• امروز : سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 7 January - 2025
3

بیماری خاموش HIV  یک اپیدمی قدیمی در جهان/ «همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک» شعار روز جهانی مبارزه با ایدز

  • کد خبر : 94912
  • 11 آذر 1399 - 13:36
بیماری خاموش HIV  یک اپیدمی قدیمی در جهان/ «همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک» شعار روز جهانی مبارزه با ایدز

اولین مورد ابتلا به ایدز در ایران درسال۱۳۶۵ شناسایی شد این ویروس رفته رفته مکانیسم دفاعی بدن را تضعیف می کند و هنوز درمان قطعی ندارد استفاده از لوازم شخصی و بهداشتی در محیط های عمومی و شرکت درطرح غربال گری بیمارن راه ایمن شدن از این بیماری است. به گزارش عصر همدان، هر ساله […]

اولین مورد ابتلا به ایدز در ایران درسال۱۳۶۵ شناسایی شد این ویروس رفته رفته مکانیسم دفاعی بدن را تضعیف می کند و هنوز درمان قطعی ندارد استفاده از لوازم شخصی و بهداشتی در محیط های عمومی و شرکت درطرح غربال گری بیمارن راه ایمن شدن از این بیماری است.

به گزارش عصر همدان، هر ساله در این ایام هفته ای برای اطلاع رسانی و تعیین شعار برای یک سال در جهت کاهش ابتلا به ویروس ایدز وقت گذاشته می شود. روز اول دسامبر مطالبق با ۱۱ آذر ماه به عنوان روز جهانی ایدز معرفی شده است.

اچ آی وی در واقع یک عفونت ویروسی است که از طریق خون، از مادر به فرزند در دوران بارداری، بدو تولد یا شیر دهی، و رابطه جنسی قابل انتقال است. بدون مصرف دارو، سال ها طول می کشد تا ویروسHIVسیستم ایمنی بدن فرد مبتلا را تضعیف و به نقطه ای برساند که فرد را مبتلا به بیماری ایدز دانست. این بیماری می تواند فرد مبتلا به ایدز را به مرور و با توجه به شدت بیماری به کام مرگ بکشاند. بیماری ایدز سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا را با سرعت کمی از بین می برد و در نتیجه بدن در برابر نفوذ ویروس ها، باکتری ها، انگل ها، مواد آلاینده، مواد سرطان زا ، سموم و قارچ ها قادر به مقاومت نیست.

در ایران اولین مورد ایدز در سال ۱۳۶۵ در یک کودک پنج ساله هموفیلی تشخیص داده شد.  با بررسی تمام افراد هموفیلی در کشور که تعداد آنها در آن زمان به حدود ۲۰۰۰ نفر می‌رسید و همه آنها نیز از فاکتورهای خونی ۸ و ۹ وارداتی استفاده کرده بودند، مشخص شد که حدود ۱۵ درصد از آنان به ویروس ایدز مبتلا شده‌اند. با بررسی فراورده های خونی و استفاده از فراورده های حرارت داده شده انتقال ویروس از طریق تزریق خون آلوده متوقف شد اما به دلیل بدون علامت بودن این بیماری تا سالها بعد از آلودگی، از این تاریخ به بعد زنجیره ی انتقال این بیماری در ایران ادامه یافت.

در سالهای اول آغاز این فرایند، در کشورمان انتقال از طریق سرنگ و تیغ های آلوده اولین رتبه را دارا بود اما طی چند سال اخیر با توجه به متداول شدن مصرف مواد محرک صنعتی از نوع آمفتامین‌ها و متافتامین‌ها که تزریق غیر اصولی را کاسته و در مقابل منجر به رفتارهای جنسی مهار گسیخته‌ای می‌شوند، در صورت عدم توجه به مشکل اعتیاد به مواد محرک‌های جدید مانند آمفتامین‌ها و متافتامین‌ها، این نگرانی وجود دارد که در طی چند سال آینده موج سوم همه گیری اچ آی وی و ایدز از تماس جنسی مهارگسیخته ناشی شده، جای خود را در جامعه به ویژه در میان جوانان و نوجوانان باز کرده و مشکلات جدیدی را برای کشور به وجود آورد. متاسفانه در حال حاضر هیچ درمانی برای ایدز وجود ندارد اما داروهایی هستند که می توانند به طور چشم گیری سرعت رشد این بیماری را کند کنند. این داروها، دربسیاری از کشورای توسعه یافته میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به ایدز راکاهش دادند، اما در آفریقا، هائیتی و بخش هایی از آسیا، ایدز تلفات زیادی داشته است.

رئیس مرکز توسعه سلامت در خصوص روز جهانی ایدز به اهمیت مقوله پیشگیری از ابتلا به عفونت HIV از طریق آموزش های خانواده‌ها و اولیای مدارس، اشاره کرده و گفت: آموزش های لازم در این خصوص باید در مدارس به ویژه دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها، برای پیشگیری از ابتلا به عفونت HIV به جوانان ارائه شود. اداره کنترل ایدز و بیماریهای آمیزشی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی «همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک» را شعار روز جهانی ایدز اعلام کرد.

طبق برخی آمار ها ۶۰ درصد مبتلایان هنوز از آلودگی خود به ویروس HIvمطلع نیستند و بنا بر همین عدم آگاهی با رفتار های پر خطرهر لحظه قادر به انتقال افراد دیگر به این ویروس اند. لذا استفاده از وسایل شخصی در پیرایش گاه ها و اطمینان از رعایت بهداشت در مراکز درمانی می تواند افراد جامعه را در امنیت از این ویروس قرار دهد انجام تست رایگان HIv برای عموم جامعه به غربال گری افراد آلوده کمک خواهد کرد.

روز شمار  هفته اطلاع رسانی ایدز  به شرح زیر اعلام شده است:

– سه شنبه ۱۱ آذر: افزایش تاب آوری سازمانی و افزایش دسترسی به خدمات و مطالعات در شرایط بحران

– چهارشنبه ۱۲ آذر: خانواده و اچ آی وی

پنج شنبه ۱۳ آذر: رسانه و اچ آی وی

– جمعه ۱۴ آذر: جوانان، نوجوانان و اچ آی وی

– شنبه ۱۵ آذر: مسئولیت اجتماعی و اچ آی وی

انتهای پیام/ رض

 

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=94912

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

یازده + 16 =