• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
0
مسکن گران، مهاجرت جوانان فامنین را تشدید می‌کند؛

بحران مسکن و اجاره‌بها در فامنین

  • کد خبر : 231349
  • 03 دی 1403 - 8:02
بحران مسکن و اجاره‌بها در فامنین
گرانی زمین، مسکن و اجاره‌بها به یکی از چالش‌های جدی برای جوانان کشور تبدیل شده است،‌ این موضوع تأثیرات عمیقی بر زندگی جوانان، از جمله تأخیر در ازدواج، کاهش نرخ فرزندآوری، افزایش مهاجرت و مشکلات روحی و روانی داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» در شهرستان فامنین به بررسی ابعاد مختلف مشکل و عوامل مؤثر بر گرانی زمین، مسکن و اجاره بهای سنگین خانه می‌پردازیم و برای تهیه گزارش در داخل شهر به خیابان معلم و شهرک فرهنگیان می‌رویم.

با فرد میانسالی که از بنگاه معاملاتی بیرون می‌آمد به گفتگو پرداختیم.

وی قیمت بالای زمین و مسکن در شهر که به طور سرسام‌آوری افزایش یافته و در حال افزایش است را نگران‌کننده دانست و ادامه داد: این موضوع، خرید مسکن را برای بسیاری از جوانان به خصوص زوج‌های جوان، غیرممکن ساخته است.

اجاره‌بهای سنگین نیز همگام با قیمت مسکن افزایش یافته و بخش قابل‌توجهی از درآمد جوانان را به خود اختصاص می‌دهد و این امر پس‌انداز برای خرید مسکن را دشوارتر می‌کند، و بدتر اینکه پس‌انداز ندارند هیچ، برای سال و سال‌های بعد هم دل نگران و پریشان هستند که چه خواهد شد.

از قضا فرزند وی هم به گفتگوی ما ملحق شد و از کمبود عرضه مسکن متناسب با تقاضا ابزار ناراحتی می‌کرد و این کمبود را دلیل افزایش قیمت‌ها بر‌شمرد.

وی از مسئولان استانی و شهرستانی تقاضا داشت تا مسکن مهر را سریعتر به سر انجام برسانند چون بیش از گذشت یک دهه هنوز تکمیل و به بهره‌بردای نرسیده است.

جوانان، خانواده‌ها و علی‌الخصوص زوج‌های جوان مشکلات درآمدی و نبود مسکن را عامل ناامیدی و زندگی در شهر می‌دانند و قصد مهاجرت در فکر آنان وجود دارد.

این فرد جوان خاطرنشان کرد: تأثیر این مشکلات بر زندگی جوانان و این وضعیت باعث تأخیر در ازدواج، کاهش نرخ فرزندآوری، افزایش مهاجرت به امید شرایط بهتر و همچنین افزایش استرس و نگرانی در بین جوانان را موجب شده است.

در ادامه راهی منطقه مصالح فروشان شهر شدیم با فردی که در حال خرید مصالح داخل ساختمان بود وارد گفتگو شدیم.

وی نیز ناراحتی خود را در قبال افزایش هزینه‌های ساخت بازگو و عنوان کرد: افزایش قیمت مصالح ساختمانی، دستمزد کارگران و سایر هزینه‌های مرتبط با ساخت‌وساز، قیمت تمام شده مسکن را با سرعت افزایش می‌دهد.

این فرد جوان ادامه داد: عدم تعادل عرضه و تقاضا برای مسکن، به خصوص در شهر قابل توجه است و در حالی که عرضه کافی نیست و اجازه ساخت هم در اکثر قسمت‌های شهر از طرف شهرداری صادر نمی‌شود.

از طرفی هم سیاست‌های پولی و مالی، مانند افزایش نقدینگی و تورم، می‌تواند باعث افزایش قیمت مسکن می‌شود که جوانان از نبود شغل و درآمد برای تامین آینده خود نگران هستند.

در ادامه به اداره مسکن و شهرسازی شهرستان رفتیم تا جویای راهکار و روش حل مشکل باشیم، که با یکی از کارمندان اداره مذکور موفق به ملاقات شدیم.

وی در گفتکو با خبرنگار ما گفت: افزایش عرضه مسکن می‌تواند یکی از راه‌حل‌ها باشد و دولت باید با اتخاذ سیاست‌های مناسب، زمینه را برای افزایش تولید و عرضه مسکن، به خصوص مسکن ارزان قیمت، فراهم کند.

راه دوم را کنترل تورم، نظارت دقیق بر بازار مسکن و ثبات اقتصادی بر کاهش قیمت مسکن کمک اعلام کرد و راه سوم را نیز حمایت از جوانان و ارائه تسهیلات و وام‌های کم‌بهره برای خرید یا ساخت و حتی اجاره مسکن برای جوانان کمک‌کننده اعلام کرد.

این کارشناس در نهایت، حل مشکل گرانی مسکن را نیازمند یک رویکرد جامع و هماهنگ بیان کرد، که شامل سیاست‌های مؤثر در زمینه تولید مسکن، کنترل تورم، نظارت بر بازار و حمایت از جوانان باشد.

وی با اشاره به مسئله زمین و مسکن که یکی از با اهمیت‌ترین بحث‌ها در حوزه اقتصاد اظهار کرد: طبق قانون اساسی، داشتن مسکن متناسب با نیاز و حق هر فرد برای خانواده ایرانی است، لذا دولت وظیفه دارد تا با رعایت اولویت برای آنهایی که نیازمندترند بخصوص افراد کم برخوردار، روستایان و کارگران، زمینه را فراهم کند.

کارشناس اداره مسکن و شهرسازی ادامه داد: در رتبه‌بندی جهانی، کشور ما در دسته کشورهایی قرار دارد که به‌ تناسب متوسط درآمد افراد، قیمت مسکن به نسبت بالاست و هر خانواده‌ای قادر به خرید مسکن نیست.

هزینه تأمین مسکن در ایران به قدری بالاست که درصد قابل‌توجهی از هزینه‌ها را به خود اختصاص داده و ‌طوری‌که شاخص دارا بودن مسکن در مناطق شهری کشور ۳۷ درصد و در استان تهران بیش از حدود ۵۰ درصد است، این موضوع ایران را به رتبه هفتم در رسانده است.

در نهایت این رویکرد افزایش جمعیت و نوسازی نشدن خانه‌ها، جابه‌جایی جمعیت از روستا به شهر و افزایش مستأجران را تبعات افزایش فشار بر جوانان را به دنبال دارد.

انتهای خبر/ح

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=231349

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

سه × دو =