به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با کاهش بارندگیها و در نتیجه آن کاهش منابع آبی در همدان، از نیمه سال ۱۴۰۱ مردم همدان با بحران آب مواجه شدند.
روزهایی بود که برخی از مناطق یک روز درمیان تنها برای چند ساعت آب مورد نیاز خود را دریافت میکردند و تانکرهای آب در کوچه و محلهها آب شرب میان مردم تقسیم میکردند اما با دستور مستقیم رئیس جمهور وقت شهید رئیسی و تلاش شبانهروزی مسئولان دلسوز بالاخره خط لوله انتقال آب از سد تالوار به همدان پس از سالها احداث شد و با گذشت حدود یک ماه بحران قطعی آب برطرف شد.
از آغاز تأمین آب از سد تالوار به جای سد اکباتان حواشی زیادی پیرامون کیفیت و سلامت آب همدان مطرح بود که به گفته مسئولان آب تأمین شده از سد تالوار همه استانداردهای جهانی را دارد و فاقد هرگونه میکروب است.
موضوع مهم اینجا است که طعم و بوی نامطبوع آب باعث شده که بسیاری از شهروندان به خرید دستگاه تصفیه آب روی آوردند و کسانی هم که شرایط خرید دستگاه را ندارند از آب معدنی برای شرب استفاده میکنند.
به گفته وزیر نیروی وقت با نصب دستگاه ازونزنی در تصفیهخانه شیخیجان مشکل طعم و بوی آب نیز برطرف میشود اما با گذشت چندسال هنوز خبری از خرید این دستگاه نیست.
چندماه قبل برای مدتی طعم و بوی آب خوب شده بود اما مجدداً شرایط همچون سابق شده و با توجه به پیامهای متعدد مردمی پیرامون طعم، بو و رنگ غیرقابل قبول آب و از سوی دیگر فشار کم آب که مدتی است به سایر مشکلات و دغدغه مردم اضافه شده است پیگیر این موضوع شدیم.
توان مالی برای خرید دستگاه تصفیه آب نداریم
یکی از شهروندان با ارسال پیام برای خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان با اشاره به اینکه بوی آب بسیار نامطبوع است، گفت: طعم آب هم شور است و حتی برای درست کردن چایی نمیتوانیم از این آب استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه توان مالی خریدن دستگاه تصویه آب را ندارد، افزود: سعی میکنیم کمتر آب بنوشیم و آب معدنی را حتی برای درست کردن چایی استفاده میکنیم ولی این موضوع فشار مالی زیادی را تحمیل میکند و انتظار داریم مسئولان به فکر ما هم باشند.
شهروند دیگری نیز علاوه بر انتقاد نسبت به رنگ، بو و طعم آب، نسبت به کاهش فشار آب انتقاد داشت و تصریح کرد: یک ماه است که فشار آب مخصوصاً در برخی از ساعات که منزل هستیم کاهش پیدا میکند و مشکلاتی برای استحمام ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: این موضوع برای یک نقطه از شهر نیست و من از چندین نفر از اقوام پرسیدهام که آیا فشار آب منازل آنها مناسب است یا خیر که همگی از این موضوع ناراضی بودند.
رضایت مردم به دنبال تأمین آب از سد اکباتان
مجید زیبازاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه در حال حاضر برداشت آب مورد نیاز مردم همدان از سد تالوار و از چاهها تأمین میشود، گفت: به طور میانگین بین ۹۰۰ تا هزار لیتر از این منابع برداشت میشود، البته با توجه به کاهش بارندگیها سطح آب چاهها کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه چندروزی به علت وجود مشکل در ایستگاه پمپاژ خط تالوار، برداشت از آن منبع آبی کم شد، افزود: در آن ایام برداشت آب از سد اکباتان انجام میشد و علت تغییر کیفیت و بهتر شدن کیفیت آب همین موضوع بود.
مدیر مرکز پایش و کنترل کیفیت آب همدان ادامه داد: با توجه به اینکه بارشها در حال حاضر به صورت برف است، این منابع پشت سد نمیآید و در کوهها میماند، با آب شدن و سرازیر شدن برف در فصل بهار منابع آبی وارد سد اکباتان میشوند.
زیبازاده در پاسخ به این سوال که چرا طعم و بوی آب تالوار کیفیت مناسب را ندارد، عنوان کرد: آب تالوار نسبت به آب همدان مقداری شورتر است اما از نظر بهداشتی هیچ مشکلی ندارد.
وی تأکید کرد: آب سد تالوار مرتب آزمایش میشود و بر اساس آزمایشات ما و دانشگاه علوم پزشکی، خوشبختانه از لحاظ میکروبی در سلامت کامل است.
مدیر مرکز پایش و کنترل کیفیت آب همدان با بیان اینکه آب تأمین شده از سد تالوار از نظر ویژگی فیزیکی و شیمیایی استاندارد ۱۰۵۳ را دارد، تصریح کرد: با توجه به دارا بودن این استاندارد نیازی به نصب دستگاه تصفیه آب نمیبینیم و به مردم هم توصیه نمیکنیم از دستگاه تصفیه آب استفاده کنند چون بعد از مدتی همین دستگاه منشاء آلودگی میشود.
ذخیره آبی سد اکباتان خوب شود، محل تأمین آب تغییر میکند
زیبازاده خاطرنشان کرد: اگر وضعیت میزان ذخیره آبی سد اکباتان سرریز شود میتوان برداشت آب را از این منبع آبی انجام داد چراکه علاوه بر کیفیت خوب آب، برای ما هم هزینه کمتری به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه هزینه انتقال آب از سد تالوار بسیار بالا است، افزود: سه ایستگاه پمپاژ با هزینه برق بالا برای انتقال آب از سد تالوار به همدان نیاز است و تأمین آب از تالوار گرانتر از این تمام میشود که آب از سد اکباتان برداشت شود.
وی در پایان در پاسخ به این سئوال که چرا دستگاه مورد نیاز برای رفع بو و طعم نامطبوع آب خریداری و استفاده نمیشود، گفت: سیستم اوزونزنی معکوس هزینه زیادی دارد و از سوی دیگر برای شیرین کردن آب دریا مورد استفاده قرار میگیرد.
پُر شدن ۵۰ درصد ذخایر آبی استان
روز جمعه بود که استاندار همدان به همراه جمعی از مسئولان از جمله فرماندار و مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان بازدیدی از شرایط ذخایر آبی سد اکباتان داشت.
به گفته ملانوریشمسی تقریباً ۵۰ درصد از سدها و ذخایر آبی استان پر شدهاند، اما این مقدار حدود نیمی از ظرفیت کلی است و با توجه به وضعیت بارشهای کنونی، در مقایسه با میانگین سال گذشته ظرفیت کمتر است.
مسئولان راهکار جایگزین برای رفع مشکل کیفیت آب داشته باشند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» آنطور که از گفته مسئولان پیداست، مردم باید چشم انتظار آسمان و بارش رحمت الهی باشند تا با سرریز شدن سد اکباتان بتوان امید داشت مجدداً تأمین آب از این سد انجام شود.
در شرایطی که بودجه مورد نیاز برای تأمین دستگاه ازونزنی معکوس تأمین نمیشود مردم چارهای جزء خریداری دستگاه تصفیه و آب معدنی ندارند.
همه میدانند که اگر آب خروجی از تصفیهخانه استاندارد لازم را نداشت، آب وارد چرخه مصرف نمیشد اما آب بیکیفیت که به قول شهروندان نمیشود حتی با آن چایی درست کرد چون طعم چایی شور میشود هم قابل قبول نیست.
انتظار میرود مسئولان اگر توان رفع این مشکل را ندارند حداقل با ایجاد راهکارهایی مثل ایجاد عابرآب برای رفع مشکل مردم در میدان عمل حاضر شوند.
عصر همدان در رساندن گلایه به حق بسیاری از شهروندان مبنی بر نداشتن آب باکیفیت به مسئولان تلاش میکند چراکه باید مطالبه و نیاز به حق و اساسی مردم شهر تأمین شود.
در همین باره خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان تلاش کرد گفتگویی با مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان همدان داشته باشد که علیرغم تلاشهای بسیار، این امر امکانپذیر نشد.
عصر همدان در راستای پیگیری مطالبات مردمی آماده شنیدن پاسخ مسئولان مربوطه است.
انتهای خبر/ سع