• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
2

«کلزا» محصولی «استراتژیک» و نیازمند حمایت مسئولان/ برداشت ۱۵۰۰ تن «دانه روغنی» کلزا در نهاوند

  • کد خبر : 63918
  • 16 اردیبهشت 1399 - 13:34
«کلزا» محصولی «استراتژیک» و نیازمند حمایت مسئولان/ برداشت ۱۵۰۰ تن «دانه روغنی» کلزا در نهاوند

کشاورزان نهاوندی امسال بیش از ۱۵۰۰ تن دانه روغنی کلزا را تولید و برای روغن‌کشی به کارخانه‌ها تحویل می‌دهند و از مسئولان برای تأمین نهاده‌ها و افزایش قیمت خرید تضمینی درخواست مساعدت دارند. به گزارش عصر همدان؛ شهرستان نهاوند با توجه به موقعیت جغرافیایی مناسب، آب فراوان و در دسترس، به ‌عنوان قطب تولید محصولات […]

کشاورزان نهاوندی امسال بیش از ۱۵۰۰ تن دانه روغنی کلزا را تولید و برای روغن‌کشی به کارخانه‌ها تحویل می‌دهند و از مسئولان برای تأمین نهاده‌ها و افزایش قیمت خرید تضمینی درخواست مساعدت دارند.

به گزارش عصر همدان؛ شهرستان نهاوند با توجه به موقعیت جغرافیایی مناسب، آب فراوان و در دسترس، به ‌عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی در استان همدان شناخته می‌شود و در برخی محصولات نیز رتبه اول تولید و برداشت محصول در سطح کشور را داراست.

رتبه نخست تولید گشنیز در کشور با تولید بیش از ۶۰ درصد این محصول در کشور و رتبه نخست تولید محصولات زراعی و باغی مانند سیب و گندم در استان همدان و بسیاری از محصولات دارویی و گیاهی نشان‌دهنده اهمیت بخش کشاورزی در این شهرستان است.

با توجه به حجم زیاد واردات روغن خوراکی موردنیاز کشور و خروج ارز، حمایت دولت از کشاورزان برای تولید دانه‌های روغنی بسیار مهم و نیازمند برنامه‌ریزی است تا کشاورزان نیز با آگاهی از شرایط، نسبت به کشت دانه‌های روغنی مانند “کلزا ” اهتمام داشته باشند.

چند سالی است که کشت دانه روغنی و استراتژیک کلزا در شهرستان نهاوند مرسوم شده است و در برخی سال‌ها کشاورزان رغبت بیشتر و در سال‌هایی اشتیاق کمتری به کشت محصول دارند که این شرایط تابعی از وضعیت بازار، آب‌وهوا، حمایت مسئولان و دیگر عوامل است.

تولید ۱۵۰۰ تن کلزا در نهاوند

علی کمالی نژاد، رئیس اداره جهاد کشاورزی نهاوند در گفتگو با خبرنگار ما گفت: سطح زیر کشت محصول کلزا در نهاوند ۵۳۰ هکتار و حداقل تولید ما در سال جاری ۱۵۰۰ تن خواهد بود که به کارخانه‌های روغن‌کشی تحویل می‌شود.

وی اظهار داشت: امسال کشاورزان نهاوندی متأسفانه رغبت کمتری برای کشت کلزا از خودشان نشان دادند چون قیمت خرید تضمینی پایین بود و سال گذشته نیز در زمان برداشت محصول، کمباین برای برداشت محصول تأمین نشد.

رئیس جهاد کشاورزی نهاوند افزود: امسال بنا داریم محصول کلزا با تأمین کمباین به‌موقع برداشت شود و قیمت تضمینی از طرف دولت برای هر کیلو ۴۶۰۰ تومان تعیین‌شده است.

کمالی نژاد به حمایت‌ها از کشاورزان اشاره کرد و گفت: کلزا از محصولات استراتژیکی است که مورد حمایت است و در هر هکتار ۸ کیسه کود شیمیایی به کشاورزان داده می‌شود و محدودیتی در این زمینه نداریم.

وی به مزایای کشت دانه روغنی کلزا اشاره و عنوان کرد: دانه روغنی کلزا کشتی کم آب بر بوده که در تناوب زراعی با سایر محصولات نقش بسزایی داشته و باعث کنترل علف هرز و بهبود ساختمان خاک کشاورزی می‌شود.

کلزا کشتی کم آب‌برو به‌صرفه

علی صالح خیشوند یکی از کشاورزان بخش خزل نهاوند نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: ۱۰ هکتار زمین‌دارم و به دلیل کم آب بر بودن و به‌صرفه بودن امسال به کشت کلزا مشغول هستیم.

وی ادامه داد: کشت کلزا باعث می‌شود تا آب برای نسل‌های بعد هم بماند و با توجه به وجود کارخانه روغن در نهاوند نیاز به‌صرف هزینه برای حمل‌ونقل به سایر نقاط نیست و محصولمان را در همین نهاوند می‌فروشیم.

این کشاورز زحمت‌کش نهاوندی اظهار کرد: دانه روغنی کلزا باعث می‌شود که روغن موردنیاز کشور توسط ما کشاورزان تأمین شود.

حمایت مسئولان و خرید تضمینی زمینه‌ساز رونق تولید و اشتغال

به گزارش عصر همدان؛ با توجه به اینکه ۶۰ درصد کلزای کشت‌شده در سطح استان توسط کشاورزان نهاوندی تولید می‌شود و وجود کارخانه روغن در نهاوند یک مزیت برای این منطقه است؛ حمایت بیشتر مسئولان از کشاورزان زحمت‌کش باعث ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی و رونق تولید می‌شود.

طبق اعلام کارشناسان کشاورزی، دانه روغنی کلزا با مصرف آب بسیار پایین و با وجود ۴۵ درصد روغن دردانه آن، باعث افزایش تولید محصول روغن خوراکی شده و در سال‌های زراعی بعد باعث افزایش ۲۵ درصد تولید محصولات در اراضی می‌شود که این موضوع نشان‌دهنده اهمیت این کشت استراتژیک است.

حمایت‌های دولتی مانند فراهم کردن نهاده‌ها، تأمین به‌موقع بذر، افزایش قیمت خرید تضمینی، پرداخت به‌موقع حاصل دسترنج کشاورزان، تأمین به‌موقع کمباین برای برداشت محصول و آگاهی بخشی به کشاورزان در مورد مزایای این کشت مهم، ازجمله مهم‌ترین عواملی است که می‌تواند باعث افزایش تولید این محصول در شهرستان نهاوند شود که این امر نیازمند همت مسئولان است.

انتهای پیام/س

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=63918

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

پنج × سه =