• امروز : یکشنبه, ۲۵ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 15 December - 2024
2
سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا:

تصور مردم از درآمد نفتی کشور واقعی نیست

  • کد خبر : 230750
  • 24 آذر 1403 - 20:42
تصور مردم از درآمد نفتی کشور واقعی نیست
سفیر سابق ایران، معتقد است تحقق طرح‌های اقتصادی منوط به اعتماد مردم به عملکرد مسئولان و شفافیت در درآمدهای نفتی است.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» محمدحسن قدیری‌ابیانه عصر امروز در نشست بررسی مسائل روز کشور با بیان اینکه امروز پاسخ به شبهات جامعه در خصوص مسائل مختلف بسیار اهمیت دارد، گفت: رسانه‌ها در این باره نقش اثرگذاری دارند که نباید از آن غافل شد.

وی با اشاره به اینکه یکی از شبهات جامعه به درآمد نفتی در کشور مربوط است، افزود: مردم می‌گویند مشکل مسکن، معیشت، درمان و رفاه داریم و دولت معلوم نیست با درآمد نفت چه کرده است، برخی نیز موضوع درآمد نفتی را به حضور مستشاران ایرانی در سوریه و کمک به فلسطین ربط می‌دهند که البته همه این شبهات دارای پاسخ است.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا ادامه داد: اعداد و ارقام صادرات و فروش نفت ما باید دقیق در جامعه بررسی و محاسبه شود تا مردم متوجه شوند سهم هر ایرانی از فروش نفت چقدر است، متأسفانه نه در آموزش و پرورش، نه در دانشگاه و نه رسانه‌ها این مسئله را برای مردم ملموس نکردند.

قدیری‌ابیانه با بیان اینکه درآمد نفتی ما نجومی و سوپر نجومی است، گفت: باور مردم این است که اگر این پول به درستی هزینه شود نباید مشکلی داشته باشیم اما درآمد بودجه باید ملموس باشد تا جامعه درباره آن قانع شود.

وی با اشاره به اینکه اگر تحریم نباشیم دولت بگوید همه درآمد نفتی را به ایرانی‌ها می‌دهم، گفت: سال ۹۶ که بودجه ۹۷ را تنظیم می‌کردند براساس برجام و قول غربی‌ها بودجه را براساس رفع تحریم بستند، طبق آن رقم پیش‌بینی در بودجه از ۴۰ سال قبل درشت‌تر بود.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا ادامه داد: رقم ۱۰۰هزار میلیارد تومان بود که در بودجه به طور برابر بین ایرانی‌ها تقسیم کنند و طبق آن نفری حدود ۱۰۴ هزار تومان سهمیه می‌شود که با طرز فکر جامعه بسیار متفاوت است.

قدیری‌ابیانه با بیان اینکه جامعه این اعداد و ارقام واقعی را نمی‌داند و تصور می‌کند که پول نفت یا به فلسطین و لبنان کمک می‌شود و یا در جایی دیگر هزینه می‌شود که به مردم نمی‌رسد، تصریح کرد: همین می‌شود که در فضای مجازی مقایسه‌‌های اشتباه با سایر کشورها به مردم نشان داده می‌شود و جامعه احساس می‌کند به حق خود نرسیده است.

وی با اشاره به اینکه کشور ما ۹۰ میلیون جمعیت دارد و ژاپن که یک چهارم ما وسعت دارد حتی معادن نفت ما راهم ندارد، عنوان کرد: با این حال جمعیت کشور ژاپن ۵۰ میلیون بیش‌تر از کشور ما است چراکه برای افزایش جمعیت مشوق گذاشته و از طرفی افراد جامعه‌اش را کار‌کن و تلاشگر تربیت می‌کند.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا ادامه داد: از ضعف رسانه است که افراد تصور غیر واقعی درمورد درآمد نفتی در کشور دارند و مردم تصور می‌کنند پول نفت یعنی دیگر همه مشکلات کشور باید با وجود آن برطرف شود درحالی که دولت برای پرداخت حقوق هم بودجه ندارد.

قدیری‌ابیانه با بیان اینکه همه انتظار دارند با این وضعیت دولت حقوق‌ها را افزایش دهد، گفت: دولت توان این کار را ندارد، الان برای اینکه موقتاً بتواند بدهی و حقوق‌ها را پرداخت کند بدهکار شده و وقتی دولت بدهکار باشد دچار کسری بودجه می‌شود و ارزش پول کاهش بیشتری پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه الان می‌گویند دلار گران شده است، افزود: من می‌گویم دلار گران نشده، موقعی می‌توانیم بگوییم دلار گران شد که نسبت پول‌های دیگری همچون یورو، پوند و دیگر پول‌ها گران شود اما وقتی دلار نسبت به پول ما گران شود، پول ما است که کم ارزش شده کما اینکه پول ما نسبت به پول عراق و افغانستان هم کاهش پیدا کرده چون ما همواره دچار کسری بودجه هستیم.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا خاطرنشان کرد: چند اقدام اشتباه باعث مشکلات در بودجه شد که یکی از آن کارها بازنشستگی در ۳۵ سالگی و حتی ۲۵ سالگی از دوران خدمت بود این درحالی است که در کشورهای اروپایی برعکس ما عمل کردند و در انگلستان سن بازنشستگی ۶۷ سالگی است.

قدیری ابیانه با بیان اینکه در نتیجه در دنیا در قبال هر ۶ یا هفت نفر شاغل یک نفر بازنشسته می‌شود اما در کشور ما تعداد بازنشسته ها بیشتر از شاغلین است، افزود: ۴ میلیون شاغل و ۴/۵میلیون بازنشسته در کشور داریم و این یعنی ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی.

وی با اشاره به اینکه در مسائل اجتماعی و اقتصادی نیازمند تغییر فرهنگ هستیم، عنوان کرد: موضوع ازدواج یکی از مسائل مهمی است که باید تغییراتی در آن ایجاد کنیم، در کشورهای خارجی عروس و داماد هزینه خاصی برای ازدواج ندارند و در خانه‌های کوچک زندگی خود را آغاز می‌کنند در حالی که وقتی من موضوع خانه‌های ۲۵متری را مطرح کردم حجم زیادی از انتقادات وارد شد.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا ادامه داد: ازدواج باید توسط خود مردم در کشور راحت و آسان شود، درست است خانه صد متری بهتر از ۲۵ متری است اما موضوع این است که دختر و پسر ازدواج کنند تا سن ازدواج بالا نرود و مسائل دیگر اخلاقی و مشکلات کاهش جمعیت رخ ندهد.

قدیری‌ابیانه با بیان اینکه موضوع دیگری در مورد قیمت سوخت در کشور مطرح می‌شود و عده‌ای همیشه مخالفت آن هستند، گفت: مخالفان می‌گویند سوخت گران شود همه‌چیز گران می‌شود و فقرا فقیرتر می‌شوند، موضوع در افزایش قیمت سوخت این است که ما الان نفت خام را مثلا ۸۰ دلار صادر می‌کنیم، یعنی لیتری بیش از نیم دلار نفت خام صادراتی عمده فروشی در ارزان‌ترین جای دنیا یعنی خلیج فارس لیتری بیش از نیم دلار بشکه‌ای ۸۰ دلار است که همین را در پالایشگاه پالایشش می‌کنیم و تبدیل به نفت سفید یعنی بنزین و گاز می‌شود.

وی ادامه‌داد: نفت و گاز با هزینه‌های مختلف بشکه‌ای کمتر از ۲۴ هزار تومان یعنی کمتر از نیم دلار است و میزان هزینه‌ای که برای تولید و رسیدن به دست مصرف‌کننده می‌شود و یارانه‌ای که اختصاص می‌یابد منطقی نیست.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی علاوه بر هزینه بنزین و سوخت مالیات آلوده کردن هوا و ایجاد بیماری هم دریافت می‌شود، تصریح کرد: این درحالی است که در کشور ما سوخت با کم‌ترین قیمت است و برای همان یارانه هم می‌دهیم.

قدیری‌ابیانه با بیان اینکه نفری هفت میلیون تومان از جیب هر ایرانی و از بیت‌المال برداشت می‌کنیم که سوخت را ارزان بدهیم، گفت: این غیر منطقی است درحالی که می‌شود پول سوخت واقعی را دریافت و همان را به درستی و عادلانه در جایی تقسیم کرد که همه به حقشان برسند.

وی با اشاره به اینکه مردم باید به اعتماد برسند که تصورشان نسبت به درآمد کشور از نفت درست شود، عنوان کرد: آن موقع می‌توان طرح‌های اقتصادی را در کشور اجرا کرد و نگران نبود که اگر مثلا قیمت سوخت واقعی شود با اعتراض مردمی مواجه نمی‌شویم.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا ادامه داد: باید اصلاح فرهنگی و طرز فکر رخ دهد، مثلا درخصوص نحوه کار در ادارات جالب است دانید ساعت مفید کار در ادارات دولتی ۲۲ دقیقه است درحالی که در کره جنوبی ۹ ونیم ساعت است، گروه جنوبی خودروسازی را همزمان با ما آغاز کرد اما آن‌ها به کجا رسیدند و ما کجا قرار داریم؟

قدیری‌ابیانه با تأکید بر اینکه مردم ما باید فرهنگ کار کردن را در کشور تغییر دهند، عنوان کرد: در همه‌جا به جای کار کردن از تعابیر دیگری استفاده می‌شود که معنی کار را منفی می‌کند، این واژه‌ها هستند که ارزش را ایجاد می‌کنند و کار کردن بسیار ارزشمند است که نباید آن را نادیده گرفت.

وی با اشاره به اینکه تفاوت در مدیریت دولتی با بخش خصوصی در این است که مدیر دولتی چارت سازمانی را بالا می‌برد و به دنبال افزایش کارمند و فضای بیشتر است، گفت: درحالی که در بخش خصوصی مدیر حتی برادرش را هم الکی وارد کار نمی‌کند به همین دلیل کارآمدتر از بخش دولتی است.

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی به همین علت به خصوصی سازی سالم اصرار دارند و در مجموع سیاست نظام و رهبری خصوصی‌سازی به صورت سالم است.

قدیری ابیانه با بیان اینکه در بحث حذف ارز نیمایی یعنی به سمتی پیش برویم که ارز به بالاترین قیمتی که هست به فروش برود، افزود: این اقدام می‌تواند ریشه فساد را خشک کند، ارز ترجیهی و نیمایی منشأ فساد بود و اصلا فساد چای دبش از این‌جا آغاز شد.

وی در پایان با اشاره به اینکه مردم هر چهار سال یک‌بار مسئولان کشور را انتخاب می‌کنند و اگر از عملکرد آن‌ها راضی نیستند خودشان باید هزینه ناکارآمدی را بپردازند، تصریح کرد: باید موقع انتخاب مسئولان از رئیس جمهور گرفته تا نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر حواسمان باشد چرا که ناکارآمدی به حساب مردم نوشته می‌شود.

 

انتهای خبر/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=230750

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

یازده + یازده =