• امروز : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 27 December - 2024
1
«عصر همدان» گزارش می‌دهد؛

نیروی جوانی موتور محرکه حرکت شتابان ملایر

  • کد خبر : 230370
  • 20 آذر 1403 - 5:06
نیروی جوانی موتور محرکه حرکت شتابان ملایر
با جابجایی فرماندار ملایر دولت سیزدهم کار را به دولت چهاردهم واگذار کرد که با ادامه و تکمیل هر کدام از پروژه‌ها شاهد تحول در این شهرستان خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ ملایر الگوی توسعه استان همدان این تیتری برای عملکرد هفته دولت در ملایر بود که می‌توان آن را به‌عنوان آخرین اقدامات دولت سیزدهم در ملایر دانست.

برگزاری نشست تودیع و معارفه فرماندار جوان ملایر بهانه‌ای شد تا عملکرد دولت سیزدهم و رئیس‌جمهور شهید در شهرستان ملایر و نماینده عالی آن در شهرستان ملایر بررسی شود.

با انتخاب دولت‌های مختلف تغییر در مسئولان بخصوص نماینده‌های عالی دولت هر شهرستان موضوعی غیرقابل‌انکار است و در هر دوره شاهد حضور افراد مختلف و هم راستا با هر دولت در مناسبی همچون استانداری و فرمانداری هستیم.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و انتخاب آیت‌الله رئیسی در مرداد سال ۱۴۰۰ با شعار دولت مردمی حضور یک فرماندار انقلابی به یک مطالبه مهم مردمی تبدیل شد.

در آذرماه سال ۱۴۰۰ و پس گذشت چند ماه از آغاز به کار دولت سیزدهم حسین فارسی که معاونت سیاسی فرمانداری ملایر را عهده‌دار بود به‌عنوان سرپرست فرمانداری ملایر انتخاب و جایگزین قدرت الله ولدی شد.

دوران سرپرستی فارسی سه ماه به طول انجامید در طول این سه ماه نام گزینه‌های مختلفی برای تصدی‌گری فرمانداری ملایر مطرح شد و سرانجام سلمان اسماعیلی به‌عنوان یک جوان بومی برای این امر انتخاب شد.

هر چند در ابتدا نگرانی‌هایی دررابطه‌با انتخاب اسماعیلی به‌عنوان فرمانداری ملایر وجود داشت؛ اما رفته‌رفته اقدامات اسماعیلی نشانگر این امر بود که توانایی مدیریت شهرستان را دارا است.

اسماعیلی به‌عنوان نماینده عالی دولت در شهرستان ملایر به همراه تیم مدیریتی شهرستان در طول سه سال دولت سیزدهم اقدامات مختلفی انجام داد که یکی از اصلی‌ترین آنها حوزه مسکن و اقدامات عمرانی بود.

* آغاز کار با مسکن

شاید بتوان مسکن را طرحی عجین با سال‌های مدیریتی سلمان اسماعیلی در ملایر دانست و این فرماندار جوان کار خود را با کلنگ‌زنی مجموعه ۵۰۲ واحدی نهضت ملی مسکن در فروردین ۱۴۰۱ آغاز کرد.

طرحی که تا روزهای آخر اسماعیلی پیگیر امور آن بود و در طول سه سال اخیر علی‌رغم چالش‌های فراوان پیگیری‌های فراوانی برای آن انجام شد.

با بررسی سال‌های مدیریتی نماینده دولت سیزدهم در ملایر اقدامات مؤثری در حوزه‌های مختلف امنیتی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و اجتماعی دیده می‌شود.

سال اول مدیریت اسماعیلی شهرستان، چالش‌های مختلفی را پشت سر گذاشت و در دورانی که کرونا با اقدامات دولت سیزدهم و واکسیناسیون سراسری کم‌کم رو به افول بود دولت پستی‌وبلندی‌های فراوانی را به با خود به همراه داشت.

اجرای مرحله جدید طرح هدفمندکردن یارانه‌ها و افزایش قیمت‌ها در بازار یکی از چالش‌های مهم دولت سیزدهم در کشور سال نخست مدیریتی بود که در شهرستان همگان با سایز نقاط کشور، در دولت و با اقدامات میدانی تا میزانی این امر مدیریت شد.

شعار مبارزه با فساد در دولت سیزدهم از همان ابتدا مطرح شد و کشف و متلاشی‌شدن شبکه اخلال در حوزه آرد و نان ملایر نشان‌دهنده پافشاری دولت سیزدهم در این راستا بود.

* سفر هیئت دولت به استان و گلایه جذب اعتبارات

سفر رئیس‌جمهور شهید و هیئت دولت سیزدهم به استان همدان در مردادماه سال ۱۴۰۱ انجام شد و این سفر و جذب اعتبارات آن انتقادات فراوانی را به همراه داشت و انتقاداتی به میزان اعتبارات جذب شده در شهرستان وجود داشت.

از مجموع ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبارات در نظر گرفته‌شده برای استان همدان سهم ملایر ۸۶۴ میلیارد تومان بود بر اساس اعلام مسئولان وقت، سهم ملایر کمتر از حد انتظارات بود.

* برگزاری تجمع بزرگ سومین روز از شهادت سرور و سالار شهید امام حسین (ع)

پایان‌یافتن اپیدمی کرونا فرصت برگزاری برنامه‌های مذهبی در کشور را فراهم آورد و پس از چند سال عزاداری‌های مردم در فضای باز برگزار شد و به همت مسئولان شهرستان و فرمانداری ملایر تجمع سومین روز از شهادت سرور و سالار شهید امام حسین (ع) در خیابان خیام ملایر برگزار شد که استقبال خوبی از این برنامه صورت گرفت.

در سال‌های دوم دولت نیز این برنامه عصر تاسوعا برگزار شد و عجین‌شدن این تجمع با شهادت شهید میرزایی فضای خاصی به آن بخشید و در سومین سال حضور گسترده عزاداران ملایری قابل‌توجه بود.

* اغتشاشات چالش مهم سال اول مدیریتی اسماعیلی در ملایر

سال اول مدیریتی اسماعیلی با چالش‌های فراوانی همراه بود که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به کبود معلم، خشکسالی و ضرر فراوان کشاورزان، آغاز دور جدیدی از مردمی‌سازی یارانه‌ها نام برد؛ اما اصلی‌ترین مسئله آن سال با آشوب‌های شهریور تا آبان سال ۱۴۰۱ و پس از مرگ مهسا امینی در کشور بود.

در روزهای آخر تابستان وضعیت شهر ملایر به‌تبع کشور امنیتی شد و این اغتشاشات به‌خوبی مدیریت شد و حتی پروژه کشته‌سازی در شهرستان با شکست مواجه شد.

* شهادت شهید نظری توسط اغتشاشگران چالش جدی

ناآرامی‌ها و حوادث شهریور سال ۱۴۰۱ در آبان‌ماه نیز تکرار شد و در روزهای ابتدایی این ماه با شهادت سرگرد پاسدار علی نظری توسط اغتشاشگران در ملایر باعث خشم مردم و برگزاری تجمعات فراوانی در محکومیت اقدامات اغتشاشگران شد در نهایت با حضور بی‌نظیر مردم تجمعات و تشییع شهید نظری آتش فتنه در ملایر خاموش شد.

* سه سال و سه بار انتخاب فرماندار ملایر به‌عنوان نمونه استان

در بیست و پنجمین جشنواره شهید رجایی استان همدان در سال ۱۴۰۱ سلمان اسماعیلی باتوجه‌به مجموعه تدابیر مدیریتی، برنامه‌ریزی، توسعه‌ای و اثرگذاری‌های ممتاز، به‌عنوان فرماندار شایسته استان همدان معرفی و مورد تجلیل قرار گرفت.

انتخاب فرماندار ملایر در همان سال نخست فعالیت نشان از عزم راسخ او برای کار در ملایر داشت.

در سال‌های دوم و سوم فعالیت اسماعیلی، وی به‌عنوان فرماندار برتر استان انتخاب شد که نشان از جایگاه مدیریتی آن داشت.

* طرح‌ریزی اجرای ۶ مگاپروژه تفریحی، توریستی و اقتصادی در ملایر

برنامه‌ریزی دولت سیزدهم در کشور و در شهرستان از همان سال نخست فعالیت دیده شده و با پیگیری مسئولان شهرستان در این راستا اجرای ۶ مگاپروژه تفریحی، توریستی و اقتصادی در شهرستان تعریف شد.

* نهضت ملی مسکن اوج کار دولت سیزدهم در ملایر

باتوجه‌به ثبت‌نام طرح نهضت ملی مسکن با پیگیری‌های انجام شده برای ۲ تا سه برابر نیاز در نهضت ملی مسکن، زمین تأمین شود و در ابتدا برنامه‌ریزی افزون بیش از هزار هکتار به شهر ملایر برنامه‌ریزی شد.

در راستای این طرح ۱۵۰۰ هکتار از اراضی روستاهای گلدره و سالارآباد برای الحاق به شهر ملایر و اجرای پروژه نهضت ملی مسکن مصوب شد و در نهایت با پیگیری‌های فراوان و طرح ۵۱۵ هکتاری در شورای‌عالی معماری به تصویب رسید و دو شهرک به اراضی شهر ملایر اضافه می‌شود. این طرح را می‌توان یکی از اقدامات نیمه‌تمام دولت سیزدهم دانست که با تصویب نهایی آن توجه دولت چهاردهم در راستای اجرای آن را می‌طلبد.

در کنار این پروژه طرح نهضت ملی مسکن ۵۰۲ واحدی نیز در حال اجرا است

* طرح‌ریزی اجرای مگاپروژه تفریحی، توریستی و اقتصادی در ملایر

برنامه‌ریزی دولت سیزدهم در کشور و در شهرستان از همان سال نخست فعالیت دیده شده و با پیگیری مسئولان شهرستان در این راستا اجرای ۶ مگاپروژه تفریحی، توریستی و اقتصادی در شهرستان تعریف شد.

اَبَرپروژه‌های بزرگی همچون نهضت ملی مسکن، بزرگ‌ترین شهرک صنفی صنعتی کشور، مجموعه تفریحی و توریستی مینی‌وُرلد، مرکز پرتودهی غرب کشور، واحدهای فراوری سیلیس، بیمارستان فوق‌تخصصی ۴۰۰ تختخوابی، مرکز تجارت بین‌المللی مبل و منبت، بزرگ‌ترین کارخانه تولید شیشه خودرو خاورمیانه، پالایشگاه انگور، احداث بزرگراه ملایر به ساوه_ تهران و ده‌ها طرح صنعتی و معدنی، انقلاب بزرگی در توسعه این شهرستان ایجاد کرده و بهاری‌ترین فصل شکوفایی خود را در بخش‌های مختلف تجربه می‌کند.

*پیگیری سند فرصت‌های سرمایه‌گذاری ملایر

پیگیری نخستین نسخه سند فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ملایر در سال ۱۴۰۱ آغاز شد و به گفته فرماندار این سند فرصت‌های سرمایه‌گذاری ملایر را از طرح‌های مشاغل خانگی تا مگاپروژه‌ها را معرفی می‌کند تا مردم و سرمایه‌گذاران می‌توانند از آن استفاده کنند.

در سال دوم فعالیت فرماندار ملایر عزم خود را بر روس طرح تحول اقتصادی ملایر بود که این طرح با فراخوان عمومی فرماندار ویژه شهرستان ملایر آغاز شد.

فرماندار ملایر اجرای طرح تحول اقتصادی ملایر مهم‌ترین گام در برش شهرستانی برای لبیک به منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحول‌خواهی و تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» عنوان کرد.

* نشست بررسی چالش‌ها، فرصت‌ها و راهکارهای توسعه شهرستان ملایر

در سال نخست فعالیت اسماعیلی در راستای اعتلای جایگاه شهرستان برنامه‌ریزی‌های مختلفی انجام داد و برای استفاده از تمامی ظرفیت‌های انسانی شهرستان و در راستای شتاب‌دهی به‌سرعت توسعه شهرستان با استفاده از ظرفیت مدیران و نیروی مدیریتی برجسته ملایری نشست بررسی چالش‌ها، فرصت‌ها و راهکارهای توسعه شهرستان ملایر در تهران با حضور نماینده‌های ادوار شهرستان و مسئولان ملایری وزارتخانه‌های مختلف برگزار شد.

برگزاری این نشست نشان داد که عزم مدیران ملایر برای ایجاد شتاب در توسعه و آبادانی با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود بسیار راسخ است و نیاز آن همدلی، هم‌افزایی و هم‌آفرینی همگانی با هر دیدگاه و نظر سیاسی است.

هر چند این نشست ادامه‌دار نبود؛ اما طرح‌های خوبی از این نشست در شهرستان اجرایی شد که پالایشگاه انگور یکی از آنها بود.

* توجه به مسئله میز خدمت
در مدت روی کار آمدن دولت سیزدهم و در راستای ارتباط هر چه بیشتر بین دولت و مردم طرح میز خدمت به جد در توسط فرماندار ملایر اجرا شد و بیش از ۱۰۰ میز خدمت در نقاط مختلف این شهرستان همچون مناطق حاشیه شهر، روستاها و شهرهای تابعه برگزار شد.

برگزاری میزهای خدمت ثمرات فراوانی برای نقاط مختلف شهرستان داشت که ورزشگاه ازناو و روکش آسفالت مسیر شهر سامن به روستای هریرز در کنار طرح‌های عمرانی و خدماتی مختلف از جمله موارد مهم مصوبات این میزهای خدمت بود.

یکی از خواسته‌های مهم مادر شهید “علی غیاثوند” بود که با پیگیری‌های فرماندار ویژه ملایر و جدیت بخشدار سامن و مدیران مربوطه، این پروژه در دست اجرا است.

* ماراتن انتخابات در ملایر

در مدت سه سال مدیریت سلمان اسماعیلی ۴ دوره انتخابات در شهرستان ملایر برگزار شد که در تاریخ ملایر بی‌نظیر بود.

انتخابات مجلس شورای اسلامی در دو مرحله و هم‌زمان با دور نخست برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دو دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در این مدت در شهرستان برگزار شد که برنامه‌ریزی گسترده‌ای در این انتخابات انجام شد.

* احیای واحدهای تولیدی راکد

احیای واحدهای تولیدی راکد و بازگرداندن آنها به چرخه تولید، یکی از مهم‌ترین سیاست‌های دولت سیزدهم است که دولت برای آن برنامه‌ریزی دارد و با تمام توان آن را دنبال می‌کند.

پیرو سیاست‌های دولت مردمی و انقلابی رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی، پیگیری‌های لازم شرکت ذوب‌آهن آلیاژی ملایر در کنار کارگاه‌های فراوان دیگر احیا شد.

* رکوردهای تاریخی هفته‌های دولت در ملایر

یکی از اقدامات بارز انجام شده دولت در شهرستان ملایر برنامه‌ریزی برای پروژه‌های هفته دولت بود.

در سال ۱۴۰۱ هم‌زمان با هفته دولت سیزدهم ۱۴۶ پروژه بااعتبار ۲۲۰۰ میلیارد تومان در ملایر به بهره‌برداری رسید یا عملیات اجرایی آن آغاز شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۰، تعداد پروژه‌ها کمتر بود؛ اما از نظر اعتباری بیش از چهار برابر نسبت به ۱۴۰۰ رشد کرد.

در سال ۱۴۰۲ نیز شهرستان ملایر در حوزه پروژه‌های قابل افتتاح یا کلنگ‌زنی شاهد جهشی چندبرابری بود که با یک مقایسه ساده می‌توان نتیجه گرفته شد که شهرستان ملایر با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار نفر نه‌تنها از شهرستان همدان، بلکه از استان‌های هم جوار خود پیشی گرفت و ۱۴ هزار میلیارد پروژه را به نام خود ثبت کرد.

اما اوج کار و ثمره دولت سیزدهم در هفته دولت سال ۱۴۰۳ نمایان شد و در ایام هفته دولت امسال ۵۰ پروژه بااعتبار بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان در شهرستان ملایر کلنگ‌زنی شد که هر کدام از آنها می‌تواند باعث جهشی فراوان در این شهرستان شود بر روی زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ورزشی اثرگذار باشد.

دوران دولت سیزدهم افق‌های بزرگی برای ملایر برنامه‌ریزی شد که هر کدام از آنها می‌تواند نقشه راه برای کار باشد و با اتمام کار فرماندار دولت سیزدهم در ملایر کار به دولت چهاردهم واگذار شده است که با ادامه و تکمیل هر کدام از پروژه‌ها شاهد تحول در شهرستان ملایر خواهیم بود.

آغاز عملیات اجرایی گام نخست منطقه ویژه اقتصادی سامن در ۴۰۰ هکتار و باز شدن گره کور ۱۶ساله، تبدیل دانشگاه پرستاری ملایر به علوم پزشکی، برگزاری جشنواره‌های مبل و منبت جشن‌های مردمی مختلف سایر اقدامات در شهرستان بود.

صراحت بیان اسماعیلی در جلسات از جمله موارد قابل‌توجه در دوران مدیریتی وی بود و فرماندار بارها به مواردی مختلفی از جمله آمارهای غیرواقعی اشتغال، روند اجرایی شهرک گلخانه‌ای گنبد، انتقادات به صداوسیما، گلایه از کارمندان و مسئولان بی‌تعصب، یک ریال سرمایه‌گذاری اوقاف در ملایر انجام شده است؟ اشاره کرد که تیتر رسانه‌های مختلف شد.

محمد گل محمدی

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=230370

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

یازده + 18 =