• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
3

پرسمان بهارستان یازدهم (۸)

  • کد خبر : 49821
  • 30 بهمن 1398 - 23:10
پرسمان بهارستان یازدهم (۸)

با توجه به نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی به سئوالاتی درباره انتخابات اسفند ۹۸ پاسخ داده شده است. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان؛ این پایگاه خبری تحلیلی در نظر دارد تا فرارسیدن روز انتخابات مجلس شورای اسلامی هر روز به تعدادی سئوال در خصوص انتخابات اسفند ۹۸ پاسخ دهد. جهت مشاهده […]

با توجه به نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی به سئوالاتی درباره انتخابات اسفند ۹۸ پاسخ داده شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان؛ این پایگاه خبری تحلیلی در نظر دارد تا فرارسیدن روز انتخابات مجلس شورای اسلامی هر روز به تعدادی سئوال در خصوص انتخابات اسفند ۹۸ پاسخ دهد.

جهت مشاهده بخش اول بر روی این لینک کلیک کنید.

جهت مشاهده بخش دوم بر روی این لینک کلیک کنید.

جهت مشاهده بخش سوم بر روی این لینک کلیک کنید.

جهت مشاهده بخش چهارم بر روی این لینک کلیک کنید.

جهت مشاهده بخش پنجم بر روی این لینک کلیک کنید.

جهت مشاهده بخش ششم بر روی این لینک کلیک کنید.

جهت مشاهده بخش هفتم بر روی این لینک کلیک کنید.

گفتار چهارم: به چه کسی رای دهیم؟

 مشی و مرام رهبری در انتخابات چگونه است؟

رهبر معظم انقلاب در انتخاب های مختلف همواره یک راهبرد و چهارچوب دارند و برای پربار کردن انتخابات گفتمان‌سازی در دایره های ضروری و حیاتی نظام را آغاز می‌کنند با این هدف که رای مردم به جهت سوق یابد که منافع حداکثری شان از طریق انتخاب یک فرد کارآمد میسر شود.

در هنگامه انتخابات به دلیل شور و هیجاناتی که کاندیداها و اطرافیان آنان ایجاد می کنند، شاهد دو خطای محتوایی خواهیم بود: اولاً، کاندیداها با هیجانات کاذب مردم را از مسیر اصلی تحقق خواسته‌های خود منحرف می‌کنند. ثانیا کاندیداها در صورت رای آوردن به شعارهای کاذبی متعهد می‌شوند که در زمان انتخابات بدون توجه به اولویت ها مطرح کرده اند. در این راستا، رهبر معظم انقلاب برای اینکه اصل انتخابات به مثابه یک سرمایه نظام حذف شود و مبدا تحولات و حل المسائل کشور باشد، سعی می کنند با هدایت ذهن ها به سوی یک موضوع که دغدغه اصلی مردم به شمار می آید و در زندگی‌ها ملموس است، فضای جامعه رسانه ها و فعالان انتخابات را جهت دهی کنند.

البته این راهبرد رهبری برای مردم و کاندیداها در انتخاب شعار محدودیتی ایجاد نمی کند و مردم و کاندیدا ها می توانند همین گفتمان را انتخاب کنند، از این لحاظ رهبری به منزله یک استراتژیست هدف، مقصد و قله را مشخص می‌کند تا نمایندگان با سخن گفتن و برنامه سازی بر حول آن رای بیاورند و در مجلس برای رسیدن به آن ریل گذاری کنند.

رهبر فرزانه انقلاب افزون بر کیفیت بخشی به محتوای انتخابات در تلاش است ساختارهای انتخابات حفظ شود و چهارچوب کلی انتخابات که در قانون اساسی آمده، خدشه‌دار نشود برای نمونه بر سر برگزاری انتخابات در مورد مقرر می ایستند و نامه رئیس جمهور هشتم و رئیس مجلس ششم را در به تاخیر انداختن انتخابات نمی پذیرند و در پی مشارکت حداکثری مردم سر به سجده می برند و از انجام این تکلیف الهی به شکل زائد الوصفی خوشحال می‌شوند؛ صرفنظر از اینکه در انتخابات گزینه مدنظر خودشان رای آورده است یا گزینه دیگری و بدون توجه به اینکه فرد منتخب آقای خاتمی است یا آقای احمدی نژاد یا آقای روحانی، در انتخابات سال ۸۸ نیز رهبر معظم انقلاب همواره از ۴۰ میلیون رای دهنده سخن گفته اند و رای دهندگان را چاق و لاغر نکرده و آنها را به رای دهنده خوب و بد تقسیم نکرده اند. مواضع ایشان در انتخابات ها نشان می‌دهد، تنها فردی که سعی می کند خواسته مردم محقق شود شخص رهبری است و همواره پس از انتخابات که مردم، نمایندگان و شعارهایشان را فراموش می‌کنند، تنها فردی که مطالبات ملی را بدون رودربایستی قاطع و همیشگی دنبال می‌کند رهبر معظم انقلاب است. در همین موضوع بر خلاف مشی رهبری، متاسفانه برخی از رسانه‌ها و مسئولان تلاش دارند نماینده را منفعل نگه دارند و به او پیشنهاد های مالی سنگین، کرسی‌های دانشگاه، عضویت در هیئت مدیره ها و …. می‌دهند؛ اما با نگاهی به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان متوجه خواهیم شد که شخص ایشان تا چه اندازه اصرار دارند که نمایندگان مناعت طبع داشته و دامنه های افراد شیاد و جریان‌های فاست سرمایه گذار قرار نگیرند.

آیا رهبری اصرار بر انتخاب افرادی خاص دارند؟

رهبری در انتخابات های گذشته ضمن اینکه که رای مخفی به صندوق انداخته اند، از هیچ فرد و جریان خاصی حمایت نکرده اند و همواره منویات خود را درباره افراد مکتوم نگه داشتند. قانون‌گرایی و تمسک به قانون یکی از بخش‌های مهم منظومه فکری و یکی از اصول مهم رفتاری و مدیریتی حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای است، فارغ از این که رهاورد تمسک به قانون به نفع چه کسی و چه جریانی باشد، ایشان با تاکید بر رعایت حق مردم همواره بر رعایت مر قانون تاکید کرده و لحظه ای از آن پا پس نکشیده اند.مسئله که سبب شد حق مردم ایران در تعیین سرنوشتشان و نقش آنها در نظام جمهوری اسلامی پابرجا بماند.

معظم الله موضوع اصلی خود را در انتخابات این گونه بیان کرده اند:«هیچ وقت به مردم نگفته‌ام و نمی‌گویم این کس را انتخاب کنید، آن کس را انتخاب کنید. فقط یک جا بنده دخالت می‌کنم و آن آنجایی است که کسانی بخواهند در مقابل رأی و انتخاب مردم بایستند و با مزاحمت در مقابل رأی مردم ایجاد بکنند و رأی مردم را بشکنند.

هر کس بخواهد با نتیجه آرای ملت دربیفتد بنده در مقابلش می‌ایستم در سال‌های گذشته، انتخابات‌های پیشین، هم همین‌جور بوده، در سال۷۶، در سال۸۴، در سال۸۸، در سال۹۲، بعضی مقابل چشم مردم بوده، بعضی مردم مطلع شده اند؛ بعضی را هم مردم مطلع نشده اند اما این حقیر در جریان قرار گرفتم. در همه این سال‌هایی که شمردم، کسانی بودند که می‌خواستند در مقابل انتخابات بایستند، که در سال۸۸ آشکار شد و امدند  در میدان اردوکشی کردند و در آن سال های دیگر جور دیگری بود.  در همه این سال‌ها بنده ایستادم، گفتم نتیجه انتخابات هرچه هست باید تحقق پیدا کند.»(۹۶/۱/۱)

نماینده اصلح از نگاه حضرت امام (ره) دارای چه ویژگی هایی است؟

امام ره در وصیت نامه سیاسی_الهی خود می فرمایند: « ملت در هر دوره از انتخابات، وکلای دارای تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی که غالیا متوسطین جامعه و محرومین می باشند و غیر منحرف از صراط مستقیم به سوی غرب یا شرق و بدون گرایش به مکتب های انحرافی و اشخاص تحصیل کرده و مطلع بر مسائل روز و سیاست های اسلامی به مجلس بفرستند.»

ایشان خلق و خوی نماینده شایسته را چنین برشمردند:«اشخاصی را انتخاب کنیم که از هر جهت صالح باشند. مسلمان بودن تنها فایده‌ای ندارد، باید جمهوری اسلامی را قبول داشته باشد و از مسائل روز اطلاع داشته باشد. سعی کنید مثل مرحوم مدرس را انتخاب کنید – البته مثل مدرس که به این زودیها پیدا نمی‌شود، شاید آحادی مثل مدرس باشند – کسانی را که انتخاب می‌کنید باید مسائل را تشخیص دهند، نه از افرادی باشند که اگر روس یا امریکا یا قدرت دیگری تشری زد بترسند، باید بایستند و مقابله کنند. »(۱۲/۱۰/۱۳۶۲)

معظم له یکی از شاخصه ای اصلی نمایندگی مجلس را آشنایی با مشکلات کشور دانسته و فرموده اند:« و انتخاب اصلح برای مسلمین، یعنی انتخاب فردی که تعهد به اسلام و حیثیت ان داشته باشد و همه چیز را بفمهد، چون در مجلس اسلام تنها کافی نیست، بلکه باید مسلمانی باشد که احتیاجات مملکت را بشناسد و سیاست را بفمد و مطلع به مصالح  و مفاسد کشور باشد.»(۱۳۶۲/۲/۴)

بنیانگذار جمهوری اسلامی در آخرین انتخابات مجلس(دوره سوم) در حیات پربرکتشان در یازدهم فروردین ۱۳۶۷ خطاب به ملت می فرمایند:« مردم شجاع ایران با دقت تمام به نمایندگانی رای دهند که :

۱- متعبد به اسلام و فادار به مردم باشند

۲- و در خدمت به آنان احساس مسئولیت کنند

۳- و طعم تلخ فقر را چشیده باشند

۴- و در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان، اسلام مستضعفین، اسلام رنجدیدگان تاریخ؟، اسلانم عارفان مبارزه جو، اسلام پاک طینتان عارف و در یک کلمه، مدافع اسلام ناب محمدی (ص) باشند.

۵- افرادی را که طرفدار اسلام سرمایه داری، اسلام مستکبرین، اسلام مرفهمین بی درد، اسلام منافقین، اسلام راحت طلبان، اسلام فرصت طلبان و در یک کلمه، اسلام آمریکایی هستند طرد نموده و به مردم معرفی نمایند.

۶- تمیز بین کسانی که در تفکر خود خدمت به اسلام و محرومان را اصل قرار داده اند، با دیگران کار مشکلی نیست.

یک نماینده مجلس چگونه می تواند تکیه گاه مردم باشد؟

شاخص های عمده در حکومت علوی، عدالت، پارسایی، پاک دامنی و مردمی بودن و با مردم بودن است. پس اساساً یکی از کارکردهای مسئولان جمهوری اسلامی حفظ روحیه مردمی و در کنار مردم بودن است. این روحیه در زمانی که حوادث و بلایا اتفاق می افتد، اهمیت بیشتری پیدا می کند . مردم در حوادث و رخدادها تنیازمند تکیه گاه هستند. تکیه گاهی  که سر به شانه های ان بگذارند و حرف هایشان را بشنود و هر کار که از دستش برمی اید، برایرفع مشکل و محنت آنان انجام دهد. تکیه گاه جامعه در زمان شداید و حوادث، مسئولان و حاکمان آن کشورند. برای همین است که حضور مسئولان در کنار مردم حادثه دیده، علی رغم آنکه یک وظیفه انسانی است، در نظام اسلامی، «وظیفه ای شرعی و حقوقی» نیز هست. یک نماینده مجلس باید خود را تکیه گاه مردم قرار دهد تا مردم هم به نظام اسلامی امیدوار شوند و هم زندگی راحت و ارامش بخشی را در سایه سار نظام اسلامی داشته باشند، از این جهت مردم اگر افراد متقی و پاکدامن را انتخاب کنند، می توانند امیدوار باشند انها به وظیفه خودشان عمل می کنند و گرنه در خدمت زرسالاران و زورمداران قرار می گیرند و مطابق میل آنها رفتار می کنند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=49821

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

20 + 19 =