• امروز : دوشنبه, ۱۲ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 2 December - 2024
0
بهای سلامتی سکه‌ای است که همیشه سود دارد؛

اقتصادِ سلامت کلید توسعه پایدار

  • کد خبر : 229226
  • 07 آذر 1403 - 15:18
اقتصادِ سلامت کلید توسعه پایدار
اقتصاد سلامت، کلید توسعه پایدار است، سرمایه‌گذاری در سلامت نه تنها به بهبود کیفیت زندگی مردم می‌انجامد بلکه موتور محرکه رشد اقتصادی نیز محسوب می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، افزایش هزینه‌ در سلامت می‌تواند تأثیرات مثبتی بر اقتصاد داشته باشد.

افزایش هزینه‌ها معمولاً به معنای به کارگیری نیروی‌انسانی بیشتر در بخش سلامت از جمله پزشکان، پرستاران، تکنسین‌ها و کارکنان اداری است.

بهبود سیستم سلامت می‌تواند به ارتقای سلامت عمومی جامعه و کاهش بیماری‌های مزمن کمک کند و افراد سالم، بهره‌وری بیشتری دارند و می‌توانند بهتر و بیشتر در اقتصاد مشارکت کنند.

صرف بودجه در پیشگیری مناسب و زیرساخت‌های استقرار نظام سلامت می‌تواند هزینه‌های بلندمدت درمان بیماری‌ها و مقابله با بیماری‌ها را کاهش دهد و از بار مالی آن بر نظام بهداشت و درمان کم کند.

کشوری با سیستم بهداشتی و درمانی قوی می‌تواند برای سرمایه‌گذاران خارجی جذاب‌تر باشد، چرا که محیطی سالم‌تر و با کیفیت زندگی بهتر ارائه می‌دهد.

البته برای به حداکثر رساندن این مزایا، مدیریت صحیح و کارآمد هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها ضروری است تا از هدر رفت منابع جلوگیری و بهینه‌سازی بهره‌وری صورت گیرد.

هزینه درمان ناشی از فقدان برنامه‌های پیشگیری از درمان است.

 

عبدالمجید شیخی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه امراض از تبعات زندگی صنعتی است، اظهار کرد: هزینه در زیرساخت‌ها به خصوص اصلاح الگوی مصرف غذا و آب به ویژه تولید و مصرف نان با آرد کامل و اصلاح روش پخت نان، تغییر روش‌های مبارزه شیمیایی با آفات به روش‌های مبارزه زیست فناورانه، بیولوژیک و تولید محصولات سالم و طبیعی بنا به قول قرآن کریم غذای طیّب از ضروریات سلامت است.

وی با بیان اینکه با هزینه در بهداشت و سلامت می‌توان چند برابر به اقتصاد کشور کمک کرد، عنوان کرد: امراض ناشی از آب آلوده، غذای آلوده، هوای آلوده و ازدحام است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ازدحام تنش‌های عصبی را ایجاد می‌کند، تأکید کرد: دولت هر چه در تنش‌های در آب، غذا، هوا و ازدحام هزینه کند هزینه‌های درمانی مردم به شدت کاهش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بزرگترین معضل سه قرن گذشته ازدحام است و روز به روز هم در حال تشدید است، گفت: ازدحام هزینه‌های سرسام‌آور بر دولت تحمیل کرده است؛ این هزینه‌ها شامل رفت و آمد، ایاب و ذهاب، آلودگی هوا، آلوده‌سازی محیط، تولید زباله، ایجاد گازهای گلخانه‌ای و غیره می‌باشد.

شیخی هزینه‌های جوامع را به دو دسته هزینه‌های مقابله با پدیده ازدحام و هزینه‌های خلق فرصت‌های جدید اقتصادی و اجتماعی تقسیم کرد و ابراز کرد: در دنیای صنعتی و فراصنعتی امروزه بیش از ۷۰ درصد منابع جوامع بابت پدیده ازدحام هدر می‌رود.

وی با اشاره به اینکه پدیده ازدحام تنش‌های غذایی، آبی و هوایی را به دنبال دارد، مطرح کرد: هر گونه اقدامی در جهت کاهش ازدحام انجام شود می‌تواند بیش از ۷۰ درصد هدر رفت منابع جامعه را جلوگیری کند و به آن ۳۰ درصد منابع جامعه اضافه شود و صرف خلق فرصت‌های جدید اقتصادی، اجتماعی برای جوامع شود که با این اتفاق بهشت اول در این دنیا ایجاد می‌شود و انسان در دنیای آخرت به بهشت دوم می‌رسد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه پدیده ازدحام. جهنمی است که بشر برای خود خلق کرده و همه دولت‌ها را به چه کنم واداشته است، گفت: امروزه بدون توجه به زیر ساخت‌های ضروری سلامت، ساخت بیمارستان افزایش تخت‌های بیمارستانی و افزایش بودجه درمان و تعداد پزشکان خود علامت فقدان سلامت و فقدان الگوی سلامت محور است، بنابراین استمساک به این شاخص‌ها هنر نیست بلکه ناشی از جهل به مقوله سلامت زیرساخت‌های آن است.

وی با تأکید بر اینکه راه‌حل پدیده ازدحام احیا و فعال کردن روستاها می‌باشد و جمعیت‌های مازاد شهری را مجددا به محیط‌های طبیعی روستایی برگردانیم، افزود: احیای اشتغال زمین‌محور، کشاورزی روستا‌محور، معادن روستا‌محور، صنعت روستامحور، خدمات روستامحور می‌تواند جاذب معکوس مهاجرت و جمعیت مازاد شهرها را کم کند.

شیخی با بیان اینکه مهمترین عامل ایجاد امراضی چون دیابت، جهاز هاضمه، کاهش ناباروری و عقیم شدن حذف سبوس و جنین گندم در آرد و انتخاب روش‌های غلط پخت است، ادامه داد: در الگوی مصرف نباید جایگاهی برای محصولات تراریخته دستکاری شده ژنتیکی باشد چرا که مصرف تراریخته موجب ایجاد تومور و عقیم شدن و سرطان و غیره می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: با برداشتن ازدحام شهری نیازی به ساختن بیمارستان جدید و هزینه در بهداشت و درمان نیست چرا که عوامل ایجاد مرض را برطرف کرده‌ایم.

انتهای خبر/ حا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=229226

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

8 + شش =