عدم تکمیل پروژه بلوار قدر سلامت اهالی این منطقه را به خطر انداخته و باعث تجمع موادفروشان و معتادان در این منطقه شده است.
به گزارش پایگاه خبری عصر همدان؛ در دو، سه سال اخیر پروژههای عمرانی نیمهکاره شهرداری همدان رشد قابل توجهی داشته است؛ پروژههایی که طولانی شدن روند تکمیل و تاخیر در افتتاحشان برای شهروندان همدانی مشکلات عدیدهای ایجاد کرده و علیرغم مطالبات مردم و تذکرات پیدرپی رسانهها تکمیل و افتتاح آن ها در اولویت مدیریت شهری همدان قرار ندارد.
تعلل در تکمیل پروژه بلوار قدر
پروژه بلوار قدر در کوی خضر از این دست پروژهها است که عدم تکمیل آن برای اهالی این منطقه مشکلاتی را ایجاد کرده است.
بر اساس این پروژه که توسط شهرداری منطقه ۳ اجرا میشود قراراست کوی وحدت به بلوار امام خمینی (ره) متصل شود تا علاوه بر تسهیل در تردد و کاهش بار ترافیکی منطقه، به نوعی نیز موجب بهسازی و ساماندهی منطقه بسیار وسیعی از خضر تا زمین شهری شود.
اما آنچه در مشاهدات خبرنگار ما از روند پروژه بلوار قدر مشهود است به دلیل عدم تکمیل این پروژه بوی نامطبوع فضای منطقه را در برگرفته است، تعداد زیادی دام به علت نبودن معبر داخل رودخانه افتادهاند و کودکان آن محل که در حال بازی کردن در اطراف رودخانه هستند در معرض خطر قرار دارند و از سوی دیگر این مکان به محل تجمع عرضهکنندگان مواد مخدر و معتادان تبدیل شده است.
وعده ۷ سالهای که بر زمین مانده
یک بانوی همدانی ساکن منطقه کوی خضر در گفتگو با خبرنگار عصر همدان در این رابطه اظهار داشت: به دلیل عدم تکمیل بلوار قدر، بچههای ما امنیت ندارند. در بهار و تابستان هم بوی بد منطقه سبب آزار اهالی میشود.
وی افزود: این بلوار ۷ سال است به همین حالت باقی مانده و مسئولین نبود بودجه را بهانه میکنند.
این بانوی ساکن کوی خضر با اشاره به این که معتادان زیادی در این رودخانه افتاده و جنازه آن ها پس از مدتی پیدا شده و از سوی دیگر افراد بزهکار و معتاد نیز در اینجا پناه میگیرند، گفت: حدود ۸ ماه است که برای تکمیل پروژه، شن و ماسه ریختهاند، اما همچنان کارگاه تعطیل است، کاری انجام نمیشود، فقط گرد و خاکش برای اهالی باقی مانده است.
وی با بیان این که موادفروشان در این منطقه عین نقل و نبات مواد پخش میکنند و فرزندم صحنههایی را در این منطقه مشاهده میکند که مناسب شرایط سنیاش نیست، تاکید کرد: گشت پلیس هم به ندرت به این منطقه سرکشی میکند.
تجمع معتادان و عرضه مواد مخدر
یک مغازهدار در این منطقه نیز در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: مسئولانی که بعضاً به پروژه سرکشی میکنند، وعده تکمیل پروژه را میدهند، اما این وعدهها عملی نمیشود.
وی افزود: نیمه کار مانده این پروژه باعث شده این منطقه به محل تجمع معتادان تبدیل شود.
این مغازهدار عنوان کرد: گرد و خاک حاصل از رها کردن مصالح و تکمیل نشدن پروژه اهالی را آزار میدهد و در پاییز و زمستان هم رفت و آمدمان مشکل شده است.
پوشاندن رودخانهها ممنوع شده است
علی رحیمیفر ، رئیس کمیسیون فنی، عمرانی شورای اسلامی شهر همدان در رابطه با آخرین وضعیت این پروژه بلاتکلیف در گفت وگو با خبرنگار عصر همدان اظهار داشت: بلوار قدر در چند فاز افتتاح شد، اما همچنان نیمه کار باقی مانده است.
علی رحیمیفر درخصوص نداشتن سرپوش در قسمتی از رودخانه گفت: به تازگی ستاد بحران در دستوالعملی از پوشاندن رودخانهها ممانعت کرده است؛ چرا که معتقدند بسیاری از مشکلات سیلاب و جاری شدن آب در سطح شهرها در زمان بارندگی به علت پوشاندن سطح رودخانهها است.
وی عنوان کرد: با این حال از آنجا که بخش زیادی از رودخانه پوشاند شده و مقدار کمی از آن سرپوش ندارد، بهتر است این مقدار از رودخانه هم پوشانده شود.
موافقت شورا با پوشاندن رودخانه
رئیس کمیسیون فنی، عمرانی شورای اسلامی شهر همدان با تاکید بر جمعآوری فاضلاب از رودخانهها گفت: طرح بزرگ جمعآوری فاضلاب همدان باید از تسهیلات بانک توسعه برخوردار و پیگیری شود تا هم به محیط زیست کمک کرده باشیم و هم اینکه جلوی بسیاری از بیماریها گرفته شود.
رحیمیفر تصریح کرد: بسیاری از سبزیجات همدان با همین آب رودخانه که مملو از فاضلاب است پرورش داده میشود که خود منبع بسیاری از بیماریها و امراض است.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته در رابطه با پوشاندن رودخانه بلوار قدر در بین اعضای شورای شهر بحث و تبادل و نظر شد و جملگی اعضا با پوشاندن کامل این رودخانه موافق بودند.
تکذیب تعطیلی پروژه توسط مدیر شهرداری منطقه ۳
اما مدیر شهرداری منطقه ۳، علیرغم مشاهدات میدانی خبرنگار عصر همدان مبنی بر تعطیل پروژه منکر این امر شد و اظهار داشت: این پروژه کاملاً فعال است و کارگران مشغول کار هستند.
فیضیمنش افزود: پروژه بلوار قدر دارای چند فاز است و تکمیل آن زمانبر است و باید اعتبارات شهرداری را هم در نظر گرفت؛ چرا که ما طبق طرح تفضیلی و بنا بر اعتبارات می توانیم عمل کنیم.
مدیر شهرداری منطقه ۳ همدان با اشاره به این که طرح بلوار قدر در دسته بندی طرحهای حمل و نقل و ترافیک قرار داد، گفت: بحث تملک املاک را در آن منطقه داریم که باید انجام شود.
انداختن توپ در زمین شرکت آبفا
فیضیمنش انتشار بوی نامطبوع در منطقه را ناشی از عدم پیگیری جداسازی فاضلاب از آب روخانهها دانست و گفت: رفع بوی نامطبوع رودخانهها در حوزه شهرداری نیست و در این زمینه شرکت آبفا باید پاسخگو باشد.
وی ورود و تخلیه فاضلاب را در این منطقه غیر قانونی خواند و تاکید کرد: هر زمان آبفا فاضلاب را از آب رودخانه جدا کرد شهردای هم به بستن معبر آنجا اقدام خواهد کرد.
پاسکاری مسئولان و بیتوجهی به مشکلات مردم
آنچه مسلم است طبق روال و عادت، در اقدامات و برنامههایی که عملیاتی نشدهاند و یا به تاخیر افتادهاند از جمله پروژه بلوار قدر، نهادهای ذیربط زیر بار کمکاری نمیروند و برای فرار از بار مسئولیت توپ را در زمین یکدیگر میاندازند و پاسخگوی مشکلات شهروندان نیستند.
شاید اگر مسئولان ذیربط لحظهای خود را جای اهالی آن منطقه بگذارند و برای چند لحظه تصور کنند فرزندشان مجبور است علیرغم خطرات فیزیکی و آسیبهای اجتماعی متعدد در این محل زندگی کند، وجدان کاریشان اجازه کم کاری را به خود نمی دهند.
بیتردید مشکل این منطقه در سادهترین شکل ممکن با قرار دادن چند روپوش سیمانی حل میشود، اما مسئولان زیر بار آن نمیروند و اینکه چه کسی باید این وظایف را انجام دهد فعلا مشخص نست و نه از شهرداری خبری است و نه از آبفا و نه شورای شهر.
انتهای پیام/