• امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
2

باورهای کرونایی که اشتباه از آب درمی آیند /لزوم تجدید نظر در پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت

  • کد خبر : 63007
  • 11 اردیبهشت 1399 - 11:08
باورهای کرونایی که اشتباه از آب درمی آیند /لزوم تجدید نظر در پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت

همزمان با شیوع ویروس کرونا اخبار زیادی در رسانه ها منتشر شد مبنی بر این که پیکر مبتلایان به این ویروس عامل انتقال آن است اما اخیرا در دفترچه سازمان جهانی بهداشت این موضوع شایعه خوانده شده است. به گزارش عصر همدان؛ ترس و وحشت از خطر ابتلا به بیماری کرونا از طریق ارتباط با […]

همزمان با شیوع ویروس کرونا اخبار زیادی در رسانه ها منتشر شد مبنی بر این که پیکر مبتلایان به این ویروس عامل انتقال آن است اما اخیرا در دفترچه سازمان جهانی بهداشت این موضوع شایعه خوانده شده است.

به گزارش عصر همدان؛ ترس و وحشت از خطر ابتلا به بیماری کرونا از طریق ارتباط با متوفیان مبتلا باعث گردیده است تا تقریبا همه افرادی که بر اثر این بیماری دار فانی را وداع گفته اند بسیار غریبانه دفن شوند. دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستورالعملی را برای جلوگیری از بازماندگان متوفیان کرونا در آرامستان تدوین و ابلاغ کرده است.

در اول اردیبهشت بود که لیدا رفعتی، مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفتگو با ایرنا مجددا تاکید کرده بود که برخی از بستگان جانباختگان کرونا اصرار دارند که مراسم تدفین عزیزانشان با حضور تعداد بیشتری از افراد برگزار شود که این امر با توجه به احتمال شیوع کرونا ناممکن است؛ همچنین مجددا عنوان کرده است که با توجه به خطر بالای انتقال بیماری از طریق تماس با جسد، آن را در کیسه مخصوص حمل قرار می گیرد و افراد مسئول از تجهیزات حفاظت فردی کامل برای انتقال متوفی استفاده می نمایند .

اما در عمل آنچه در باور عمومی و به دنبال اطلاعات داده شده از سوی مسئولین امر و عمدتاً با مرجع سازمان جهانی بهداشت ایجاد شده است باعث ایجاد رعب و وحشت و ترس شده است. ترس از پیکرهای بیماران مبتلا به ویروس کرونا در ماه های اخیر باعث شده بود تا خویشاوندان و نزدیکان آنها از حضور و مشارکت از بیم مبتلا شدن به این ویروس در مراسم تدفین آنها اجتناب کنند که این هم ناشی از اخبار و اطلاعاتی بود که در رسانه ها، سایت ها و فضای مجازی منتشر می شد که ظاهراً سازمان جهانی بهداشت دیدگاه دیگری دارد.

البته نباید فراموش کرد که شخصی که با پیکرهای بیماران کرونایی در تماس است، باید برای پیشگیری از انتقال بیماری از وسایل ضدعفونی و استریل استفاده کند. در صورت لمس آنها از طرف اعضای خانواده، باید احتیاط لازم را به کار گرفته و دستان خود را با پاک‌کننده‌ها شسته یا استحمام کنند.

در این راستا پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان به بررسی این موضوع می پردازد:

خبر و باور عمومی ایجاد شده این است که  پیکر بیمارانی که به ویروس کرونا مبتلا می شوند خود عامل انتقال این ویروس به دیگران هستند.

اما در تحلیل و بررسی این خبر باید گفت که پایگاه اینترنتی شبکه الجزیره قطر با انتشار«دفترچه راهنمای» سازمان جهانی بهداشت در خصوص پیکرهای متوفیان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا (کووید ۱۹) آورد: این شایعه که اجساد افراد متوفی عامل انتقال این ویروس هستند، رد شده است.

سازمان جهانی بهداشت در این دفترچه تاکید کرد: تاکنون هیچ گونه اطلاعاتی مبنی بر اینکه اجساد مردگان عامل انتقال ویروس کرونا است، دریافت نشده و همچنین هیچ موردی دال بر اینکه شخصی در اثر تماس با فرد متوفی به ویروس کرونا مبتلا شده، گزارش نشده است.

در دفترچه راهنما سازمان بهداشت جهانی همچنین آمده است که در تمام مدت باید کرامت فرد درگذشته و آداب و رسوم دینی و خواست و تمایل خانواده‌اش در خصوص دفن جسد مدنظر قرار گیرد.

همچنین باید مدت زمان مورد نظر برای انجام اقدامات لازم و کفن و دفن جسد در نظر گرفته شود و از تعجیل در این خصوص اجتناب کرد.

به گزارش عصر همدان؛ با توجه به خبر و اطلاعات منتشرشده در شبکه الجزیره که توسط خبرگزاری دولتی ایرنا و بسیاری از رسانه های کشور نیز بازنشر شده است ، موارد زیر مورد انتظار است.

۱- اگر خبر منتشر شده در الجزیره صحیح است (بررسی های عصر همدان صحت انتشار این دفترچه را نشان می دهد)، ضروری است مسئولین وزارت بهداشت و درمان در اسرع وقت نسبت به اصلاح پروتکل های دفن و مراسم تدفین اقدام نمایند .

۲- با توجه به اشتباه هایی که در باورهای کرونایی بر اساس اطلاعات داده شده قبل ایجاد شده است ، ضرورت دارد پروتکل ها متناسب با شرایط روز تدوین شود . سرعت عمل در ابلاغ پروتکل های جدید با عث ایجاد اعتماد بیشتر مردم به مسئولین رسمی خواهد گردید . از جمله این باورها می توان به باور از بین رفتن ویروس با شستن آب و صابون، از بین رفتن کرونا با گرم شدن هوا ، عدم ابتلای کودکان به کرونا و… اشاره کرد.

۳- به نظر می رسد ضرورت دارد مسئولین امر در ستاد مبارزه با کرونا ، با واقعیت های اجتماعی از نزدیک آشنا شوند. بر اساس نظرسنجی مرکز افکار سنجی ایسپا میزان اعتماد عمومی به آمار رسمی وزارت بهداشت به کمترین میزان خود از زمان شیوع کرونا رسیده است و اگر این امر با ارتنباط و اعتماد سازی ارتقا و بهبود نیابد، ممکن است در آینده نزدیک با مشکلات جدیدتری مواجه شویم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=63007

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

8 + شش =