حمید رنجبران در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ در خصوص افزایش خودکشی در بین جوانان اظهار کرد: خودکشی یک تعریف دارد و آن این است که فرد عامدانه، آگاهانه و با نیّت قبلی خودش برای حذف خودش اقدام کند.
وی افزود: کسی که اقدام به خودکشی میکند میداند که سرانجامش مرگ است، همه بر این باورند که خودجَرحی و آسیبزدن به خود، جزء خودکشی محسوب نمیشود، در دیدگاه عموم این حرکت برای جلب توجه است که فرد به آن خواسته خودش برسد اما از نظر روانشناسان و روانپزشکان این حرکت را نیز باید جدی گرفت و آن را بهعنوان عامل خطر در نظر بگیریم.
این روانشناس بالینی ادامه داد: کسی که اقدام به خودکشی میکند چه نمایش و چه به صورت جدی، باید جدی گرفته شود چرا که در قدم اول ممکن است حساب و کتابش غلط از آب در آمده و واقعاً این عمل هیجانیاش به خودکشی منجر شود.
وی خاطرنشان کرد: این عمل غمانگیز در همه جوامع و زمانها بوده، است و ما نمیتوانیم آمار این عمل نادرست را به صفر برسانیم اما میتوانیم در سطح فردی و اجتماعی کاری کنیم تا این آمار را به حداقل برسانیم و شاهد کاهش خودکشی در جامعه باشیم.
این روانشناس بالینی خاطرنشان کرد: خودکشی یکی از عوارض برخی از اختلالات روانی بهخصوص افسردگی است یعنی ما انتظار داریم افسرده کسی است که افسردگی دارد و در این افراد احتمال خودکشی وجود دارد.
رنجبران ادامه داد: برای کاهش افسردگی باید سلامت روان افراد جامعه را بالا ببریم، برای اینکه سلامت روان افراد جامعه بالا برود باید برای این حوزه هزینه کنیم و برای ایجاد نشاط و سلامت روان افراد جامعه باید بودجههای خاصی در نظر بگیریم.
این روانشناس بالینی در ادامه سخنان خود بیان کرد: بیماریهای روانی و اختلالات روانپزشکی یک برچسب بدی در جامعه دارند و این فقط مختص به جامعه ما نبوده بلکه در همه دنیا حتی کشورهای پیشرفت نسبت به این بیماری همین دیدگاه را دارند، بنابراین کسی که افسرده است و اختلالات روانی دارد کمتر به روانشناس یا روانپزشک مراجعه میکند که باید این موضوع حل شود.
انتهای خبر/ سا