• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
0
مدرس دانشگاه مطرح کرد؛

از تمایل تا تحقق مادری

  • کد خبر : 231378
  • 03 دی 1403 - 12:00
از تمایل تا تحقق مادری
یک مدرس دانشگاه گفت: تمایل زنان به مادر شدن یکی از پیچیده‌ترین و در عین حال طبیعی‌ترین ویژگی‌های روان‌شناختی آنها است که ریشه‌های بیولوژیکی، هورمونی، روان‌شناختی و اجتماعی دارد.

حجت‌الاسلام میلاد صالحی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»گفت: تمایل زنان به مادر شدن یکی از پیچیده‌ترین و در عین حال طبیعی‌ترین ویژگی‌های روان‌شناختی آنها است که ریشه‌های بیولوژیکی، ژنتیکی، روان‌شناختی و اجتماعی دارد.

وی با بیان اینکه این تمایل به مادری در زنان به ویژه در سنین باروری شدت بیشتری می‌یابد، عنوان کرد: این تمایل تحت تأثیر عواملی چون تغییرات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی قرار دارد.

مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه ابعاد وجودی نقشی اساسی در رفتارهای مادرانه دارند، بیان کرد: استروژن و پروژسترون به‌ویژه در دوران بارداری به‌طور قابل توجهی افزایش می‌یابند و بر رفتار زنان تأثیر می‌گذارند.

صالحی خاطرنشان کرد: استروژن، به عنوان نقش اصلی تولید مثل در زنان، سبب تغییرات فیزیولوژیکی و روان‌شناختی می‌شود که زنان را به سمت مراقبت و عشق به فرزند هدایت می‌کند.

وی همچنین افزود: پروژسترون نیز در دوران بارداری افزایش یافته و زنان را به برقراری پیوند عاطفی با جنین تشویق می‌کند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: اکسی‌توسین، که به‌طور معمول در زمان تولد و شیردهی ترشح می‌شود، باعث ایجاد احساسات محبت‌آمیز و مراقبتی در مادران می‌شود.

صالحی اضافه کرد: اکسی توسین نه تنها در بارداری بلکه در تمام مراحل مادری از جمله شیردهی، احساس رضایت و پیوند عاطفی بین مادر و کودک را تقویت می‌کند.

وی با بیان اینکه تمایل به مادر شدن همچنین ریشه‌های تکاملی دارد، عنوان کرد: از منظر تکاملی، انسان‌ها به‌ویژه زنان برای بقای نسل و انتقال ویژگی‌های ژنتیکی خود، تمایل به تولید مثل دارند. این ویژگی‌ها در زنان به‌طور خاص به دلیل مسئولیت‌های مرتبط با بارداری و پرورش نسل جدید، بیشتر بروز می‌کند.

این مدرس دانشگاه افزود: این جنبه‌های بیولوژیکی و تکاملی، دلیل اصلی است که چرا زنان در سنین باروری تمایل به مادر شدن دارند.

صالحی در پایان یادآور شد: تمایل به مادر شدن نه تنها از منظر بیولوژیکی بلکه از جنبه‌های روان‌شناختی و انگیزشی نیز قابل تحلیل است.

انتهای خبر/ سا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=231378

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

9 + یازده =