• امروز : شنبه, ۲۰ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 8 February - 2025
2
پژوهشگر حوزه جمعیت تأکید کرد:

اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند مطالبه عمومی

  • کد خبر : 235108
  • 20 بهمن 1403 - 6:42
اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند مطالبه عمومی
پژوهشگر حوزه جمعیت با بیان اینکه آگاهی جامعه نسبت به قانون جوانی جمعیت باعث می‌شود برای اجرایی شدن آن مطالبه‌گری کنند، گفت: رسانه‌ها باید به این موضوع بپردازند و این قانون را به جامعه معرفی کنند.

حسین مروتی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت قانون بسیار خوبی است که نیاز است مردم از آن آگاه باشند، گفت: باید نسبت به آگاهی جامعه و زوجین درباره این قانون تلاش کنیم.

وی با اشاره به اینکه تصویب این قانون از کجا آغاز شد، افزود: در سال ۲۱۰ میلادی پیش‌بینی سازمان ملل نشان می‌داد که ایران با سرعت به سمت سال‌خوردگی در حال حرکت است و پیش‌بینی بدبینانه این بود که جمعیت ایران تا ۹۰ سال آینده به به حدود ۳۰ میلیون نفر می‌رسد و این یعنی از هر دو نفر، یک نفر بالای ۶۰ سال است.

پژوهشگر حوزه جمعیت خاطرنشان کرد: همان پیش‌بینی باعث شد برخی مسئولان به دنبال تغییر سیاست جمعیتی بروند و حتی رئیس جمهور وقت در یک صحبت عمومی به این موضوع پرداخت و اعلام کرد مخالف ادامه یافتن سیاست داشتن فقط دو بچه است و این فرمول انقراض ملت ما محسوب می‌شود.

مروتی با بیان اینکه پس از آن نهادهای مختلف ورود کردند و شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای را اعلام کرد، گفت: در آن مصوبه راهبردها و اقدامات ملی و برای رشد جمعیت بیان شد و سپس در سال ۹۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.

وی با اشاره به اینکه مشوق‌های خوبی در مصوبه بود که به توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار بر این شد تا مصوبه در مجلس به قانون تبدیل شود، افزود: متن پایه‌ای شد برای نوشتن یک قانون در سال ۹۲ و مجلس به دنبال تصویب این قانون بود تا اینکه در نهایت سال ۱۴۰۰ شاهد تصویب این قانون بودیم.

پژوهشگر حوزه جمعیت ادامه داد: اگر این قانون با قوانین مشابه در کشورهای دیگر مقایسه کنیم قانونی بسیار خوب است، در دنیا خصوصاً کشورهایی که جمعیت آن‌ها روبه سال‌خوردگی است قوانین متعددی در این خصوص وجود دارد و تسهیلات متعددی در اختیار جامعه برای فرزندآوری قرار می‌دهند اما در ایران نیز این قانون نسبت به تمام قوانین مشابه خارجی جامعیت خوبی دارد.

مروتی با بیان اینکه قوانین اثربخش در کشورهای دیگر همچون کشور ما وجود دارد اما تفاوت‌هایی نیز در این میان دیده می‌شود، تصریح کرد: مثلاً قوانین در غرب برای تشویق فرزندآوری است و صرفاً زوایای اقتصادی و اجتماعی دارد اما این قانون در ایران به مسائل فرهنگی نیز به خوبی پرداخته است.

وی با اشاره به اینکه مسئله مهم در این خصوص آن است که ما قانون خوب در کشور، کم نداریم اما مهم اجرای آن‌ها است، افزود: مهمترین قسمت این قانون آن است که ضمانت اجرایی دارد، اگر کسی قانون را اجرا نکند و مسئولین در اجرای آن کوتاهی کنند حتی به حبس محکوم می‌شوند و تا الان در خصوص این قانون نسبت به قوانین مشابه بهتر عمل و در سطح بالاتر به اجرا در آمده است.

پژوهشگر حوزه جمعیت خاطرنشان کرد: از سوی دیگر محل تأمین بودجه این قانون مشخص شده و دقیقا مشخص است پول اجرای این قانون از کجا تأمین شود در نتیجه دیگر بهانه‌ای بابت عدم اجرای این قانون به دلیل نبود بودجه وجود ندارد.

مروتی با بیان اینکه تسهیلات، مشوق و رفع موانع در این قانون برای افزایش جمعیت و حمایت از خانواده دیده شده است، تصریح کرد: این قانون باید فضای آموزش در دانشگاه‌ها را همراه و متناسب با نهاد خانواده کند، فضای اشتغال را متناسب کند و اشتغال مادر به نحوی باید که به تربیت و فرزندآوری و خانواده آسیبی وارد نشود.

وی با اشاره به اینکه در دنیا موارد متعدد داریم که برای مادرانی که شاغل هستند مشوق‌هایی در نظر گرفته می‌شود، گفت: در این قانون مادران شاغل پس از فرزندآوری مرخصی زایمان دارند و پس از بازگشت به محل کار جایگاه آن‌ها محفوظ است و این نشان از امنیت شغلی دارد.

پژوهشگر حوزه جمعیت ادامه داد: برای کمک هزینه زایمان و یا هزینه پزشکی زنان باردار و همچنین هزینه درمان ناباروری در این قانون موارد متعددی در نظر گرفته شده است، البته این موارد در کشورهای دیگر نظیر کره جنوبی نیز در قوانین جمعیتی وجود دارد اما در ایران نیز در مقایسه با آن کشور قوانین بسیار خوبی نوشته شد.

مروتی با بیان اینکه در فنلاند وام فرزندآوری در اختیار مادران باردار قرار می‌دهند و در ایران هم تسهیلات فرزندآوری پرداخت می‌شود، تصریح کرد: وام فرزندآوری متناسب با تعداد فرزند پرداخته می‌شود که بسیار مؤثر است، معافیت مالیاتی در آمریکا و فنلاند نیز مطرح شده و در ایران نیز وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه دایره گسترده از امتیازها این قانون در نظر گرفته شده است و اگر مردم آن‌ها را مطالبه کنند و آگاه به موارد آن باشند، اجرای قانون قطعی می‌شود، گفت: مردم اگر آگاه به حقوق خود شوند و مطلع از ظرفیت حقوقی در این قانون باشند این قانون می‌تواند به خوبی اجرایی شود و فضای جامعه متناسب با فرزندآوری شود.

پژوهشگر حوزه جمعیت خاطرنشان کرد: آگاهی جامعه نسبت به این مواد قانون مهم است، رسانه‌ها باید به این موضوع بپردازند و این قانون را معرفی کنند، مواد مختلف قانون مشوق‌های خوبی در اختیار مردم قرار داده است که اعطای زمین به زوجینی که دارای فرزند سوم شوند یکی از آن مشوق‌ها است.

مروتی با بیان اینکه استان‌هایی که مطالبه بیشتری در این حوزه داشتند موفق به دریافت بیشتر مشوق‌ها در این خصوص شدند، عنوان کرد: مردم همدان هم باید در این حوزه مطالبه کنند و این حق آن‌ها است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با همت مردم برای مطالبه آن، مردم شهر همدان را جوان نگه می‌دارد و از افزایش آمار سال‌خوردگی پیشگیری می‌کند.

انتهای خبر/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=235108

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

پانزده − چهارده =