به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» بسیج مستضعفین، نهادی است که پس از انقلاب اسلامی ایران به فرمان امام خمینی(ره) تأسیس شد و هدف اصلی این نهاد، سازماندهی و بسیج نیروهای مردمی برای دفاع از کشور و ارزشهای انقلاب اسلامی است.
بسیج به عنوان یکی از ارکان مهم نظام جمهوری اسلامی ایران، نقش بسزایی در حفظ امنیت و پیشبرد اهداف اجتماعی و فرهنگی کشور ایفا میکند.
فعالیتهای بسیجیان در کشور در همه عرصههای اجتماعی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی، عمرانی و سازندگی، آموزشی و پژوهشی و اقتصادی منشأ برکت بوده و نکته حائز اهمیت این است که بانوان نیز در این میان نقش مؤثری ایفا میکنند.
حضور بانوان در بسیج، نشاندهنده توانمندی و ظرفیت بالای زنان در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و توسعه کشور است.
آموزش رایگان میناکاری توسط بانوی بسیجی
فاطمه کریمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه کارآفرین در رشته مینا کاری روی سفال است، گفت: حدود ۱۴ سال در این رشته مشغول به کار هستم و توانسته برای عده زیادی از خانمهای خانهدار ایجاد اشتغال کنم.
وی با اشاره به اینکه با آموزش میناکاری به خانمها به آنها کمک میکند تا در کنار کار منزل بتوانند کسب درآمد کنند، افزود: من فعالیت خود را از سال ۹۰ و با مبلغی بسیار اندک آغاز کردم.
این کارآفرین بسیجی خاطرنشان کرد: بعداز آغاز به فعالیت شاهد بودم اطرافیان مشتاق هستند تا با من همکاری کنند، در نتیجه با همان سرمایه اولیه مغازه کوچکی اجازه کردم و به مرور افراد را آموزش دادم.
کریمی با بیان اینکه در حال حاضر نیز به ارائه آموزش به علاقمندان مشغول است، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۸۰۰ نفر را آموزش دادم و بسیاری از کارآموزان من خودشان تبدیل به کارآفرین شدند.
وی با اشاره به اینکه از سال ۷۸ در حوزه بسیج فعالیت دارد، گفت: از گذشته تا کنون دورههای آموزشی میناکاری برای بسیجیان را به صورت رایگان برگزار میکنم تا کمکی باشد از سوی من به بسیج.
این کارآفرین بسیجی تأکید کرد: در مجموع آموزش رایگان به بسیجیان و به کسانی که شرایط مالی مناسبی ندارند همواره مد نظر من بوده و امیدوارم توانسته باشم به افراد کمک کنم.
کریمی با بیان اینکه حمایت خاصی از سوی ارگانها نشده است، افزود: فقط یکبار اقدام به دریافت وام اشتغالزایی از سپاه کردم ولی دیگر ارگانها هیچ وقت حمایتی از من نداشتند.
این کارآفرین بسیجی ادامه داد: سختگیری برای ارائه تسهیلات باعث شده اصلاً به سراغ دریافت تسهیلات نروم و متأسفانه صنایعدستی حمایت خاصی از ما هنرمندان ندارد.
کریمی در پایان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی نداشتن بیمه است، عنوان کرد: از سال ۹۳ سایت بیمه بسته شده است و حتی من پس از ۱۴ سال فعالیت هنوز بیمه نیستم و تقاضا داریم مسئولان این مشکل را حل کنند.
آموزش قرآن در پایگاههای بسیج توسط حافظ کل قرآن کریم
اکرم شمسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه متولد شهرستان ملایر است، گفت: در ۱۸ سالگی با یک طلبه ازدواج کردم و هماکنون مادر سه فرزند و ساکن شهر همدان هستم.
وی با اشاره به اینکه در امور فرهنگی محله و پایگاه بسیج فعالیت میکند، افزود: بنده به لطف خداوند از سن ۱۸ سالگی حفظ قرآن کریم را شروع کردم و بعد از چهار سال حافظ کل شدم.
این بسیجی و نخبه فرهنگی خاطرنشان کرد: مشوق اصلی من همسر و خانوادهام بودند، در ابتدای مسیر حفظ قرآن به عنوان یک کار بسیار مشکل نگاه میکردم اما وقتی شروع کردم و با آیات دلنشین قرآن کریم انس گرفتم، حفظ قرآن برای من بسیار شیرین و آسان شد.
شمسی با بیان اینکه چون کار حفظ قرآن کریم زمان خاصی ندارد و پایانی ندارد، پیوسته باید به تکرار و مرور آیات قران پرداخت، تصریح کرد: تا به امروز هم انس من با قران برقرار هست و ثمرات و برکات وافر آن را به کرات در زندگی حس کرده ام و به برکت حفظ قرآن موفق به کسب مدرک کارشناسی علوم قرآن و حدیث شدهام.
وی با اشاره به اینکه همسرش یک روحانی مبلغ دین است، خودش نیز به فعالیتهای فرهنگی از جمله برگزاری کلاس قرآن و تدبر و تجوید میپردازد، عنوان کرد: برگزاری حلقههای صالحین در پایگاه بسیج، سخنرانی مذهبی و مداحی در جلسات اهل بیت، و فعالیتهای فرهنگی مذهبی در مدرسه از دیگر اقدامات است.
این بسیجی و نخبه فرهنگی ادامه داد: نشست بصیرتی در مناسبتهای مختلف از جمله انتخابات در پایگاه و مسجد محل برگزار میکنیم و تلاش بر این است تا برای کشور عزیزمان مفید باشیم.
شمسی در پاسخ به این سوال که از چه سنی در بسیج حضور داشته است، گفت: از دوران نوجوانی و مدرسه با بسیج آشنا شدم و فعالیت های دانشآموزی داشتم اما بعدها از به فضل قرآن و به عنوان مربی قرآن مجدد در سالهای اخیر فعالیت خودم رو در بسیج شروع کردم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی در قالب بسیج حس و شور خاصی دارد و انگیزه افراد را دو چندان میکند تا برای پیشبرد اهداف کشور قدم بردارند.
ورزش در کنار فعالیت در بسیج
پریسا مرادیانآذین در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه از سن هفت سالگی ورزش والیبال را آغاز کرده است، گفت: در حال حاضر لیسانس تربیت بدنی دارم.
وی با اشاره به اینکه اقدام به دریافت مدارک مربیگری و داوری ورزشی کرده است، تصریح کرد: در کنار ورزش از سنین کودکی در پایگاه بسیج حضور داشتم و فعالیت میکردم.
این بسیجی ورزشکار خاطرنشان کرد: علاقه به فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی باعث شده است تا در پایگاه بسیج نیز حضوری پررنگ داشته باشد.
حضور بانوان در بسیج، نماد مشارکت فعال در انقلاب اسلامی
بسیج مستضعفین با تکیه بر نیروی مردمی و ارزشهای اسلامی، به عنوان یکی از ستونهای اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران، در مسیر تحقق اهداف انقلاب و خدمت به جامعه گام برمیدارد.
فعالیتهای گسترده و متنوع این نهاد، نشاندهنده تعهد و مسئولیتپذیری بسیجیان در قبال کشور و مردم است؛ این فعالیتها نه تنها به توسعه و پیشرفت کشور کمک میکند، بلکه به تقویت همبستگی و وحدت ملی نیز میانجامد.
حضور بانوان در بسیج مستضعفین یکی از جلوههای بارز مشارکت زنان در فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور است. بانوان بسیجی با تکیه بر توانمندیها و ظرفیتهای خود، در عرصههای مختلف نقشآفرینی میکنند و به توسعه و پیشرفت جامعه کمک میکنند.
این مشارکت فعال، نه تنها به تقویت نقش زنان در جامعه کمک میکند، بلکه به ایجاد تعادل و همبستگی بیشتر در جامعه نیز میانجامد.
انتهای خبر/ سع