• امروز : دوشنبه, ۱۵ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 3 February - 2025
0
فرآوری سیب‌زمینی در شهرستان بهار ایجاد شد؛

صنایع تبدیلی نیاز اساسی در شهرستان «بهار»

  • کد خبر : 234650
  • 15 بهمن 1403 - 9:26
صنایع تبدیلی نیاز اساسی در شهرستان «بهار»
شهرستان بهار یکی از قطب‌های بزرگ تولید سیب‌زمینی کشور، سال‌ها است که نیازمند احداث واحد‌های متعدد صنایع تبدیلی و تکمیلی است که برای اولین بار روز گذشته یک واحد فرآوری این محصول در شهرک صنایع غذایی بهار افتتاح شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ روز گذشته اولین واحد فرآوری سیب‌زمینی استان همدان در شهرستان بهار افتتاح شد.

اهمیت موضوع صنایع تبدیلی و تکمیلی و ارزش افزوده در دنیای کنونی به‌ منظور جلوگیری از خام فروشی امری مهم است.

شهرستان بهار که یکی از قطب‌های بزرگ سیب‌زمینی در کشور است، سال‌های زیادی است که از نبود صنایع تبدیلی حتی در حد یک کارخانه چیپس هم رنج می‌برد و تنها واحد صنایع تبدیلی در شهرستان بهار را می‌توان واحد نشاسته الوند نام برد.

اما فرآوری سیب‌زمینی یا اصطلاحاً فرنج فریز که واحد صنعتی آن، در روز گذشته با حضور مسئولان کشوری و استانی افتتاح شد، نوید روزهای خوبی را برای بهار دارد تا محصول ارزشمند سیب‌زمینی با ارزش افزوده روانه بازار شود.

واحد صنعتی افتتاح شده در شهرک صنایع غذایی بهار در عملیات فرآوری سیب‌زمینی به‌صورت سیب‌زمینی نیمه آماده و فریز شده فعالیت می‌کند.

روش کار این واحد با شست و شو، آماده‌سازی، پوست‌گیری، خردکن‌خلالی، نشاسته‌گیری، آنزیم‌بری، خشک‌کن، سرخ‌کن و انجماد فوق سریع می‌باشد.

این نوع سیب‌زمینی در جهت مصرف رستوران‌ها، فروشگاه‌های تولید فست فود و همچنین در مصارف خانگی کاربرد دارد.

وقتی که سیب‌زمینی به‌ صورت خلال نیمه آماده، منجمد آماده می‌شود، پس از خروج از تُستر در عرض مدت زمان بسیار کوتاهی قابل سرخ شدن می‌باشد.

بخش انجماد فوق سریع باعث می‌شود سیب‌زمینی که در فریزر نگهداری می شود به‌صورت کاملاً جداگانه و قطعات به‌ هم نچسبیده تولید شود، تا مصرف کننده هر تعداد خلال سیب‌زمینی که در موقع مصرف احتیاج داشته باشد بتواند از درون بسته بدون هیچ مشکلی خارج نماید.

اما حالا با افتتاح اولین واحد فرآوری سیب‌زمینی در بهار، اهالی و کشاورزان شهرستان بهار امیدوارند تا دیگر زحمات آنان در تولید محصولات کشاورزی صرفاً خام فروشی نشود.

کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کشور در افتتاحیه واحد فرآوری سیب‌زمینی در بهار گفت: برای اولین بار در حوزه صنایع تکمیلی و صنایع تبدیلی در استان همدان و شهرستان بهار شاهد اتفاقات خوبی بودیم که اولین واحد فرآوری سیب‌زمینی در قطب تولید سیب‌زمینی کشور افتتاح شد.

وی گفت: افتخار ما این است که در استانی که سالانه حدود یک میلیون تن تولید سیب‌زمینی را دارد، این واحد فرآوری سیب‌زمینی ساخته شود.

ذوالفقاری تصریح کرد: امروز اولین واحد به بهره‌برداری رسید و سه واحد دیگر هم درحال ساخت هستند.

خبر ایجاد سه واحد دیگر برای فرآوری سیب‌زمینی خبر مسرت‌بخشی برای کشاورزان است.

یکی از کشاورزان گفت: یکی از معضلات گریبان‌گیر اهالی شهرستان بهار از گذشته، خام فروشی محصول سیب‌زمینی است که در نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی این اتفاق رخ می‌دهد.

وی افزود: اما حالا با افتتاح کارخانه و تبدیل سیب‌زمینی به فرآورده‌های مختلف، نوید توسعه اقتصادی در صنعت کشاورزی در شهرستان بهار را می‌دهد.

لازم به ذکر است این واحد فرآوری سیب‌زمینی نیمه آماده، روزانه ۲۰ تن جذب سیب‌زمینی دارد و ۱۰ تن محصول در این واحد تولید می‌شود.

این واحد در زمینی به‌مساحت یک هزار و ۷۶۵ متر مربع و زیربنای ۷۶۹ متر مربع و با سرمایه‌گذاری ۷۰۰ میلیارد ریال و اشتغال‌زایی مستقیم برای ۲۰ نفر، در یک فرایند ۶ ماهه به بهره‌برداری رسیده است.

تولید سالانه یک میلیون تن سیب‌زمینی در استان همدان فرصت مناسبی برای صنایع تبدیلی و تکمیلی است، که با گسترش و افزایش تعداد این صنایع در شهرستان بهار، این منطقه ظرفیت آن‌ را دارد که به قطب محصولات فرآوری شده سیب‌زمینی نه‌ تنها در کشور بلکه در جهان تبدیل شود.

انتهای خبر/ع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=234650

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

دو − 1 =