رضا رحمتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ با بیان اینکه سرعت تحولات در سوریه بسیار بالا بود، اظهار کرد: نارضایتی به سیستم بشار اسد بسیار بالا بود، بهطوریکه علویهای لاذقیه که پایگاه اصلی بشار اسد بودند با مخالفان همراهی کردند.
وی با اشاره به اینکه مخالفان با حمایتهای مختلف بینالمللی، نگاه اعتراضی به بشار اسد و جنگ رسانهای ترکیبی که داشتند توانستند مردم را بسیج اجتماعی کرده، عنوان کرد: نارضایتی مردم از این دولت هم وجود داشته و این اتفاقات کاملاً خاستگاه بینالمللی نداشته است.
رئیس هیأت علمی انجمن علوم سیاسی ایران در ادامه ابراز کرد: در عین حال دخالت دولتهای آمریکا، امارات عربیه، ترکیه و عربستان را نمیشود در این پیشروی این اتفاقات نادیده گرفت.
رحمتی در پاسخ به سئوال خبرنگار ما که آیا سقوط سوریه به نفع آمریکا خواهد بود یا ایران، گفت: این اتفاقات یک موضوع دوسره بود، یک سر آن این است که آیا آنها میتوانند براساس نظام دموکراتیک یا انتخابات آزاد، رهبری را برای خود انتخاب کنند یا یک گروه افراطی اسلامنمای رادیکال بهنام تحریرالشام قدرت را دردست خواهد گرفت؟
وی اضافه کرد: اگر موضوع اول یعنی انتخابات آزاد باشد، منافع ایالات متحده در منطقه تقویت خواهد شد و البته منافع ایران نیز تضعیف نخواهد شد، چون آن دولت دموکراتیک مجبور است برای گذران امور خودش دارای مشروعیت بینالمللی بوده، پس نمیتواند نقش ایران را به این راحتی در منطقه از بین ببرد.
رئیس هیأت علمی انجمن علوم سیاسی ایران با تاکید بر قدرت ایران در منطقه، تصریح کرد: دولت دموکراتیک فردی هم این را به خوبی میداند که نقش ایران برای تغییرات بینالمللی، قابل کتمان نیست.
رحمتی همچنین افزود: اما اگر دولت اسلامگرای افراطی بر کرسی قدرت بنشیند، شرایط برای جبهه مقاومت کمی سخت خواهد شد و به آن آسیب خواهد رسید.
وی در پایان یادآور شد: در عین حال آن گروه اسلامگرا نخواهد توانست، بسیج نیروهای کلی و سراسری در سوریه ایجاد کند، که این امر برای ترکیه هم ایجاد ناآرامی خواهد کرد.
انتهای خبر/ سا