به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ در دنیای امروز که تنوع فرهنگی و فکری رو به افزایش است، پذیرش ارزشها از سوی افراد مختلف جامعه به عنوان یک امر ضروری برای حفظ انسجام و همبستگی اجتماعی به شمار میرود.
اما چگونه میتوان ارزشها را به افراد منتقل کرد و آنها را به پذیرش این ارزشها ترغیب نمود؟
در این میان، گفتگوی اصلی نقشی کلیدی ایفا میکند.
گفتگوی اصلی نوعی گفتگو است که بر پایه احترام متقابل، درک و همدلی بنا شده است و به افراد کمک میکند تا دیدگاههای خود را به اشتراک بگذارند، به یکدیگر گوش دهند و در نهایت به نقاط مشترکی برسند.
مجتبی قمری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ اظهار کرد: لازمه حفظ حجاب در جامعه نهادینه کردن و به باور تبدیل شدن این اصل در میان جوانان و دانشآموزان است.
وی افزود: والدین و فرهنگیان از مهمترین الگوهای دانشآموزان در انتخاب نوع پوشش هستند و باورهای دینی از جمله عفاف و حجاب ابتدا در خانواده شکل گرفته و بعد در مدرسه استمرار پیدا میکند.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه خانواده و مدرسه باید مرکز توجه فعالیتهای فرهنگی قرار بگیرند، عنوان کرد: ارتباط نزدیک بین خانوادهها و اولیای مدرسه در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
قمری خاطرنشان کرد: فرهنگسازی در حوزه دین باید بصورت آگاهانه نهادینه شود، چرا که این مقوله، ارتباط عمیق بین خانواده، معلمان و مدیران مدارس را میطلبد.
وی تاکید کرد: به هر حال پیکره جامعه شامل فرد، خانواده و جامعه است، فرهنگ عفاف و حجاب یکی از باورهای اصیل دینی ماست و برای ارائه راهکارهای گسترش عفاف و حجاب در مدارس مطالعات بسیاری انجام شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به مطالعات انجام گرفته در راستای حجاب اسلامی، بیان کرد: در تمام این مطالعات به نقش شگرف تعامل و گفتگو در اغناءسازی و نهادینه نمودن فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه پرداخته شده است.
قمری در ادامه از خانوادهها خواستار افزایش و ایجاد موقعیت برای گفتگو با نوجوانان و جوانان شد و گفت: بهتر است خانوادهها موقعیت گفتگو در فضای خانواده را ایجاد کنند. در ارتباط بین پدر و دختر، مادر و فرزند ارتباطها عمیقتر شده و فضای گفتگو بیشتر از قبل باشد.
وی همچنین افزود: بعضاً از طرف دانشآموزان، به ما گزارش شده است که خانوادهها اصلاً با ما خیلی گفتگو و تعامل صمیمی ندارند که این موضوع در آینده، خانوادهها را دچار چالش میکند.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به نقش رسانهها در پررنگ شدن فرهنگ گفتگوی سالم در خانوادهها، تاکید کرد: یکی از اصولی که در مدارس از طریق معاونت پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش پیگیری میشود این است که در برنامه فراگیر پرورشی موقعیتهای خردورزی و خودمراقبتی تقویت شده که نتیجه آن، ایجاد موقعیت گفتگو در مدارس برای دانشآموزان است.
قمری در خصوص چگونگی نهادینه کردن حجاب در جامعه، بیان کرد: آنچهکه تاکنون در این زمینه مورد توجه قرار نگرفته، مسئله اقناعسازی است، یعنی نیاز است تا با دانشآموز، در رابطه با این موضوع گفتگو شود تا دانشآموز نیز در این خصوص نظر داده و مقوله عفاف و حجاب را از سوی جامعه به صورت تحمیلی نپذیرد، بلکه در یک موقعیت گفتگومحور این کار به نحو احسنت انجام بگیرد.
انتهای خبر/سا