از ضروری‌ترین مواد برای ادامه حیات است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به بیماری‌هایی مانند دیابت شود.

وی با اشاره به اینکه قند ناشتا بالای ۱۴۰ می‌تواند زنگ خطری برای ابتلا به دیابت باشد، افزود: این بیماری قادر است به کلیه، عروق بدن، چشم‌ها و اعصاب آسیب برساند و موجب ایجاد زخم پا در بیماران دیابتی شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: دیابت در بسیاری از موارد بی‌علامت است، همین بی‌علامتی باعث می‌شود که آسیب‌های جدی به اندام‌های مختلف بدن وارد شود و ابتلا به سکته مغزی و قلبی نیز از دیگر پیامدهای این بیماری است.

گلشائیان تأکید کرد: غربالگری دیابت بهترین راه برای شناسایی بیماری و جلوگیری از آسیب‌های آن است.

وی با بیان اینکه قند‌خون بالا که اغلب بدون علامت است، همراه با مقاومت به انسولین و شرایطی مانند چاقی، فشارخون بالا و اختلال چربی خون می‌تواند به بافت‌های بدن آسیب جدی وارد کند، گفت: اگر دیابت به‌موقع درمان و مدیریت نشود، می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بدن وارد کرده و حتی تهدیدی برای عضو یا جان بیمار باشد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: دو سوم از مبتلایان به دیابت در ایران شناسایی شده‌اند و از هر ده نفر، یک نفر مبتلا به دیابت و یک نفر دیگر در مرحله پیش‌دیابت قرار دارد.

گلشائیان با بیان اینکه وضعیت شناسایی بیماری در کشور ما به دلیل انجام غربالگری‌های ملی نسبت به میانگین جهانی بهتر است، گفت: در ایران، تنها یک‌سوم ناشناخته باقی‌مانده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در غربالگری دیابت، قند خون ناشتا ارزیابی می‌شود و تمام افراد بالای ۳۵ سال باید سالانه این آزمایش را انجام دهند، تصریح کرد: افرادی دارای وزن بالا، بانوانی دارای سندروم تخمدان پلی‌کیستیک، افراد با سابقه خانوادگی دیابت و بانوانی که در دوران بارداری دیابت داشته‌اند، باید حتی زیر ۳۵ سالگی اقدام به غربالگری سالانه کنند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: اگر قند ناشتا بین ۱۰۰ تا ۱۲۶ باشد، فرد در مرحله پیش‌دیابت قرار دارد و اگر این مقدار بالای ۱۲۶ باشد، فرد مبتلا به دیابت شده است.

گلشائیان با بیان اینکه برای پیشگیری از پیشرفت بیماری در این افراد، باید عواملی مانند چربی خون بالا، فشارخون بالا و استعمال دخانیات کنترل شوند، عنوان کرد: اصلاح سبک زندگی امر مهمی در کنترل و پیشگیری این بیماری است.

وی با اشاره به اینکه رعایت رژیم غذایی سالم، از جمله حذف روغن‌های اشباع مانند روغن حیوانی، نوشابه و مصرف زیاد مواد قندی، می‌تواند از ابتلا به دیابت یا پیشرفت آن جلوگیری کند، افزود: انجام فعالیت فیزیکی منظم، مانند روزانه نیم ساعت پیاده‌روی تند، و کاهش وزن به‌خصوص در افراد چاق، از اقدامات مؤثر پیشگیری است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: کاهش وزن حتی به میزان ۱۰ درصد، می‌تواند به میزان قابل‌توجهی از خطر ابتلا به دیابت بکاهد.

گلشائیان با بیان اینکه کنترل قند خون در بیماران دیابتی بسیاری از عوارض ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهد یا از بین می‌برد، گفت: به‌عنوان‌ مثال، فردی که احتمال داشت تا ۲۰ سال آینده نیازمند دیالیز شود، با کنترل قند خون ممکن است هرگز به این مرحله نرسد.

وی در پایان تأکید کرد: آگاهی و اقدامات پیشگیرانه می‌توانند نقش مهمی در کاهش آسیب‌های ناشی از این بیماری خاموش داشته باشند.

انتهای خبر/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=229127

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

چهارده − هشت =