حمید بادامینجات در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»،رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر همدان، با انتقاد شدید از طرح جامع این شهر، آن را طرحی ناکارآمد و فاقد هرگونه راهحل برای مشکلات شهروندان دانست.
وی با بیان اینکه این طرح حتی یک متر مربع به مساحت شهر اضافه نمیکند، بر سیاسی شدن برخی کارشناسان و تأکید آنها بر دخالت نمایندگان در روند تصویب طرح انتقاد کرد.
بادامینجات با طرح این سوال که اگر جمعیت شهر منفی است، پس تکلیف ۵۰ هزار نفری که برای مسکن ملی ثبتنام کردهاند چیست، به ناکارآمدی و تناقضات موجود در این طرح اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این جنجالی که برای برگشت طرح جامع شهری همدان وجود دارد سیاسی است، اظهار کرد: ما یک طرح جامع را در سال ۱۴۰۲ به تهران ارسال کردیم تهران و کمیته فنی بخشهایی که را که منجر به رفع مشکلات مردم میشده را حذف کردهاست.
وی با بیان اینکه این طرح جامعه فرایند قانونی خود را طی نکرده است تصریح کرد: یکی از مهمترین فرایندهای قانونی طرح جامع تصویب شورای شهر است که در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به علت اختلافات بین شورای شهر و استاندار وقت وجود داشت فرایند تصویب طرح جامع را از شورای شهر حذف کردند که مغایر با قانون است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر همدان با اشاره به اینکه ما برابر بند ۳۴ ماده ۸۰ قانون شوراها طرح جامع و طرح تفصیلی شهر را باید شورای شهر تصویب کند، ابراز کرد: شورای شهر نماینده مردم هستند از مشکلات مردم اطلاع دارند پس باید آنها تصویب کنند.
وی با تأکید بر اینکه ذینفعترین مجموعه که شورای شهر است را در طرح جامع حذف کردهاند، گفت: ۱۱ عضو شورای ششم مکتوبهای خطاب به معاون وزیر امضا و مشکلات طرح جامع را عنوان کردهاند.
بادامینجات با بیان اینکه من حاضرم با تمام کارشناسهای شهرسازی صحبت کنم، عنوان کرد: هیچ تفاوتی بین طرح تفصیلی سال ۸۵ که مصوب شده و طرح جامعی که امروز در حال تصویب است وجود ندارد؛ چرا باید طرحی را ارائه دهیم که هیچ گرهی از مشکلات مردم باز نمیکند تصویب کنیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر ما اگر این طرح را تصویب کنیم تا ۲۰ سال آینده دیگر نمیتوانیم طرحی را مصوب کنیم و امکان بازنگری وجود ندارد، ابراز کرد: نمایندگان مجلس تصمیم درستی گرفتهاند و اکثریت شورای شهر هم این نظر را دارند که متاسفانه اظهار نظر نمیکنند.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر همدان با بیان اینکه امروز به طرحی اصرار داریم که هیچ گرهی از کار مردم باز نمیکند، مطرح کرد: برخی از کارشناسان ما هم سیاسی شدهاند و این درد بزرگی است و کارشناسان فقط به دخالت نمایندگان تأکید دارند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات این طرح این است که یک متر مربع زمین به شهر همدان اضافه نشده و ما اصرار به افزایش زمین داریم به ما میگویند جمعیت منفی است؛ اگر جمعیت منفی است تکلیف این ۵۰ هزار نفر که برای مسکن ملی ثبتنام کردهاند چه میشود.
بادامینجات با اشاره به اینکه ۵۰ هزار نفر منتظر تأمین زمین هستند که بتوانند مسکن بسازند، عنوان کرد: همدان به دلیل نداشتن زمین در کنار فرودگاه همدان مسکن ملی ساخته است؛ چرا باید مردم ما در کنار فرودگاه زندگی کنند و در آینده با مشکلاتی مواجه خواهند شد.
وی با بیان اینکه امروز نزدیک به ۱۵ خانوار تقریباً ۵۰ هزار نفر انسان در کنار فرودگاه سکونت میدهیم که هم آسایش آنها به هم میریزد و هم راه توسعه فرودگاه همدان بسته خواهد شد، گفت: به دلیل مشکلات طرح جامع این اتفاق افتاده است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر همدان با بیان اینکه ما گفتهایم ۷۰۰ هکتار زمین در زمان مرحوم بهنامجو شهرداری خریداری کرده که میتوان در آن مسکن ساخت اما این موضوع کارشناسی شده را سیاسی میکنند و میگویند چرا نمایندهها دخالت کردند و طرح را برگشت دادهاند، تأکید کرد: کار درست همین است و به وظیفه خود عمل کرده است چرا که در این طرح سودی به مردم نمیرسد.
وی با اشاره به اینکه این طرح هیچی تاثیری در سرانه فضای سبز، آموزشی، ورزشی، مشکلات سکونتهای غیررسمی، مشکلات روددرهها نداشته است، افزود: این طرح پیوست اقتصادی ندارد، پهنهبندی حریم مشخص نشده، مشکلات جادههای گردشگری پیشبینی نشده است.
بادامینجات با بیان اینکه نباید به این توجه کنیم چه کسی مشکل را حل کرده است باید ببینیم چه مشکلی حل شده است و نباید سنگاندازی کنیم، عنوان کرد: نباید بر سر موضوعات کارشناسی جنجال به پا کنیم و مردم را درگیر کنیم.
وی با بیان اینکه با اصرار بر تصویب طرح جامع همدان بعد از ۲۰ سال مردم همدان مجبور میشوند در مناطق حاشیهشهر مانند اسلامشهر، دیزج، خضر سکونت غیررسمی داشته باشند و نتوانیم به آنها خدمات دهیم و مشکلات کاربری آنها را حل کنیم.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر همدان با بیان ما بر سر تصمیم نمایندگان مجلس اصرار داریم، مطرح کرد: مشکلات شهر همدان فقط الحاق زمین نیست که برخی کارشناسان به تصویب آن اصرار داریم ما باید پیوستهای اقتصادی و دیگر موارد مانند پهنهبندی طرح را هم باید درنظر بگیریم.
وی با بیان اینکه تا امروز بیشتر از ۲۰ درصد طرحهای جامع همدان به دلیل نداشتن پیوست اقتصادی اجرا نشدهاست، عنوان کرد: این سوال مطرح است که این طرح جامعی که تصویب شده پیوست اقتصادی دارد؟
بادامینجات با اشاره به اینکه قیمت زمین در استان همدان به دلیل نداشتن زمین سر به فلک کشیده است، عنوان کرد: امروز اگر اراضی را تفکیک کنیم و کاربریهای فضای سبز را تفکیک میکنیم
وی با بیان اینکه در شهر همدان ۳۶ هکتار زمین سرانه فضای سبز پردیسان و حدود ۲۲ هکتار سرانه بهداشتی در جاده کرمانشاه زمینهای ارتش به دلیل نبود زمین به منطقه مسکونی تبدیل شدهاست، خاطرنشان کرد: افزایش زمین به شهر همدان از الزامات است که همین امر باعث کاهش قیمت زمین و مسکن خواهد شد.
انتهای خبر/حا