• امروز : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 27 November - 2024
4

مردم از فساد، برخی بی عدالتی‌ها و تبعیض‌ها ناراحت هستند/ بی عدالتی ها با شفافیت و مقابله با فساد قابل حل است

  • کد خبر : 49446
  • 29 بهمن 1398 - 0:31
مردم از فساد، برخی بی عدالتی‌ها و تبعیض‌ها ناراحت هستند/ بی عدالتی ها با شفافیت و مقابله با فساد قابل حل است

روح الله نباتی با بیان اینکه در بعد ملی و کشوری، اولین و مهمترین برنامه موضوع شفافیت است، گفت:مردم از فساد، برخی بی عدالتی‌ها و تبعیض‌ها ناراحت هستند و این مسئله با شفافیت و مقابله با فساد قابل حل است به گزارش عصر همدان؛ بخش سوم و پایانی گفتگوی پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان با […]

روح الله نباتی با بیان اینکه در بعد ملی و کشوری، اولین و مهمترین برنامه موضوع شفافیت است، گفت:مردم از فساد، برخی بی عدالتی‌ها و تبعیض‌ها ناراحت هستند و این مسئله با شفافیت و مقابله با فساد قابل حل است

به گزارش عصر همدان؛ بخش سوم و پایانی گفتگوی پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان با روح الله نباتی عضو برگزیده شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با موضوعاتی نظیر شفافیت، مبارزه با فساد، جوانگرایی، توسعه استان و … را می خوانیم.

عصر همدان: نظر شما در خصوص استفاده از نیروهای جوان در جایگاه های مدیریتی چیست؟

نباتی: در حوزه کسب و کار استان و مدیران مشکلاتی داریم و اعتقاد داریم تا جای ممکن باید از توان نیروهای جوان در مدیریت استان و دستگاه‌های مختلف استفاده شود و این امر می‌تواند شتاب دهنده توسعه استان همدان باشد.

عصر همدان: با چه ساز و کاری می‌خواهید شفافیت را به منصه ظهور برسانید؟

نباتی: در بعد ملی و کشوری، اولین و مهمترین برنامه موضوع شفافیت است، کسی که خودش معلوم نیست چه اموالی دارد، چه کار می‌کند، چه نظری می‌دهد و با چه طرحی موافق و یا مخالف است، این آدم نمی‌تواند شفافیت را برای دیگران ایجاد کند، کسی می‌تواند شفافیت ایجاد کند که خودش شفاف باشد.

راهکار اجرای شفافیت پیگیری مداوم توسط نمایندگان برای تصویب قانون شفافیت در کشور است، قانونی که همه جانبه باشد و نمایندگان را ملزم به شفافیت کند؛ در حال حاضر قانونی برای این مهم نداریم و قانونی به نام گردش آزاد اطلاعات داریم که در این مقوله آن چنان صحبت نکرده است.

اگر قانون شفافیت پیگیری شود تمام مسئولانی که این قانون تعیین می‌کند، آرا، نظارت اموال، عملکردها و گفتمان‌های انها از رئیس جمهور تا وزرا و مقامات تراز اول و نمایندگان شفاف شده و در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

اگر مجلس شفاف بشود چون خودش شفاف و در معرض دید است تمام سعی خود را می‌کند با تصویب قوانینی دیگران را نیز ملزم به شفافیت بکند.

عصر همدان: نقطه شروع شفافیت از کجاست؟

نباتی: نقطه شروع شفافیت از مجلس است و نقطه شروع شفافیت در مجلس نیز نمایندگان هستند که شاید اکنون تمام نمایندگان موافق شفافیت نباشند اما باید تمام تلاش خود را بکنیم که نمایندگان جوان پیگیر موضوع شفافیت راهی مجلس شوند تا بتوانند دیگران را ملزم به پیگیری این قانون پیگیری کنند.

عصر همدان: نظر شما در خصوص شفافیت اموال کاندیداها و هزینه‌های انتخاباتی چیست؟

نباتی: شفافیت هزینه های انتخاباتی مهم است، شفافیت در حوزه مالی، اموال و عملکرد بعد از انتخابات برای یک نماینده باید اتفاق بیافتد و اگر این اتفاق رخ دهد دیگر کسی نمی‌تواند هزینه‌های نامتعارف در زمان انتخابات داشته باشد.

عصر همدان: با توجه به بحث مالی تمایلی به شفافیت اموال خود دارید؟

نباتی: فکر کنم اولین کاندیدا در همدان بودم که در این راستا لیست اموال خود را ارائه کردم؛ یک واحد منزل مسکونی در شهر ک فرهنگیان، خودروی پژو مدل ۹۲ و ۱۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری در بورس برای خودم و همه اعضای خانواده‌ام از اموال بنده است و فرزندانم با توجه به سن پایین تقریباً چیزی ندارند.
هزینه‌ای که در بورس سرمایه‌گذاری کرده‌ام نیز هزینه انتخابات می‌شود؛ سعی کردیم با کمترین هزینه و با استفاده از پتانسیل فضای مجازی و ارتباط چهره به چهره تبلیغ داشته باشیم، نمی‌خواهیم با پوستر و هزینه رأی بیاوریم.

عصر همدان: نظر شما در خصوص ورود چهره‌های جدید به انتخابات چیست؟

نباتی: ورود چهره‌های جدید به انتخابات بسیار خوب است، جامعه ای پیشرفته شده و رشد و توسعه می‌یابد که هوشمند عمل کند، مردم باید هوشمندانه فکر و عمل کنند و البته هوشمندانه‌ترین مدل و فکر انتخاب کارآمدترین‌هاست؛ اصلح به معنای سن بالا و پایین نیست بلکه به کارایی و کارآمدی فرد است.

عصر همدان: همدان تا چه میزان در مسیر توسعه و پیشرفت حرکت کرده است؟

نباتی: این مهم در موضوع کلانشهر شدن موضوعیت ندارد، در هر موضوعی برای استان و کشور باید بدانیم طرح آن موضوع چه منافعی دارد، آیا با اسم کلانشهر شدن همدان کلانشهر می‌شود یا اینکه فقط یک اسم است و روستاها با الحاق به شهر مشکلاتی برایشان ایجاد می‌شود.

عصر همدان: آیای زیرساخت‌های کلانشهر شدن در همدان فراهم شده است؟

نباتی: وضعیت جغرافیایی همدان این است که صنعتی نیست اما سه هفته قبل چند روز متوالی همدان آلوده شد و در شرایط ناسالم قرار گرفت و با کلانشهر شدن همدان قطعاً این اتفاق بیشتر خواهد شد؛ اسم کلانشهر شدن باید با زیرساخت‌هایی از جمله نوسازی ناوگان حمل و نقل همراه باشد، زیرساخت شهری باید اصلاح شود که چند سال آینده معضل آلودگی هوا نیز به آن اضافه نشود.

عصر همدان: شاخص‌ترین برنامه کلان و ملی شما چیست؟

نباتی: شفافیت و قانون سوت‌زنی از جمله برنامه‌های کلان است اما شاخص‌ترین برنامه، برنامه جامع ملی مبارزه با فساد است تا امنیت روانی مفسدین به خطر بیافتد؛ مردم از فساد، برخی بی عدالتی‌ها و تبعیض‌ها ناراحت هستند و این مسئله با شفافیت و مقابله با فساد قابل حل است.

عصر همدان: در صورت راهیابی به مجلس علاقمند به حضور در کدام کمیسیون هستید؟

نباتی: توسعه و عدالت موضوع تک بعدی نیست و همچون یک پازل است، کمیسیون‌ها یک سیستم هستند و همه باید با هم خوب کار کنند که رشد کاریکاتوری نباشد، هنوز نظر خاصی در این خصوص ندارم.

عصر همدان: مشکل اصلی جامعه امروز از دیدگاه شما چیست؟

نباتی: مردم ما دنبال رشد و توسعه اقتصادی هستند و در معیشت به شدت مشکل داریم، ۷ درصد منابع و یک درصد جمعیت دنیا را داریم و از لحاظ منابع و فرصت ها فوق العاده هستیم؛ معتقدم بعد از انقلاب اسلامی برای رشد و توسعه نیازمند یک انقلاب صنعتی هسستم که باید در کشور اتفاق بیافتد.

البته انقلاب صنعتی یک گره و ترمز اساسی مقابل خود دارد و ترمز اصلی انقلاب صنعتی و توسعه کشور ما، سیستم بروکراتیک اجرایی کشور است، باید یک انقلاب اداری در نظارم اداری نیز اتفاق بیافتد؛ باید امضاهای طلایی جمع شود و سلیقه‌ها و نظرات شخصی از بین برود که این موارد نیازمند اصلاح ساختار اجرایی و نظام اداری کشور است.

عصر همدان: گره مشکلات اقتصادی کجاست و چگونه حل می‌شود؟

نباتی: از لحاظ توان فنی، پتانسل و ظرفیت‌ها فوق‌العاده هستیم ولی آنچه اجازه نمی‌دهد این پتانسیل بالقوه به بالفعل تبدیل شود، افرادی هستند که باید این کار را انجام دهند که این امر نیز به سیاست‌های اصلی و کلان برمی‌گردد.
آیا می‌خواهیم رشد، توسعه و معیشت را از خارج کشور وارد کنیم یا خودمان بسازیم و رهبری در سیاست‌های کلی ابلاغی این مهم را مشخص کردند؛ در حوزه اقتصاد مقاومتی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت باید تمام امکانات و تصدی‌گری را به بخش خصوصی واگذار کند و نباید خود را وارد فاز اجرا و کارخانه‌داری کند..

عصر همدان: توضیحات بیشتری در خصوص اقتصاد مقاومتی بفرمایید.

نباتی: اقتصاد مقاومتی در ۴ کلمه، اقتصادی درون‌زا، برونگرا، عدالت محور و مردم پایه است، باید اقتصادی مولد و تولید کننده داشته باشیم؛ برونگرایی به معنای ایزوله نبودن کشور و ارتباط با دیگران است برای صادرات محصولات و وارد کردن تکنولوژی باید با سایر کشورها در ارتباط باشیم، اگر با این دیدگاه از بعد سیاست خارجی نگاه کنیم مراوده با کشورهای خارجی و دنیا خوب و به نفع ماست.
مردم باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی پای کار بیایند و دولت و حاکمیت بستر تولید و زنجیره عرصه و صادرات را فراهم کند تا رشد و توسعه اقتصادی رخ دهد.

عصر همدان: در حوزه سیاست چگونه باید پیش برویم که منافع ملت تامین شود؟

نباتی: در بعد سیاست خارجی رهبری سه راهبرد را مشخص کردند که هر نوع ارتباط و مذاکره بر اساس اصل عزت، حکمت و مصلحت باشد؛ هیچ مشکلی با هیچ یک از کشورها نداریم جز رژیم اشغالگر قدس و با رعایت این سه اصل با کشورها مذاکره می‌کنیم به شرط آن که مشکلات داخلی را به خارج گره نزنیم و اقتصاد خود را شرطی به مذاکره با خارج نکنیم و منافع ملت تامین شود.
بعد از ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی باب مذاکره تا حدودی باز شده و فکر می‌کنم بهترین فرصت از این بابت است که موضوع مذاکره را ما تعیین کنیم از این جهت که آمریکا چگونه از منطقه بیرون برود و موضوع مذاکره را خروج آمریکا از منطقه بگذرایم.

عصر همدان: برنامه عملیاتی شما برای اقشار مختلف چیست؟

نباتی: در تمام مصوبات مجلس باید توجه ویژه به اقشار کم درآمد، محروم و مستضعف در توزیع منابع و فرصت‌ها باشد؛ بر اساس بررسی‌ها، طی چند سال گذشته ضریب جیمی ما از ۳۴ درصد به ۳۸ درصد رسیده و این یعنی ۴ درصد فرصت‌ها و منابع نابرابرتر توزیع می‌شود که این را در نحوه اجرای بنزین نیز می‌بینیم.
اقشار پردرآمد نباید به اندازه افراد کم درآمد از یارانه و سوبسید استفاده کنند، یارانه باید هدفمند و به اقشار کم درآمد پرداخت شود.

عصر همدان:نکته و یا سخن پایانی؟

نباتی: در نمایندگی مجلس نیاز به آدم‌های حرف بزن داریم نه دادزن، برخی دادزن‌های خوبی هستند اما در عمل حرف خوبی زده نمی‌شود؛ باید افرادی را به مجلس بفرستیم که منطقی، متفکرانه حرف بزنند و تصمیم بگیرند و حرف‌ها ختم به حاشیه و داد زدن نشود.
انتهای پیام/ذ

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=49446

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

1 + نوزده =