به گزارش عصر همدان، علی مروتامیری اظهار کرد: برداشت زعفران از نیمه دوم آبان ماه آغاز شده و تا یک ماه آینده ادامه دارد.
وی سطح زیر کشت زعفران در ملایر را ۷۳ هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان سطح زیر کشت ۵۸ هکتار آن بارور و مربوط به کشت های سال قبل است و ۱۵ هکتار آن کشت سال نخست است و از سال دوم شروع به گل دهی می کند.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر میانگین برداشت زعفران در هر هکتار را حدود چهار کیلوگرم عنوان و بیان کرد: با توجه به میانگین تولید در این شهرستان، پیش بینی می شود امسال حدود ۴۰ درصد افزایش تولید نسبت به سال گذشته داشته باشیم.
امیری با بیان اینکه امسال ۱۵ هکتار سطح زیر کشت زعفران ملایر افزایش یافت ادامه داد: در حال حاضر ملایر حدود ۵۰ درصد از تولید زعفران استان همدان را به خود اختصاص داده و بیشترین میزان سطح تولید را دارد.
وی یادآور شد: سال گذشته از ۵۸ هکتار سطح زیر کشت زعفران در ملایر ۳۲ هکتار آن بارور و ۲۶ هکتار کشت سال اول بود که امسال به باردهی و تولید محصول رسیدند.
امیری ادامه داد: سال گذشته از ۳۲ هکتار سطح زیر کشت زعفران در ملایر ۱۲۸ کیلوگرم محصول تولید شد که پیش بینی می شود امسال بیش از ۱۰۰ کیلوگرم به این میزان تولید اضافه شود.
وی با بیان اینکه سیاست گذاری و برنامه ریزی های ما توسعه کشت گیاهان دارویی و محصولات کم آب بر است، ملایر را در این زمینه پیشتاز دانست و گفت: ملایر در تولید گیاهان دارویی همچون زعفران و گل محمدی و کشت پسته دیم در استان جایگاه بالایی دارد.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر تقاضا برای کشت گیاهان دارویی در این شهرستان را رو به افزایش دانست و افزود: سیاست مهم ما توسعه باغ ها در اراضی شیب دار است که متقاضیان می توانند از تسهیلات در این راستا استفاده کنند.
در حال حاضر ۱۵۶ هکتار از اراضی استان همدان زیر کشت زعفران است که از این میزان ۷۳ هکتار مربوط به شهرستان ملایر است
منبع: ایرنا