رحیم مرادی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری و تحلیلی «عصرهمدان» با اشاره به اینکه اعتیاد بیشتر از سن نوجوانی آغاز میشود، گفت: سالانه ۵۰ هزار ایرانی بخاطر مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند و اکثر معتادان از روزهای نخست دبیرستان وارد این مسیر تاریک شدند.
وی با بیان اینکه امروزه یک و نیم تا یک میلیارد و ۴۰۰ هزار نفر در جهان، درگیر مواد مخدر هستند، افزود: در کشور ایران نیز حدود ده تا ۱۲ میلیون نفر به صورت تفننی و غیر تفننی، سیگار و مواد مخدر مصرف میکنند.
سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: الگوپذیری ویژگی دوران نوجوانی است و متأسفانه شاهد فیلمهایی در بستر سینمای خانگی هستیم که اعتیاد و جرایم را به راحتی نشان میدهد و همین باعث میشود نوجوانان به سمت اعتیاد بروند.
مرادی با اشاره به اینکه باید در جامعه تلاش شود تا آمار تکان دهنده اعتیاد کاهش یابد، تصریح کرد: معرفی الگوهای سالم و موفق به نوجوانان و جوانان تأثیر زیادی در زندگی آنها میگذارد.
وی با بیان اینکه وظیفه دستگاههای متولی است تا الگوی مناسبی به نوجوانان ارائه دهند، گفت: این درحالی است که به راحتی مجوز پخش فیلمها و معرفی الگوهای معتاد را در فیلمها شاهد هستیم.
سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه زیبایی بصری، ویترین و قلیانهای رنگارنگ یکی دیگر از عوامل جذب نوجوانان به اعتیاد است، افزود: در این خصوص دستگاههای متولی باید اقداماتی داشته باشند تا مانع این جذابیتها شوند.
مرادی در پایان با تأکید بر اینکه فروش و در دسترس بودن دخانیات عامل مهمی در افزایش اعتیاد است، عنوان کرد: یکی از موضوعات مهم آن است که نباید قفسه سیگار در فروشگاه و مغازهها، جلوی چشم مشتری باشد و هرچه عرضه سختتر، اعتیاد نیز کمتر میشود.
انتهای پیام/ سع