• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
2
روان‌شناس و مشاور خانواده:

زمینه‌سازی رفتار پرخطر در خانواده‌ها شکل می‌گیرد

  • کد خبر : 230878
  • 26 آذر 1403 - 14:01
زمینه‌سازی رفتار پرخطر در خانواده‌ها شکل می‌گیرد
روان‌شناس و مشاور حوزه خانواده گفت: زمینه‌سازی رفتار پرخطر ابتدا در خانواده‌ها شکل گرفته بعد در قالب اجتماع بصورت تصاعدی رشد می‌کند، بنابراین مسئولان موظفند در زمینه احیاء کلینیک‌های مشاوره‌ای برای توانمند‌سازی والدین در جهت رفتار مناسب با فرزندان خود تلاش کنند.

مهدی قاسمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان» گفت: در حال حاضر بچه‌ها، نوجوان‌ها و جوانان‌ها طوری در فضای مجازی رفتار می‌کنند که پدر و مادر آنها با فاصله سنی ۲۰ سال هیچ‌گونه آگاهی و آشنایی با آن فضا ندارند و این نسل را نمی‌توانند ردیابی کنند.

وی با بیان اینکه در این چند سال اخیر اتفاقات آنچنان سریع بوده، عنوان کرد: تغییرات و رشد استفاده از فضای مجازی به‌گونه‌ای بوده که درست است فاصله سنی والدین و فرزندان به ظاهر ۲۰ سال است اما در حقیقت فاصله اجتماعی آنها به ۲۰۰ سال هم می‌رسد.

روان‌شناس و مشاور حوزه خانواده ابراز کرد: در ۱۰ سال آینده به‌واسطه بالا رفتن سرعت در تغییر  رفتارها نیز حداقل به‌اندازه ۴۰ سال فاصله اجتماعی اتفاق خواهد افتاد، به‌طوری که ما الان نسبت به ۱۰ سال گذشته خود به‌ اندازه ۴۰ سال تغییر کرده‌ایم.

قاسمی با اشاره به اینکه ما در حال حاضر در مرحله گذار اجتماعی قرار گرفته‌ایم، بیان کرد: خیلی از نوجوان‌ها و جوان‌ها متوجه اینکه در فضای مجازی چه بلایی سر آنها می‌آید نیستند، بنابراین طبیعی است که بخشی از این ریخت و ریزها اتفاق افتاده و تلفات اجتماعی در قالب خانواده‌های از هم گسیخته اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه داد: در ۲ سال گذشته مدل اکثر خانواده‌ها یک‌جور و در قالب پدر و مادر و فرزند بوده، اما در حال حاضر انواع خانواده‌ها را همچون پارتنرها، ازدواج‌های سفید و سیاه، هم‌جنس‌ بازها و … را داریم، در واقع طی ۲۰ سال گذشته تا الان بالای ۱۰ مدل خانواده پدیدار شده‌اند.

روان‌شناس و مشاوره حوزه خانواده همچنین افزود: خود این نوع خانواده‌ها نیز می‌توانند در به‌ هم‌ ریختگی اجتماعی و تلفاتی که اتفاق می‌افتد تاثیرگذار باشند، همه این ازهم‌گسیختگی‌های اجتماعی محصول همان فضای مجازی مسمومی است در جامعه وجود داشته و بطور کامل رها شده است.

قاسمی تصریح کرد: وقتی رفتارهای اجتماعی اجتماعی تحت تاثیر اپیدمی‌های رسانه‌ای قرار می‌گیرد، در نتیجه تلفات اجتماعی ما در قالب، خیانت‌های زناشویی، خودکشی و… بالا می‌رود.

وی ادامه داد: مسئولان نیز در این رابطه نباید در انجام وظایف خود کوتاهی کنند، آنها موظفند برای شناسایی نسل زد و آلفا با متخصصان وارد گفتگو شده و پیامدهای این نسل را در رفتارهای اجتماعی بررسی کرده و در نتیجه نیازهای آنها را پیش‌بینی کنند.

روان‌شناس و مشاور حوزه خانواده تاکید کرد: زمینه تخلیه انرژی نوجوان‌ها را باید در فضای سالم ایجاد کرد تا آنها دست به کارهای پرخطر نزنند، ما نمی‌توانیم از یک طرف خانواده از هم‌ گسیخته را در فضای مجازی تبلیغ کنیم، بعد به بچه‌ها بگوئیم کار این خانواده‌ها بد بوده و نباید آن را انجام دهیم!

قاسمی عنوان کرد: زمینه‌سازی رفتار پرخطر ابتدا در خانواده‌ها شکل گرفته بعد در قالب اجتماع بصورت تصاعدی رشد می‌کند، بنابراین مسئولان موظفند در زمینه احیاء کلینیک‌های مشاوره‌ای برای توانمند‌سازی والدین در جهت رفتار مناسب با فرزندان خود تلاش کنند.

انتهای خبر/ سا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=230878

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

چهارده − 11 =