حجتالاسلام رضا غلامیروشن در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه هرمل لبنان ۶۰ هزار جمعیت دارد و بیش از این تعداد حدود ۶۵ هزار نفر آواره سوری وارد این منطقه شدهاست، اظهار کرد: زیرساخت شهر آمادگی لازم برای این تعداد به ویژه اسکان و پذیرایی را نداشت و با اولویت حسینیهها و مساجد اسکان آنها شروع شد.
وی با بیان اینکه مساجد و حسینیهها زیرساختهای لازم را ندارد، گفت: روزهای اول آوارگان چالشهای جدی در این مراکز داشتند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی همدان با اشاره به اینکه منبع آب شرب کافی برای این تعداد از خانوادهها وجود نداشت، افزود: اسکان خانوادهها جداسازی نشده بود و خانوادهها به اجبار زن و مرد در حسینیهها اسکان داده شدند.
وی با بیان اینکه آوارههای سوری مشکلاتی از جمله تأمین آب شرب، تأمین غذا و مسائل بهداشتی داشتند که با مجتمع شدن در یک مکان، سردی هوا و نبود تغذیه مناسب بهداشت آنها به مشکل مواجه شد و دچار سرماخوردگی شدند، ادامه داد: تعدادی از آوارهها در خانههای نیمه کاره ساکن شدند و مشکلات آنها بیشتر بود چرا که زیرساختهای اولیه برای سکونت نداشتند.
غلامیروشن با بیان اینکه بخشی از آوارگان یا خانه اجاره کردهاند و یا در منزل اقوام و نزدیکانشان سکونت یافتند، مطرح کرد: با ورود آوارگان حضور گروههای ایرانی، مردم هرمل و حزبالله ورود کردند و تقسیم کار شد که هر گروهی یک قسمتی از کار مانند ایجاد زیرساخت، جمعآوری اطلاعات و آمار، پخت غذا را بر عهده گرفتند.
وی با بیان اینکه با ایجاد آشپزخانه صنعتی و محلهای و با تهیه دستگاه پخت نان صنعتی روزانه ۹۰ میلیون تومان نان پخت و توزیع میشود، گفت: توزیع فرشهای ابری یک نفره، پتو نصب بخاری، تعمیر سرویس بهداشتیهای موجود، تعمیر و راهاندازی سیستم آب شرب از دیگر اقدامات گروههای جهادی است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی همدان با اشاره به اینکه ابتدا این اقدامات برای حسینیهها و مساجد به دلیل وجود تجمعات بیشتر انجام شد و سپس رفع مشکل منازل در مرحله بعد قرار گرفت، عنوان کرد: تعداد قابل توجه پتو، لوازم و سیستم گرمایشی و بخاری در بین آوارگان توزیع شد.
وی با بیان اینکه با سیستم پخت غذا راهاندازی شد و تعدادی جیره خشک در بین آوارگان توزیع شد، ابراز کرد: نمایندگان حزبالله بر منطقه نظارت دارند و مدیریت میکنند.
غلامیروشن با بیان اینکه گروههای جهادی ایرانی در کنار نیروهای حزبالله خدماتی را ارائه میکنند، مطرح کرد: کمکها به شرایط حداقلی رسیده که استمرار کمکها نیازمند حمایت مردم است.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه غذایی که بین آوارگان توزیع میشود غذای یکنواخت و آشپزخانهای است آوارگان دچار سوءتغذیه میشوند چرا که مواد خوراکی ارائه شده تمام مواد مغذی و ارگانیک را ندارد، ادامه داد: مادران شیرده و بانوان باردار، آوارههای دچار به بیماری خاص، پیرمرد و پیرزنها، نوزادان و کودکان نیازمند مراقبتهای خاص هستند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی همدان با تأکید بر اینکه با سردتر شدن هوا طبیعتا آوارگان با چالشهای بهداشت و بیماریهای ناشی از سرما مواجه خواهند شد که در این حوزه هم باید حمایت شوند، بیان کرد: کمکهای مردمی باید مستمر ادامه داشته باشد تا آوارگان با یک برنامهریزی منسجم اسکان بهتری داده شوند و یا به سوریه برگردند.
وی با بیان اینکه آوارگان سوری شیعه هستند و اعضای خانواده آنها در درگیری با داعش و تکفیریها در سالهای گذشته در کنار مدافعان ایرانی جنگیدهاند، خاطرنشان کرد: حفظ جان و امنیت این خانوادهها در اولویت است.
انتهای خبر/حا