علی دولو گفت ؛ دام مولد ذخیره ژنتیکی محسوب می شود و کشتار دامی که دارای قابلیت تولید مثل باشد به دلیل ارزش اقتصادی و اهمیت ژنتیکی آن مردود است ، و رفتاری مغایر با دور اندیشی است .
به گزارش عصر همدان؛ دامداران بعد از اتمام نقدینگی شروع به کشتار دامهای مولد میکنند و اگر پیشگیری نشود باعث بحران می شود و در این صورت به سمت بحران پیش میرویم.
کشورهایی چون عراق، امارات متحده عربی، کویت خریدار دامهای مرغوب ما هستند و پول خوبی بابت خرید این دامها پرداخت میکنندچرا که برهای که هنوز زایش نداشته بهدلیل کوچکی بسیار زودپز و خوش خوراک است.
ذبح دام های مولد امنیت غذایی هر کشوری را تهدید می کند چرا که در اصل گنجینه ژنتیکی کشور خود را می فروشند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گفت به کلیه کشتارگاه های استان ممنوعیت کشتار دام مولدابلاغ شده است. و نظارت های جدی تر و پیشگیرانه تری در این زمینه انجام شده است .
علی دولو گفت دام مولد ذخیره ژنتیکی محسوب می شود و کشتار دامی که دارای قابلیت تولید مثل باشد به دلیل ارزش اقتصادی و اهمیت ژنتیکی آن مردود است ، و رفتاری مغایر با دور اندیشی است .
وی افزود: یکی از شاخص های مهم امنیت غذایی تولید اقلام پروتئینی است و کشتار دام مولد به معنای خسارت های هنگفت است . که جبرانش نیازمند سال ها زمان است .
دولو بیان کرد؛ خشکسالی موجب کاهش تولید نهاده و علوفه داخل شده و قیمت نهاده افزایش یافته است . به همین دلیل با افزایش تقاضای عرضه دام مواجه هستیم.
وی تاکید کرد: برای به حداقل رساندن این اتفاق شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به خرید حمایتی دام مازاد با قیمت مصوب دام سنگین ۲۱۶ هزار تومان و دام سبک ۲۱۰ هزار تومان نموده است .
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گفت: با پیگیری های انجام شده صادرات دام از اواخر شهریور ماه سال جاری آزاد گردید و تاکنون مجوز صادرات ۲۷ هزار و ۵۰۰ راس دام سبک و ۲هزار و ۳۰۰ راس دام سنگین از طریق معاونت توسعه ، بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی به بازرگانان استان داده شده که از این تعداد تاکنون ۳هزار راس دام سبک به کشور های حاشیه خلیج فارس صادر گردیده است.
انتهای پیام/ آ