حامد عظیمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه اختلال دوقطبی و چیزی که در جامعه امروزی مردم آشنایی بیشتری نسبت به گذشته با آن دارند تعاریف علمی دارد، گفت: این اختلال درجات و نوع مختلفی دارد و اختلال دوقطبی نوع یک شدیدترین نوع است.
وی با اشاره به اینکه وقتی فرد متوجه میشود داروهای مصرفی او از نوع دارویهایی است که برای افراد مبتلا به اختلال دوقطبی است بسیار از نظر روانی برهم میریزد، افزود: در گذشته از این بیماری به عنوان جنون ادواری صحبت میشد که همان اختلال دوقطبی است و به این شکل خود را نشان میدهد که بیمار برای مدت حداقل یک هفته باید درگیر آن باشد.
متخصص اعصاب و روان ادامه داد: اختلال دوقطبی علائمی تحت عنوان شیدایی دارد و ممکن است دو الی سه ماه طول بکشد و آرام فروکش کند، سپس بیمار وارد دورهای آرامش شود و به دنبال این علائم افسردگی عمیق پیش آید.
عظیمی با بیان اینکه علائم شیدایی که حداقل یک هفته طول میکشد، گفت: تغییرات خلقی یا تحریکپذیری بالا، افکار خود بزرگبینی، کاهش نیاز به خواب، تکلم پرفشار به نحوی که کسی نمیتواند صحبت این افراد را قطع کند، زیاد شدن افکار فرد، فعالیتهای تکانشی، حواسپرتی و پرتحرکی از علائم اصلی است که در بیماری دوقطبی نوع یک دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه در علائم دوقطبی نوع دو همین علائم دوقطبی نوع یک را شاهد هستیم اما مدت زمان آن چهار روز طول میکشد، عنوان کرد: شدت علائم کمتر است ولی افسردگی بین هر دو مشترک است.
متخصص اعصاب و روان ادامه داد: افسردگی یعنی اینکه بیمار حداقل برای مدت دو هفته علائم مشخص آن را داشته باشد، احساس ملال، عدم لذت از چیزی، کاهش یا افزایش خواب، فعالیت کم، احساس گناه، احساس بیارزشی، افکار مرگ و خودکشی از نشانههای افسردگی هستند.
عظیمی با بیان اینکه حتی فرد میتواند اینقدر خوشحال باشد که این احساس را به افرادی که از بیماری او اطلاع ندارند سرایت دهد، تصریح کرد: البته این انرژی زیاد در وضعیت خفیف بیماری دیده میشود و هرچه وضعیت شدیدتر شود روحیات فرد به سمت پرخاشگری و تکلم نامفهوم و هذیان میرود.
وی با اشاره به اینکه اختلال دوقطبی همیشه به وضوح دیده نمیشود و در مجامع علمی طیفی از آن در نظر گرفته میشود، گفت: افرادی واجد این بیماری نیستند اما علائمی از آن را دارند و گاهاً در روابط بروز میدهند به همین دلیل این بیماری طیف وسیعی دارد.
تأثیر مستقیم وراثت در بیماری دوقطبی
عظیمی خاطرنشان کرد: تجربه ثابت کرده است که وراثت در اختلال دوقطبی بسیار اهمیت دارد، بستگان درجه یک افراد مبتلا ۱۰ برابر بیشتر از افراد دیگر شانس ابتلا به این بیماری را دارند.
وی با اشاره به اینکه مسائلی هستند که میتوانند باعث بروز این بیماری شوند، افزود: اما در خیلی از مواقع هم بستگان درجه یک فرد بیمار به این بیماری مبتلا نمیشوند، مثلاً استرس و فشار خصوصاً در دوره نوجوانی میتواند زمینهساز شروع بیماری باشد.
متخصص اعصاب و روان خاطرنشان کرد: مسائلی همچون مورد تعرض قرار گرفتن، مصرف مواد مخدر و فشار و استرس در بروز این بیماری مؤثر است اما خوشبختانه با درمان میتوان این بیماری را کنترل کرد.
عظیمی در پایان با بیان اینکه طبق تحقیقات در ۷ درصد مواد بیماری خود به خود فروکش میکند، گفت: در سایر موارد با عود بیماری مواجه میشویم و شایعترین عامل عود بیماری قطع دارو است.
انتهای خبر/سع