محمدرضا شکوهی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»،با بیان اینکه هر ساله با شروع فصل سرما شاهد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن هستیم که متاسفانه باعث مرگ و مسمومیت تعداد زیادی از هموطنان میشود، اظهار کرد: در سال جاری از ابتدای سال تاکنون ۲۳ نفر در اثر مسمومیت با گاز کربن در استان همدان جان باختند و ۱۶۷ نفر هم دچار مصدومیت شدند.
وی با بیان اینکه این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ درصد افزایش پیدا کرده است، گفت: برای پیشگیری از گاز گرفتی توصیه میشود که دودکشها کنترل و به منظور اطمینان از عدم گرفتگی آنها باید حتما دقت لازم را انجام داد.
مدیر اورژانس استان همدان با تأکید بر اینکه سرویسهای دورهای وسایل گازسوز باید حتما انجام شود، افزود: عدم استفاده از وسایل گازسوز در محیطهای بسته و بدون تهویه مثل حمام بسیار مهم است.
وی بررسی منظم لولهها و اتصالات گاز را مهم دانست و تأکید کرد: هرگونه نشتی در لولهها یا اتصالات گاز میتواند منجر به نشت گاز و خطر گازگرفتگی شود.
شکوهی با بیان اینکه شعله آبی نشانه سوختن کامل گاز است، اما شعله زرد یا نارنجی نشاندهنده سوختن ناقص و احتمال تولید گازهای سمی است، ادامه داد: هنگام استفاده از وسایل گازسوز، از تهویه مناسب محیط اطمینان حاصل کنید تا گازهای سمی از محیط خارج شوند.
وی با اشاره به اینکه دودکشها باید به طور مرتب تمیز شوند تا از مسدود شدن آنها جلوگیری شود، عنوان کرد: نصب هشداردهنده مونوکسید کربن در منزل به ویژه در اتاق خواب توصیه میشود.
مدیر اورژانس استان همدان با بیان اینکه در مواجه با فرد مصدوم فرد را در معرض هوای تازه قرار دهند؛ پنجرهها را باز کنند تا تهویه مناسب انجام شود، خاطرنشان کرد: در مواجه با فرد مصدوم وسایل گازسوز را حتما خاموش کنیم و در اولین فرصت با نیروهای امدادی به ویژه اورژانس ۱۱۵ و آتشنشانی حتما تماس بگیرند.
انتهای خبر/حا