زیبا علیزاده، بانوی کارآفرین بسیجی اهل شهر بهار در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان گفت: بنده زیبا علیزاده هستم و در حوزه ترویج و آموزش هنر فرش دستبافت در شهرستان بهار فعالیت دارم.
وی گفت: از سال ۱۳۹۲ در محل تاریخی حمام قدیمی مرکزی شهر بهار معروف به حمام کهنه، که در اختیار اداره اوقاف شهرستان بهار است اقدام به برپایی و راهاندازی کارگاه فرشبافی کردم که محل کارگاه توسط خودم و بقیه بانوان آماده سازی و مرمت شد تا هم بنای تاریخی حمام مرمت و بازسازی شود و هم کارگاه فرش و قالیبافی استقرار یابد.
علیزاده افزود: پیش از حضور در این کارگاه هم سالها در این زمینه مشغول به فعالیت بودم اما پس از استقرار در این کارگاه توانستم فعالیتهای فرشبافی را در سطح شهرستان گسترش دهم.
وی در ادامه گفت: در ابتدا با ۲۰ نفر در این کارگاه شروع به فعالیت کردیم و توانستیم در سطح شهر بهار برای بسیاری از بانوان بهصورت مستقل اشتغالزایی ایجاد کنیم و پس از آن فرشبافی را برای بانوان در روستاهای شهرستان بهار و حتی برخی از روستاهای شهرستان کبودرآهنگ گسترش دهیم.
بانوی کارآفرین بسیجی گفت: در کارگاه قالی و فرش دستبافت روزانه حدود ۱۵ نفر فعالیت مستمر انجام میدهند و در سطح شهرستان هم بانوان دیگری دارِ قالی را در خانه برپا کرده و قبول سفارش میکنند.
علیزاده در ادامه به فعالیت آموزشی در کارگاه قالیبافی اشاره کرد و گفت: در کارگاه قالیبافی بانوان برای یادگیری این مهارت مراجعه میکنند و پس از فراگیری حرفه قالی و فرشبافی به اداره فنی و حرفهای شهرستان بهار جهت أخذ مدرک مهارت معرفی میشوند تا با مدرک فنی و حرفه ای به اداره صمت و اداره کار جهت معرفی برای أخذ وام خود اشتغالی مراجعه کنند تا بتوانند مستقل شوند.
کارآفرین بسیجی بهاری گفت: تا مرحله فروش و بازاریابی فرش، این بانوان را پشتیبانی میکنیم و اگر تمایل داشتند محصول فرش دستبافت آنان را به کشور روسیه صادر میکنیم و یا در نمایشگاههای فرش برای فروش هدایت میکنیم.
وی به تأمین مواد اولیه فرش در بهار اشاره کرده و افزود: درگذشته تأمین مواد اولیه مقداری برای ما مشکل بود که اکنون توانستیم مواد اولیه را در خود شهر بهار بهصورت ریسندگی انجام دهیم.
علیزاده از احیای نقشه جدید شهر بهار خبر داد و گفت: نقشه جدید شهر بهار را با کمک هنرمندان فرش احیا کردیم که بتوانیم نقشه ماهیدرهمِ بهار را در فرش دستبافت بهار پیادهسازی کنیم و از مسئولان تقاضا داریم تا تلاش کنند تا ثبت ملی نقشه فرش بهار را داشته باشیم.
وی افزود: در کنار مکان کارگاه یک پایگاه بسیج شهید مصطفوی را هم داریم که بنده فرمانده پایگاه هستم که این پایگاه بسیج علاوه بر اشتغالزایی در کارهای فرهنگی و اجتماعی در بین بانوان و خانوادهها فعالیت دارد که یکی از فعالیتهای بارز در این پایگاه، شناسایی خانوادههای نیازمند و کمک به آنها است.
علیزاده در پایان گفت: بهصورت مستقیم و غیرمستقیم حدود ۲۰۰ نفر مستمر با کارگاه قالیبافی در ارتباط هستند و زمینه اشتغال برای این افراد فراهم شده است.
خانم زیبا علیزاده تا کنون در همایشهای کشوری و استانی بهعنوان بانوی کارآفرین بسیجی معرفی و از وی تقدیر شده است.
انتهای خبر/ع