به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصرهمدان» حجتالاسلام والمسلمین نجاری ضمن همدردی با مردم سوریه و مظلومان به زندگی مردم این کشور در سایه بحران اشاره نمود و افزود: اعتماد مسئولان کشور سوریه، مردم و حتی برخی از گروههای سوری داخلی که به دنبال تغییر در حکومت بودند، به حمایت غرب و به ویژه آمریکا دل بستند. امیدواری برخی از گروههای سوری به حمایت خارجی، باعث تشدید اختلافات داخلی و قطبی شدن جامعه سوریه گشت.
وی بیان کرد: استفاده غرب از بحران سوریه بیشتر برای تضعیف حکومت این کشور و افزایش نفوذ خود در منطقه بود. حتی عوامل داخلی و وجود مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، نارضایتیهای مردمی، اختلافات قومی و مذهبی از جمله عوامل داخلی در شکلگیری بحران سوریه بودند.
حجتالاسلاموالمسلمین نجاری با اشاره به تأثیر اقتصادی و تخریب زیرساختها در جنگ با مردم سوریه اظهار کرد: تا حد زیادی مشکلات مالی از مداخلات خارجی و حمایت از گروههای تروریستی توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده که منجر به تخریب گسترده زیرساختهای اقتصادی سوریه شده است.
وی خاطرنشان کرد: این تخریب شامل کارخانهها، نیروگاهها، راهها، پلها و سایر تأسیسات حیاتی بوده که اقتصاد کشور را فلج نموده، بیکاری و فقر را افزایش داده است.
سایه بحران در زندگی مردم سوریه
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان بیان کرد: از جمله تاثیرها، تحریمهای شدید اقتصادی اعمال شده توسط آمریکا و متحدانش در اقتصاد سوریه است که تحت فشار قرار داده است. این تحریمها مانع از تجارت بینالمللی، سرمایهگذاری خارجی و دسترسی به منابع مالی شده و به کاهش ارزش پول ملی، افزایش تورم و کمبود کالاهای اساسی منجر شده است.
حجتالاسلام والمسلمین نجاری تصریح کرد: اشغال منابع و بخشهایی از خاک سوریه به ویژه مناطق نفتخیز نیز منجر به غارت منابع طبیعی این کشور شده و درآمد حاصل از آن از مردم سوریه سلب شده است. تخریب مدارس و مکانهای آموزشی هم از جمله اختلالات در روند محرومیت بسیاری از مردم و کودکان در سوریه میباشد و کیفیت آموزش کاهش مییابد.
وی با تأکید به موضوع سلامت نیز تخریب بیمارستانها و مراکز درمانی در جنگ و درگیریها را ناجوانمردانه دانست و بیان کرد: تخریب بسیاری از زیر ساختها باعث کمبود خدمات بهداشتی و درمانی و افزایش مرگ و میر ناشی از بیماریها و جراحات شده است.
نجاری اضافه کرد: کمبود دارو و تجهیزات پزشکی تحریمهای اقتصادی و مشکلات ناشی از جنگ منجر به دشواری ارائه خدمات درمانی مناسب و افزایش رنج بیماران میشود. حتی کمبود آب آشامیدنی سالم در مناطق جنگزده نیز در بهداشت ودرمان مؤثر خواهد بود.
وی در پایان متذکر شد: تقویت دیپلماسی و استفاده از دیپلماسی عمومی برای روشنگری در مورد وضعیت سوریه و مقابله با تبلیغات نادرست ضروری بوده و با انجام این اقدامات میتوان تصویری واقعی از وضعیت با روایتهای غیر واقعی که سعی در پنهان کردن واقعیت دارند، مقابله کرد.
انتهای خبر/ح