حجتالاسلام امین عباسی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ با بیان اینکه امروزه تغییر سبک زندگیها و فرهنگ بهعنوان دلیل اصلی کاهش فرزندآوری محسوب میشود، اظهار کرد: در رقابتهای اقتصادی دنیا هیچکس، هیچگاه احساس کامل رفاه نمیکند، دلیل آن این است که سیستم دنیا جوری ریخته شده که احتیاج جزئی از اصول زندگی باشد.
وی افزود: یعنی همه انسانها همیشه احساس میکنند که محتاج به فناوری تکنولوژی و پیشرفتهایی که سرمایهداران برای آنها تعریف میکنند هستند. ما فرض میگیریم که مشکل اقتصادی صددرصد مردم در کشور حل شده و دیگر اسمی از تورم و گرانی نباشد، به نظر شما چند درصد از خانوادهها، تعداد فرزندان بیشتری را بهدنیا خواهند آورد؟
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه کسانی به فرزندان بیشتر تمایل دارند که بُعد فرهنگی و ذهنیتی این مسئله برایشان حل شده، عنوان کرد: این افراد برای انجام این کار همین الان هم منتظر دولت نبوده و میدانند که فرزندآوری زیاد، برای تربیت فرزندان مهم بوده و آسیبهای فرزند کمتر را کاملاً لمس میکنند.
عباسی در ادامه سخنان خود گفت: گره زدن مسئله کاهش فرزندآوری به مسائل اقتصادی آن هم بهصورت کامل، اشتباه بزرگی است که هیچوقت ممکن است حل نشود.
وی با اشاره به دو بحران بزرگ اقتصادی و جمعیتی در کشور گفت: طبق پیشبینیها فعلاً بحران اقتصادی حل نمیشود و حل آن زمانبر است، اما کشور به چاله جمعیتی نزدیک شده و زمان اندکی برای حل بحران جمعیتی داریم پس اگر فکری به حال جمعیت نشود، زمانی که بحران اقتصادی تمام شود، دیگر فرصت جبران بحران جمعیتی را نخواهیم داشت.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: از بُعد اجتماعی یک چیز جالبی که اتفاق افتاده و ما شاهد آن هستیم این است که اغلب کسانی که سِنشان از فرزندآوری گذشته و تعداد فرزندان کمی دارند احساس پشیمانی میکنند و میگویند کاش تعداد فرزندان بیشتری داشتیم، یعنی آن زمانی که قرار بود آنها فرزندان بیشتری داشته باشند تفکرشان این بود که باید رفاه بیشتری داشته باشند.
عباسی با بیان اینکه سعی ما بر این است که قبل از اینکه خانوادههای جوان به آن پشیمانی برسند برای آنها کاری بکنیم که به این مرحله نرسند، افزود: کار اصلی و حیاتی حاکمیت در اینجا فرهنگسازی بوده، همانطور که کار انبیای الهی هم فرهنگسازی بوده است.
وی همچنین افزود: زمانی که حکومت در دست پیامبر اسلام بوده، اصول اقتصاد و زیرساختهای اقتصاد را بهدرستی انجام میدادند اما دخالتی بر کارهای اقتصادی به این معنی که امروزه مطرح است را نداشته، اما شب و روز مشغول کار فرهنگی بودهاند.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: از این رفتار انبیاء مشخص میشود که کار فرهنگی حکومتی بوده و حاکمیت باید در بحث فرهنگی بسیار فعال باشد.
انتهای خبر/ سا