حسین قرهباغی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه وسایل گاز سوز شامل اجاق گاز، آبگرمکن و اجاق کوچک مثل پیکنیک میشود، گفت: این گونه وسایل معمولا حوادثی به دنبال دارند و نکات ایمنی باید در استفاده از این وسایل حتما رعایت شود چون میتوانند باعث آتشسوزی منازل شوند.
وی با اشاره به اینکه اولین نکته در بدو استفاده از وسایل گازسوز توجه به استاندارد بودن وسایل است، افزود: هنگام تهیه وسیله باید حتما وسیله استاندارد خریداری شود و سپس هنگام نصب این وسایل توجه لازم را داشته باشیم که نشت گاز نداشته باشد و بَست لازم حتماً متصل شود.
مدیر منطقه ۱ عملیاتی سازمان آتشنشانی همدان ادامه داد: عدم اتصال بَست به شلنگ گاز میتواند باعث خروج شلنگ و همچنین نشت ریز گاز شود که باعث شعلهوری شده و حریق گستردهای در پی دارد.
قرهباغی با بیان اینکه برای نصب وسایل گرمایشی از افراد متخصص دارای صلاحیت و تجربه کمک بخواهیم، تصریح کرد: برخی افراد تصور میکنند از نظر فنی توانایی دارند خودشان وسایل را نصب کنند اما این موضوع غلط است و برخی نکات ریز وجود دارد که هرکسی به آنها آگاهی ندارد.
وی با اشاره به اینکه به هیچوجه توصیه نمیشود دودکش از پنجره عبور داده شود، گفت: دودکش حتماً باید از داخل دیوار به پشتبام منتقل شود و حداقل یکونیم متر از بالاترین سطح ساختمان بالا قرار بگیرد و مجهز به کلاهک اچ باشد تا موجب خروج و تهویه محصولات حریق شود.
مدیر منطقه ۱ عملیاتی سازمان آتشنشانی همدان خاطرنشان کرد: نشت گاز مونوکسید موجب مرگ افراد میشود و چند مورد مهم در این خصوص اهمیت دارد، ابتدا تهویه گاز حاصل از حریق است که باید مسیر خروجی داشته باشند و از مسیر دودکش خارج شوند، دومین نکته در شرایطی که سرما در فصول سرد غالب میشود این است که خیلی محیط منزل نباید عایق شود بلکه خروجی هوا وجود داشته باشد.
قرهباغی با بیان اینکه حتی زیر دریاها با پتو و لباس بسته میشود که غلط است، تصریح کرد: وسایل گرمایشی برای احتراق کامل نیاز به اکسیژن دارند و باید به تناسب به ورودی هوا داشته باشیم و اگر هوای لازم اعم از اجاق گاز و پکیچ، اکسیژن مورد نیاز را دریافت نکنند بعداز مدتی اکسیژن موجود در خانه را استفاده میکنند و همین باعث کاهش اکسیژن خانه میشود که ناقص سوزی رخ میدهد.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل نشست گاز مونوکسید کربن، ناقصسوزی است، افزود: در نتیجه این اتفاق نشت گاز مونوکسید و مسمومیت و در نهایت مرگ رخ میدهد.
مدیر منطقه ۱ عملیاتی سازمان آتشنشانی همدان ادامه داد: گاهی اوقات شومینهها ایجاد دود دارند ولی اگر تهویه درست باشد و شومینه استاندارد لازم را داشته باشد خطر خاصی وجود ندارد اما باید دقت لازم باشد که استاندارد شومینه مورد بررسی قرار گیرد.
قرهباغی با بیان اینکه استفاده از بخاریهای بدون دودکش در منازل و اتاق خواب بههیچ عنوان درست نیست، گفت: این بخاریها برای مغازههای و فروشگاهها مشکلی ایجاد نمیکند چون رفت و آمد و تهویه هوا زیاد است و فضا بزرگ است اما وجود این وسایل در منازل خطرآفرین است.
وی در پاسخ به این سوال که قرار دادن لوله بخاری در سطل آب خطرناک است یا خیر، عنوان کرد: این کار نیز به هیچ عنوان درست نیست و مونوکسید در محیط منتشر میشود، حال شاید این اقدام در محیط بازی که تأمین هوای مناسب دارد مشکلی ایجاد نکرده باشد اما در مجموع اصلا کار درستی نیست.
مدیر منطقه ۱ عملیاتی سازمان آتشنشانی همدان در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از لولههای آکاردئونی نیز کار بسیار غلطی است و مردم توجه کنند که زیبایی را فدای سلامتی و زندگی خود نکنند.
انتهای خبر/ سع