• امروز : چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 5 February - 2025
3
اچ‌‌آی‌وی، تهدیدی آرام و درمان‌پذیر؛

جاسوسی خاموش در بدن

  • کد خبر : 229535
  • 11 آذر 1403 - 12:18
جاسوسی خاموش در بدن
کارشناس اچ‌آی‌وی معاونت بهداشت و درمان استان همدان گفت: ویروس اچ‌آی‌وی شبیه به یک جاسوس وارد بدن می‌شود و جایی را تخریب نمی‌کند و تا مدت‌ها بدون علامت در بدن باقی می‌ماند.

محمد میرزایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛با بیان اینکه بیماری اچ‌‌آی‌وی بیش از ۴۰ سال است که در دنیا انتشار پیدا کرده و اول دسامبر برابر بر دهم آذر هر سال به عنوان روز جهانی مبارزه با ایدز در دنیا نامگذاری شده‌است، اظهار کرد: در سال‌های گذشته آموزش‌های غلط باعث شده مردم این بیماری را به عنوان بیماری پرخطر بشناسند در حالی که اچ‌آی‌وی یک بیماری عفونی قابل کنترل است که اگر به موقع تشخیص و درمان شود بیماری ایدز رخ نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه بیماری اچ‌آی‌وی با بیماری ایدز تفاوت دارد، تصریح کرد: ایدز مرحله نهایی بیماری است که با درمان از ایدز پیشگیری می‌شود.

کارشناس اچ‌آی‌وی معاونت بهداشت و درمان استان همدان افزود: اگر فرد مبتلا به موقع متوجه بیماری شود و درمان کند این بیماری به دیگران منتقل نمی‌شود.

وی با بیان اینکه از بیست آبان‌ماه تا بیست آذرماه همزمان با سراسر کشور به مردم توصیه می‌کنیم به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری، مراکز گذری کاهش آسیب، مرکز مبارزه با بیماری اچ‌آی‌وی زنان آسیب‌پذیر و کمپ‌های ترک اعتیاد مراجعه کنند، عنوان کرد: بیش از ۳۲ مرکز در استان در طی سال تست اچ‌آی‌وی را به صورت رایگان و محرمانه تهیه می‌کنند.

میرزایی با اشاره به اینکه مهمترین چالش بخش اچ‌آی‌وی بحث تشخیص این بیماری است، مطرح کرد: در کل کشور برآورد شده که بیش از ۴۵ هزار نفر بیمار اچ‌آی‌وی مثبت وجود دارد اما حدود ۲۴ هزار نفر از این بیماران شناسایی شده و بیش از ۵۰ درصد از بیماران از بیماری خود. مطلع نیستند.

وی با بیان اینکه مردم از انگ‌زنی و بدنامی مردم می‌ترسند که مراجعه کنند، گفت: مردم نباید بترسند چرا که این بیماری درمان دارد و مانند بیماری فشارخون و دیابت کنترل می‌شود.

کارشناس اچ‌آی‌وی معاونت بهداشت و درمان استان همدان با اشاره به اینکه در دورترین روستاها هم خانه بهداشت وجود دارد و بهورزان حاضر در خانه بهداشت آموزش‌های کافی در خصوص این بیماری به مردم می‌دهند، ادامه داد: افراد مشکوک به مبتلا بعد از تشخیص به مراکز تست اچ‌آی‌وی ارجاع داده‌می‌شوند.

وی با تأکید بر اینکه در تست‌های اچ‌آی‌وی آنتی‌بادی ویروس سنجیده‌می‌شود و مشخص می‌شود که آیا ردپای ویروس در بدن وجود دارد یا ندارد، مطرح کرد: از زمانی که ویروس به بدن وارد می‌شود و تا زمانی که تست‌های آزمایشگاهی ما مثبت شود زمانی لازم دارد که به زمان پنجره معروف است که به طور متوسط سه ماه طول می‌کشد که به همه افراد جامعه توصیه می‌کنیم که حداقل سالی یکبار تست اچ‌آی‌وی را همراه با آزمایش‌های روتین انجام دهند.

میرزایی با بیان اینکه برای گروه‌های در معرض خطر مانند مصرف‌کنندگان تزریقی مواد، زنانی که رفتارهای جنسی پرخطر دارند و زندانیان توصیه می‌شود هر سه ماه یکبار تست را انجام دهند، ابراز کرد: جواب تست بعد از بیست دقیقه به طور محرمانه شفاف به خود فرد داده‌می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه وقتی بیماری اچ‌آی‌وی وارد بدن می‌شود تا وقتی بروز دهد ممکن از از ۵ تا سی سال طول بکشد تا علائم آن بروز دهد، عنوان کرد: ویروس اچ‌آی‌وی شبیه به یک جاسوس وارد بدن می‌شود و جایی را تخریب نمی‌کند و تا مدت‌ها بدون علامت در بدن باقی می‌ماند که توصیه می‌شود افراد در معرض خطر این بیماری حتماً به مراکز مشخص شده مراجعه کنند و تست اچ‌آی‌وی را انجام دهند.

کارشناس اچ‌آی‌وی معاونت بهداشت و درمان استان همدان با بیان اینکه به مصرف‌کننده مواد از راه تزریق جهت پیشگیری توصیه می‌شود از سرنگ یکبار مصرف و استریل مصرف کنند تا عفونت را انتقال ندهد و از دیگران هم دریافت نکنند، خاطرنشان کرد: به افرادی که شرکای جنسی متعددی دارند توصیه می‌شود از محافظ‌های مکانیکی استفاده کنند و سعی کنند شرکای جنسی خود را به یک نفر محدود کنند و در پیشگیری از انتقال بیماری از مادر به کودک توصیه می‌شود مادران باردار این تست را انجام دهند تا در صورت مثبت بودن داروهای پیشگیری از انتقال تجویز شود.

وی افزود: داروهای پیشگیری از انتقال بیماری از مادر به کودک در استان وجود دارد و رایگان در اختیار مبتلایان قرار می‌گیرد.

انتهای خبر/ حا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=229535

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

هفده − یک =